COVID-19 в 3 български клуба, битката за Лига Европа под въпрос

1
472

Цели 16 футболисти и служители на Черно море са дали положителни проби за COVID-19. Това обяви официалният сайт на моряците.

„СКЪПИ ПРИВЪРЖЕНИЦИ НА „МОРЯЦИТЕ“,

След като научихме, че футболистът на „Царско село“ Кавдански е играл с положителна проба за коронавирус /Covid-19/ в срещата с „Черно море“, на 05.07.2020 г., бяха направени два PCR-теста на представителния отбор на клуба.

За съжаление, резултатите установиха 16 положителни проби. Всички футболисти с положителен тест са карантинирани, като сме взели необходимите предпазни мерки. Уведомили сме медицинската комисия и отдел спортно-технически на БФС, като очакваме техните указания.

Съгласно предписанията на медицинската комисия, в деня преди мача с „Арда“ насрочен за 06.07.2020 г., отново ще бъдат тествани футболистите, вкл. тези от юношеските формации на клуба, които ще попълнят групата за този толкова отговорен двубой, се казва в съобщението.

Това е втори тим от елита, който обяви, че има сериозно количество заразени. Същото стори и Царско село, като футболистите на царете с коронавирус са четирима.

Целият отбор на втородивизионния Локомотив (Горна Оряховица) е под карантина, съобщиха от клуба във фейсбук.

В петък стана ясно, че трима футболисти на Локомотив (Горна Оряховица) са с положителни тестове за COVID-19, но останалите играчи и служители в отбора са отрицателни.

1 КОМЕНТАР

Comments are closed.