Играч напусна Спартак (Вн) заради Кирякос Георгиу, той търси нови във фейсбук

3
456

Един от любимците на феновете на Спартак Варна и спартаклия четвърто поколение – Ивайло Русев, обяви, че напуска отбора заради треньора Кирякос Георгиу. Нападателят ще продължи с футбола в Черноморец (Балчик).

В отворено писмо до привържениците на Спартак 23-годишният Русев разкри причините, заради които си тръгва от родния клуб.

Старши треньорът на Спартак (Варна) Кирякос Георгиу търси централни защитници от чужбина чрез социалната мрежа. В съобщението, което той е пуснал на английски език и е споделил в личния си профил, Кирякос разкрива, че целта му е да изгради отбор, който да се върне в професионалния футбол до две години. Георгиу дори отива и по-далеч, както казва, че другата им цел е Първа лига, с амбиции за представяне и в Европа. Ето какво пише Кирякос във фейсбук:

„ФК Спартак Варна (3-та лига в България) търси да привлече млади централни защитници, които играят по система 3-5-2 и имат европейски паспорт. Офертата ни включва изпитателен период, с осигурен престой и храна. Моля, изпратете съобщение или имейл на treniorkg@gmail.com с вашето СВ и видео.

Спартак (Варна) е клуб с над 100-годишна история, който е оставил голяма следа в българския футбол. В последните десетилетия клубът премина през трудни моменти, но от няколко месеца има нов собственик и нов мениджмънт. Задачата, която аз и моят екип си поставихме, е в рамките на две години да изградим тим, който да върне Спартак (Варна) в професионалния футбол. Нашата цел е Първа лига с амбиции за представяне и в Европа. Ние не само си поставяме високи цели, но имаме и план и стратегия как да ги постигнем.”

В коментар под съобщението Георгиу уточнява, че заплатата на тези, които бъдат привлечени, ще е 400-500 евро на месец, с осигурена квартира.

Поместваме писмото на Ивайло Русев без редакция:

„Обръщам се към всички фенове на Спартак Варна. Искам да назова причината, поради която напускам клуба на сърцето си. Никога не ми е минавало през ума, че ще напусна клуба по този начин и че един човек би ме накарал да намразя футбола с поведението и отношението си. Но това няма как да се случи, нито да намразя цар Футбол, нито любимия ми Спартак.

Искам да кажа на всички фенове, че причината да си тръгна е „треньорът“ на Спартак и дори не искам да му споменавам името. Откакто е с някаква власт в клуба, настройва президента на клуба не само към мен а и към всички хора с характер, каквито вече няма в клуба.

Именно заради него не получих три заплати – едната от тях през февруари, когато се контузих в контролата със Созопол. Тогава бях три седмици под лечение с физиотерапия, с късмет на косъм да скъсам връзки на коляното, и това треньорче е говорило, че симулирам контузия и подлага под съмнение диагнозата на доказания специалист Неделчо Капанджиев.

След това с представена бележка, едва ли не трябваше да се моля да си получа заплатата, но уви не я получих и се примирих да работя без възнаграждение за пореден път.

Именно той ми се обади и ми покани на среща с него и президента г-н Асен Миланов, на която ме обсипа с комплименти. Колко ме иска в отбора, какви качества имам и колко много ще се разчита на мен, и че каквото заработя, ще го получа, но уви поредната лъжа.

Аз приех, споделих че ще загърбя всичко и ще се отдам на клуба заради феновете и обичта ми към Спартак. Дойде пандемия, не тренирахме, а работихме, но не съм казал и думичка.

След това започнахме тренировки от 7, 30 часа сутринта, всеки божи ден бях на тренировка, както винаги. Влагах се във всяка тренировка ,но поведението му към мен беше унизително, продиктувано от факта, че съм се доказвал и играл при големи треньори като Атанас Атанасов, Енгибар Енгибаров, братя Дончеви, Геша, Бойко Каменов, Неделчо Матушев.

Спечелих и уважението, с играта си, на Мартин Зафиров, на Бобъта и куп спартакли, не искам да пропусна някой, но той по всячески начин искаше да ме накара да си тръгна и накрая успя. Както направи със „соколите” Боян Илиев, Васко Боев, Стефан Дончев и много момчета, дошли за малко, видяли и си заминали. И за последно, незнайно защо не си получих и последните две заплати, които съм си заработил.

Искам да кажа на всички спартаклии, че нищо хубаво не чака нашия любим клуб, който аз винаги съм обичал и ще обичам, с този човек. Дано президентът г-н Миланов се вслушва в мнозинството и феновете, и погледне каква заплаха за клуба е този човек.

И за финал. Тръгва си един 4-то поколение спартаклия, милеещ за клуба, роден до стадион „Спартак” и израснал там. Не си тръгвам завинаги, винаги бих се върнал, ако този човек е далеч от клуба. Не казвам сбогом, казвам чао със сълзи на очите. Вие всички знаете, какво съм дал и направил с цялото си сърце. Обичам ви! Винаги Верни” 

източник: Спортал, Петел

3 КОМЕНТАРА

  1. Явно собственика е налъгал нещо феновете иначе едва ли ще стоят безучастни точно те. И точно срещу този треньор. Въпрос на време е всичко да се разбере, защото феновете са душата на Спартак Варна. Поздрави от Пловдив

  2. Ебаси и смотания малка. В локомотив пловдив не ти чупиха главата но дано сега го направят. Голям специалист се извъди. Гола вода като треньор. И баба може с готови футболисти чужденци. А тези наши момчета за какво се трепят години наред, за да дойде малката и да ги изгони. Фенове и собственици на клуба осъзнайте се.

    • Те пък готовите чужденци точно чрез фейсбук се намират срещу храна.

Comments are closed.