Георги Самуилов: Обмислям да се оттегля от председателското място в Съвета на директорите в Ботев

49
4994

Президентът на Ботев Георги Самуилов даде интервю за състоянието на клуба и бъдещите му планове, свързани с управлението. Пред TrafficNews.bg той заяви, че смята да се оттегли от председателското място в Съвета на директорите на ПФК „Ботев Пловдив“ след приключването на сезона. Той обаче увери, че ще остане член на Съвета на директорите и Ботев продължава да бъде негова кауза. По думите му клубът се намира в добро състояние и е време за нов етап на управление.

Ето и цялото интервю:

-Г-н Самуилов, каква е равносметката за Вас и за ПФК „Ботев Пловдив“ през този труден сезон по време на пандемия?

-Мога уверено да заявя, че създадохме нужните условия, при които ПФК „Ботев Пловдив“ да функционира безпроблемно, а отборът изцяло да се съсредоточи върху представянето си на терена. С общи усилия успяхме да стигнем до задоволително решение на най-болния проблем – недовършеният строеж на клубния стадион. Това стана благодарение на премиера г-н Бойко Борисов и на кмета на Пловдив г-н Здравко Димитров. Някои твърдяха, че ръководството няма волята да се справи, но ето, че скоро ще имаме възможност да подкрепим любимия отбор в неговия дом „Колежа“. Залагаме основно на млади български футболни надежди и най-вече на нашата детско-юношеска школа. „Ботев Пловдив“ подписа професионални договори с шестима юноши на клуба. Това са Димитър Балинов, Габриел Земярски, Емил Колев, Димитър Пройчев, Благовест Данчев и Атанас Чернев. Малко родни клубове могат да се похвалят с такова нещо. И не само това! Тази година ПФК „Ботев“ реализира най-успешния ДЮШ от 10 години насам. За първи път „канарчетата“ са в призовата тройка на крайното класиране и в трите елитни юношески групи. През настоящия сезон множество юноши попаднаха в тренировъчния и мачов процес на представителния мъжки отбор на „Ботев“. Талантите от школата Станислав Работов, Станислав Шопов и Димитър Тонев се утвърдиха и записаха участие в редица мачове в Първа лига и Купата на България. Привлякохме и халфа Славчо Шоколаров за една година с опция за удължаване с още една. Затова смятам, че феновете не трябва да се месят в ДЮШ, защото там нещата вървят добре.

– ПФК „Ботев Пловдив“ не направи силно завръщане в първенството. Претърпяхте загуба от „Арда“ Кърджали, победихте трудно „Дунав” Русе и като цяло представянето на отбора не е на очакваното ниво. На какво се дължи това?

-Да, така е въпреки огромните усилия, които положихме. Често казано съм разочарован. Най-много ме боли, че не стигнахме до финала за купата на България, където ни е мястото. Като президент на клуба имам отговорността да гарантирам нормалното му функциониране и смятам, че осигурих всичко необходимо. ПФК „Ботев Пловдив“ е в много добро финансово състояние. Осигурен е стабилен бюджет и спонсорски рекламни договори. Други отбори са с далеч по-ниски бюджети, но постигат по-добри резултати. Клубът вече е стабилизран с гарантирани условия за развитие. Имаме ДЮШ на високо ниво, което е ключово за оцеляването на клуба. Спокоен съм защото успяхме чрез екипна работа, съвместни усилия и сътрудничеството с феновете да спасим най-стария професионален футболен клуб у нас. Аз вярвам в „Ботев“ и смятам, че е въпрос на време нашият отбор да започне да обръща негативна тенденция с подкрепата на феновете. Основната задача пред мен и останалите членове на управителния съвет беше да осигурим условия и здравословна среда за отбора и детско-юношеската ни школа, което също мисля, че успяхме да постигнем. За нас е важно преди всичко клубът да остане последователен в реализирането на своите политики за постигане на поставените стратегически цели. Както ние като ръководство, така и феновете искаме победи. Затова съм разочарован и обмислям да се оттегля от поста председател на Съвета на директорите на ПФК „Ботев Пловдив“ след приключването на сезона. Искам да уверя всички фенове, че ПФК Ботев е и моя кауза, от която няма да се откажа и затова ще остана член на Съвета на директорите.

-Преди пандемията имаше напрежение с някои от фенклубовете на „Ботев Пловдив“. Решението Ви повлияно ли е по някакъв начин от това?

-Не, разбира се! Не мога да се сърдя на феновете, които искат най-доброто за отбора и са прави защото и ние искаме същото. Смятам обаче, че изпълних това, което обещах и е време за нов етап на управление. Начело на клуба трябва да застане ръководител, който да внесе повече енергия и динамика. Защото съм много зает и имам доста ангажименти и в бизнеса ми. Затова трябва мениджър, който да се отдаде изцяло на всекидневните задачи и пълноценно да участва в живота на клуба.Неведнъж съм заявявал, че диалогът според мен е единственият начин за постигане на целите по отношение на развитието на ПФК „Ботев“ Пловдив. През март, малко преди обявяването на извънредното положение организирахме среща между Управителния съвет на ПФК „Ботев“ и фракциите на привържениците. Обсъдихме всички актуални въпроси и нямаше теми табу. Всеки можеше да изрази мнението си и своето виждане. Това е начинът да се изгладят недоразуменията и противоречията. Все пак всички нас ни обединява „жълто-черната“ идея, така ще бъде и занапред.

-Все още ли сте на мнение, че клубът взе правилното решение да не подкрепи предложението за прекратяване на първенството, въпреки лошите резултати за „Ботев“?

-Категорично да! Това е достойното решение, стига разбира се епидемилогичната обстановка да го позволява и при спазване на обявените от правителството мерки срещу разпространението на COVID -19. Ние нямаме право с лекота да се откажем от веруюто, че истинските битки се решават на терена, а не извън него. Бяхме изправени пред съвършенно нова ситуация. Не само ние, но и всеки професионален футболен клуб в България. Това беше безпрецедентно блокиране, което на практика обхвана целия свят. Няма сфера от живота, която да не е засегната. Световната икономика спря и в момента започва задвижването на стопанското колело, което се надявам да стане бързо и да се сбъдне прогнозата за възстановяване на икономическия растеж още през 2021 г. Смятам, че ПФК „Ботев“ успя да преодолее това предизвикателство, което всъщност има и своите ползи. Аз вярвам, че колкото и да е сложна и тежка дадена ситуация винаги има и положителни страни. Въпросът е доколко човек е готов да надгражда и да е с достатъчно широк мироглед, за да си направи правилните изводи и поуки.

49 КОМЕНТАРА

 1. Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“
  4
  4

  Селяндур, да не си мръднал от там!!
  Такова шоу и Митето Христолов не е правил. Довърши ги!!!

 2. 9
  1

  Това интервю живо ли е? Тези отговори на Самуилов ли са, или на някой негов солташак? Отговорите звучат твърде комунистически в стил ощипана госпожица. Говори се за успехи. Ха, ха. Къде е Ботев в класирането? Имаме ли отбор с потенциал? Къде са ярките дарования? Гордеем се, че продадохме футболист на 15 години, на който не можахме да се порадваме. За който взехме жълти стотинки. Футболист, който не почуства Ботев като бащина къща и побърза да избяга. И само той ли? Защо има кавги и напуснали треньори, след като това е най успешната година? Какво се случи в представителния отбор? Кой е виновен? Кои са грешките? Как ще ги поправим? Къде е анализа на всичко? Кой го прави? Къде е прозрачността? С какво се различаваме от предходната година, т.е. какво надградихме, или опропастихме? Това интервю показва нивото на обграждащите Самуилов! Ние, че сме канари не означава, че сме канарчета! И най накрая заплахата. Самуилов щял да напусне председателското място. Сега трябва да започнем да му се молим да не го напуска. Ай сектир! Самуилов, Ботев го е имало преди теб, ще го има и след теб! Ти трябва да решиш ще спечелиш ли, или ще загубиш!? Виж какво казва Крушо, че е спечелил от футбола популярност, авторитет и пари. Като не можеш да твориш, поне преписвай! Творчески! Най доброто е да намериш хора, които да работят за теб. Но не като Зафето, а интелигентни и образовани, постигнали нещо в живота си. Заплатаджии и ласкатели и сега си имаш, но успехи нямаш!

  • 6
   2

   Няма да му е първото напускане. Бизнеса му зависи от потребителите и има нужда от реклама, но горкия назначен милионер от къде да знае как стават тези неща.

   • 2
    2

    Ти по-добре ли знаеш, Бонке?!
    Бедна си като църковна мишка

  • И да, интервюто е точно по комунистически тертип, плъзга се покрай всички негативи без да засегне нито, един проблем. Общи приказки, заплахи и обещания, разбъркани в тюрлю гювеч.

   • 2
    1

    Разбираш ги. Явно си ги писал много навремето, другарю Минчев

 3. 6
  8

  Самуилов от първия си миг като президент на Ботев даде да се разбере,че е назначен на този пост без съгласието или желанието му , а по заповед. По-добре да беше намерил форма да откаже още в началото а не да ни пробутва хлъзгави декларации. Унищожи всички наченки на нещо положително като си мислеше,че така ще се отърве от бремето футболен президент в BG…. Миналата година беше обявена за нулева…А тази трябва да я обявят за год под нулата… Като не иска не го мъчете. Да си гледа бизнеса и здраве и късмет. За Ботев е по-добре да се сложи край на тази агония.

 4. 6
  14

  Еми гъргарата и гаврата с индианците е твърде сладка! Продължавайте да ни забавлявате жълти празноглавци!

 5. 18
  8

  Под статия за Ботев 40 коментара за 2 часа, под статия за празненствата на Локото – 20 за 2 дена. Сигурно е ужасно комплексиращо да си отборът с 3 пъти по-малко фенове в Пловдив

  • 7
   8

   Смехът е здраве! А и гаврата с жълти жени е Закон на Справедливостта…. Колкото повече се излагате, ГАВРА ГАВРА ГАВРА!!!

  • 3
   3

   Всичките коментари са от един много объркан младеж. Станислав Мърков се казва. Мрази Ботев и никога не е ходил на мач през живота си.

 6. 13
  12

  Бягай далеч от тази сган , г-н Самуилов . Ще разберат къде серат гладните .

 7. 7
  7

  Първо вземи парите на турците за кебапчията!

 8. 14
  20

  Заради десет лумпена ще затрият най-старият отбор в България имате пари за плакати ама нямате пари за отбор. Самоилов ние сме голямото мнозинство и сме зад теб.

  • СамУилов бе… Че и горе 200 пъти го пише…. Бахти негрОмотното подкрепление…

 9. 14
  7

  Ний стрямалий начело с нашия художествен ръководител Стоян канара ще направим жива верига и дори само с една пета в гъза жа браним бат Жоро Самуилов ва да гоейба.

  • 5
   10

   Аз, бай Мюмюн от Шекера, ще правя жива верига при майка ти на Скобата. Дано е излекувала трипера

   • Аз много обичм да шибам Фанка минетчийката.

  • 9
   5

   Абе що нямате фенове, циганки. Отнесете купата в Столипиново и там празнувайте. Там са ви феновете. Видяхме ви кви сте смешни миналия финал 5500 човека, тая 4000. Срамите футболен Пловдив, лилавииии.

   • 4
    4

    А ти стрямски бек що не ми ядеш уя с пета за мезе ва да тейба.

 10. 14
  10

  За Локуту има една приказка, кога стана циганче кога ти почерня гъза .Не съ напъвайте буфери ,че балону че се пукне !!!

  • 9
   12

   На нас Локомотивците постепенно започвате да ни ставате симпатични жълти селянки.Не знаем вече да ви мразим съжаляваме или да сте ни просто безразлични.

   • 2
    3

    той-вашия май- вече гръмна! А….ЗАЩО ?????? ПИЛЕНЦА НА БАТКО… СТРЯМАЛИЙСКАТА МИСИРКА И (БАЩИЦА) СИ ОТИВА!!! НЕЩО ОТ ГЛАВАТА ЗАМИРИСА…..ДЕЦА МОИ!!!!!

    • 3
     4

     ЧИСТКАТА НА ЖЬЛТИ ГННИДИ ЗАПОЧНА !!!! НЕКА ИЗЧИСТИМ ТОЗИ НИКОМУ НЕНУЖЕН ЖЬЛТ ВИРУС….СЕГА !!!!!!

 11. 9
  9

  Нека постепенното закриване да започне сега!

 12. 15
  18

  Г-н Самуилов, Жорко, не забравяй да си вземеш заизпът бетона, който наля при “ рестарта“… всичките две лъжици.Чакаме Те след няколко месеца пак в Коматево…. да продължаваш Христоловото село В ГРУПА. …

 13. 15
  14

  Колко сте смешни, не е истина. Андрешко написал интервю и уж било на Самуилов. Той не знае къде е стадиона, а цитира имена на юноши. Смях. Кой заблуждавате не знам.

 14. 15
  15

  Цска си търси една изчезнала топка от полуфинала. Братя селяни и индианци, да знаете нещо по въпроса? Или да питаме Палийски?

 15. 12
  10

  Нидей тъй ва Смаил ага. Ти си утивъш, Тошиту си утивъ, ми ний жъ испадним ва! Аллах дъ ний нъ помушт!

 16. 18
  12

  Един прекрасен ден… Крушарски говори за титла. Самулов бяга Отново от коматево. Локо с купите, жълтити с голия бетон на Източен10

 17. 21
  20

  Трябва да фалира Самуйлов никои да не влиза в бензиностанцийте както и в общинска банка кръдец на акцизи и данъци! Прокурора Гешев е прав!

  • 8
   8

   Дрънкаш глупости. Самуилов е в Ботев заради държавните поръчки които получава, махне ли се играта свършва за него.

 18. 21
  14

  с връщането на гн ПАЛИЙСКИ НА бял кон мога да ви кажа и новият изпълнителен директор Н.МОСКОВ който в момента е в разпадащият се НЕФТОХИМИК…изключителен познавач на черното тото и близък с мениджъра с който БОТЕВ работи МИЛЕН ГЕОРГИЕВ…..е пак ще има обещание за светло бъдеще и основна задача ще бъде построяването на КОЛЕЖ ,но и колко пари бат АЧИ ще може да отклони от строежа….изчакайте САМУИЛОВ да се отегли вижте какво ще последва и тогава почвайте майка ми и споменаването на задника ми…..дано не сам пророк ,но във футболните среди това се носи

 19. 12
  16

  Да го духаш мръсен буфер!че ви върнахме от мъртвите миналата години че Крюшо си обирал крушите ако не сте взели или да ви дадем купата!

  • 13
   4

   Тая година защо не си я взехте, като сте я давали бе, жълт педерас??

   Цял живот сте били жалки души и се насирате в големите мачове

 20. 18
  17

  Взимай Палийски с теб и да ви няма изобщо отб БОТЕВ, продажници!!

 21. 11
  9

  До кога ще е този експеримент с нашия любим състав?Все някой се маха !Ботев е кауза а този от Раковски не ни обича !

 22. 13
  13

  15.05.2004 – Локомотив ПЪРВИ, Ботев ПОСЛЕДЕН! Локо ШАМПИОН, Ботев ИЗПАДА!

  15.05.2019 – Локомотив печели исторически финал за Купата срещу Ботев след фамозен гол с пета на Ожболт!

  • 17
   10

   През 2001 г.собственикът на „Велбъжд“ Георги Илиев закупува акциите на Локомотив 1936 На 23 юли с.г. се провежда общо събрание на акционерите на двете дружества, на което се взема решение за ЗАЛИЧАВАНЕ на регистрацията на „Локомотив“ Пловдив и за ПРЕИМЕНУВАНЕ на „Велбъжд“ в „Локомотив“. Кюстендилският отбор поема всички пасиви и активи на пловдивския, а клубът с НОВОТО регистрирано име заема мястото на Велбъжд в „А“ група. Седалището на клуба е ПРЕМЕСТЕНО от Кюстендил в Пловдив.”

  • 11
   10

   Локо никога не е бил първи!!Виж,прекръстеният урод-да!!

 23. 24
  5

  Рашко Стоянов ще си докара сина за вратар на мъжете и сме готови за лига европа.

 24. 15
  9

  Наредено ми е отгоре да говоря така,но ще видим…ако не ми излезнат сметките си бия камшика.

 25. 22
  4

  Демек ще се появи нов Палийски, нов Йотков или нов Зафиров, който да обира негативите…..

Comments are closed.