ВИДЕО: Караславов говори за Коко Илиев, школата, треньорите, нулевите години и …

13
993

Прокуристът на Ботев Пловдив Асен Караславов даде днес обширна пресконференция.

На нея категорично се разбра, че Ботев Пд са доволни от условията по трансфера на Никола Илиев, че друг човек (бивш ръководител) е вкарал думите за нулеви години в устата на Георги Самуилов (от намеците предполагаме, че става въпрос за Иван Йотвков), че бюджетът в Ботев е надвишен заради разтрогването на договорите на четирима играчи на Желко Петрович, че Ферарио Спасов остава и през следващия сезон, че треньорите от школата са напуснали заради натиск, че школата на канарчетата все още е най-добрата, че се работи по голяма селекция в представителния отбор и други подробности.

“ Миналата година г-н Самуилов каза, че годината е нулева. За мен това не е негово мнение. На него му е повлиял друг човек от ръководството да го каже. Въпросният човек в момента не е част от клуба. След загубата за Купата г-н Самуилов взе решение да вдигне бюджета. Имахме 5-6 предложения за треньор. Избрахме Желко Петрович, който беше с най- голяма визитка. Той поиска 5-6 футболисти. Видяхме, че отбора не върви и няма резилтати и освободихме треньора и някои играчи.

Всяко едно разтрогване е много пари. Никой от ръководството не е виновен. Имахме други идеи, но нещата не се получиха. След това поканихме г-н Ферарио Спасов и условието бе да стабилизира отбора и да играят юноши. Както и се случи. Треньорът пуска 15- годишен футболист да играе. Зимата когато разговаряхме за селекция г-н Спасов каза, че колективът е добър и неиска да взима много играчи. Освен това през зимата добри футболисти се взимат трудно.

Важно за всеки клуб е да има колкото се може по- малко разтрогвания. Това са много средства извън бюджета. Приоритет беше нападател. Не успяхме да задържим Виана защото условията му бяха високи. Започнахме да търсим нападател- първи нападател- отива в Маритимо, втори вариант- момчето отказва, защото семейството му не иска да идва в България. И след това взехме Бурбано и Андерсон по искане на г-н Спасов.

Не мога да кажа, че годината е нулева. Интегрираме млади момчета- два трансфера на момчета от школата на клуба Кристиан Димитров и Никола Илиев. Бюджетът ще бъде още вдигнат през новия сезон. Вече привлякохме двама, водим преговори с още трима играчи.

Отборът е с голяма фенска маса и всеки иска неговото дете да играе в Ботев. В школата конкуренцията е голяма. В миналото са освобождавани доста деца на привърженици на Ботев и започва напрежение срещу Стоян Ангелов и Илия Иванов. След разпределението на треньорите за 2020/2021 г. Ангелов реши да напусне защото не е съгласен да води определения му набор. След него напусна и Направихме всичко възможно да го задържим, но момчето каза, че не издържа на напрежението. След него напусна и Илия Иванов.

Ние като ръководство заставаме зад школата. Смея да кажа, че имаме най- добрата школа, резултатите и трансферите го показват. Относно напусналите деца, аз им казах, че е грешка, но те и родителите им решават. За Неделев има официална оферта от Турция, от Трабзонспор. Решението обаче е на футболиста, ако той има желание- обсъждаме офертата. Първо е футболистът. Анализираме си грешките и правим селекция за новия сезон, за да можем да бъдем където ни е мястото, и където не сме успели тази година. За следващата година целта ще бъде поставена седмица преди началото на първенството.

Още през декември с нас се свързаха от Аякс с интерес към Коко Илиев. Решихме заедно с него и мениждръра Калоян Иванов да видим каква е ситуацията. Отидохме, разгледахме видяхме какви са условията и мениджърът поиска една седмица за размисъл. След една седмица Калоян Иванов се свърза с мен и каза, че това не е мястото за развитие на Коко Илиев. В това няма лошо, футболистът има право да избере къде ще играе.

В последствие с нас се свързаха от Интер. Не можаха хората да дойдат заради извънредната ситуация и говорихме само с интернет връзка. След разговори с футболиста и мениджъра му – тяхното решение е Коко Илиев да играе в Интер. В последствие идва оферта от Интер чрез Николай Жейнов. Ние като ръководство и г-н Самуилов решихе да съберем всички заинтересовани страни. Срещата мина в добър тон.  След това Калоян Иванов каза, че ще разговаря с родителите и след няколко дни каза, че избират офертата на Интер. Офертата за Ботев е добра. Успяхме да запазим процент от следваща продажба и се натрупват бонуси при игра в определен брой мачове. Ще обявим сумата, когато играчът бъде регистриран в италианската федерация, когато отвори транферния прозорец.“

13 КОМЕНТАРА

 1. Резила е огромен! Никакви оправдания не могат да го измият! Сложили му думите в устата! Ебахти и наглеците. Да излезе бензинджията и да направи анализ на сезона, нулев ли е или на минус? Ако е на минус да каже защо. Заобиколил се е с некадърници, а ние чакаме резултати. Всички вън!

 2. 3
  2

  Глупости и общи приказки. Но да не забравяме, че Асенчо стана футболист при селския, а сега жъне успехи при Самуилов. Изобщо има ли някой да вярва, че следващият сезон ще е по-добър от изминалия? Собственикът е същия този, който по амбиция да направи нещо с Ботев и по липсата на качества е едно към едно с въпросния селски. Бордът на директорите е същия този, който за поредна година взима „важни“ решения веднъж на няколко месеца, в повечето случаи на пожар и без никаква стратегия за бъдещето т.е. не въпросният борд ен върши нищо. Треньорът е същия този, който при пет възможни смени прави първата в 75-тата минута, след като играта не върви, изостава в резултата и е видно, че играчите нямат въздух, както и същия този, който се оправдава че играем с юноши, но пуска само един от тях и то поради липсата на алтернативен защитник, а в игра са Тонев и Вутов. Звездната селекция от цели пет нови играчи, два до тук реализирани и тя като до момента – също като Бандата играчи на над 30 години, които гонят залеза на кариерата си. Казват, че само лудите вярват, че като правиш същото можеш да постигнеш нещо различно.

 3. 6
  3

  Били му ги сложили в устата тези думи на селяка от ракуски! Как му ги сложиха? Постедством хуй ли? Мама ви дейба и некадърните помияри, събирайте си багажа и да ви няма всички до един! Боклуци долни!

 4. 500 000 има под масата за наши хора.
  Затова е е предпочетена офертата на Интер!
  Сълзата пак захлеби яко!

 5. 4
  5

  Цял живот се нещо сте недоволни жълтури смотани!

  • 5
   3

   Ае мангал гледай си куция катун купоносител и не се занимавай с нас! Колко мрънкахте срещу Крушата и Акрапович…. Сега дудуци им правите… Ае бягай на село, селски!

 6. 5
  1

  и ТОЗИ Андерсон…. Абе идиот, ти изобщо познаваш ли се с играчите…. Само защото си на някой кученце и те държат, иначе си безполезен! Сваляйте цените на билетите мама ви дейба, че нито игра, нито нищо има! Дори базата ще почне да пустее, а може би това искате мишки???

 7. 8
  1

  Молива главен ибрикчия на Ачо…френски ласки има ли?

 8. 18
  3

  Моливко, от вашата трансферна политика се стигна до там, че не можем да бием нито Враца, нито Арда, и то в Пловдив. А циганите купа взеха! Отново. Кажи нещо по въпроса!

 9. 17
  2

  Ей палячо…. Вижте до къде стигнахме… Мангалите сакати купа след купа… А тук какво става??? Чак сега дрънка те за трансфера на Коко смешници!

Comments are closed.