Мачът на Ботев срещу Дунав пред провал

14
1291

Футболистите на първодивизионния „Дунав“ Русе спират с тренировките и няма да участват в предстоящия мач от първенството срещу „Ботев“ Пловдив. Срещата трябваше да се състои на 3 юли в града под тепетата от 21:00 ч.

Според правилника на Българския футболен съюз „Дунав“ ще запише служебна загуба с 0:3 и ще трябва да плати глоба в размер на 5000 лв. При повторно неявяване на отбор за мач от Първа лига санкцията е преместване в по-долна дивизия.

Решението обявиха треньорът Людмил Киров и играчът Юлиян Ненов. Двамата заявиха, че причината е забавено плащане на възнаграждения – заплати и премии, за последните 2 месеца.

В началото на месец юни от клуба обявиха, че са изчистили всички задължения към футболистите за февруари и март с помощ от страна на Общинския съвет и община Русе. В същото съобщение се казваше, че до дни отборът ще има нов собственик, но до сега този процес не е завършен.

Финансовите проблеми при „драконите“ започнаха в началото на сезон 2019/2020, когато тогавашният финансов благодетел Симеон Симеонов-Доктора заяви, че вече няма възможност да издържа клуба. Кризата се задълбочи по време извънредното положение заради пандемията от коронавирус, когато беше забранено да се провеждат мачове, а футболните клубове нямаха приходи.

„Дунав“ се завърна в елитната група на българското футболно първенство през сезон 2016/2017 след 25 години в по-долните дивизии. В първата кампания „драконите“ завършиха на 4-а позиция в крайното класиране, съобщава btv.

14 КОМЕНТАРА

 1. 2
  2

  На село често се случва! Да не ви пука и свиквайте за догодина! Все още сте в Коматево,нали?!

 2. 4
  2

  От ЦСКА паднахме, Враца ни би, от Арда загубихме, сега тия ако не дойдат, дано поне равен да изкараме!

 3. 2
  2

  То единственият начин Ботевь да запише победа през 2020 е или истинският Ботев да им върне три точки, получени по-рано или служебно да бият.

 4. 12
  1

  Сезона почна с много обещания и много анонимници. Анонимниците си тръгнаха, обещанията и те. Съблякохме играчите (най-голямата глупост която нашите малоумници направиха). И Кристиян си тръгна. Дойде Виана и се зарадвахме малко. Ама и той си тръгна. Та така. Без нападател цял полусезон и публиката си тръгна. И талантливите юноши един по един и те си тръгват. Самуилов ти до кога ще стоиш? Планове как да навредиш на себе си и отбора имаш ли? Защото бая пара изгуби с топ треньори и топ играчи които и 2 месеца не изкараха.

  • 11

   Самуилов го боли пичето… Той е сложен на сила, както повечето босове в отборите! А за тези фенове на хранилката нищо не казваш! Тези от фракциите – анонимните идиоти от които също страдаме!

 5. 13
  6

  Стоян канара жълтата стрямска мастия е полудял…..тръгнал е по боксерки към Вола…..щял да издирва кокалаците на Бутвфъ ва да гоейба.

  • 7
   8

   Тук вече прекаляваш, мръсен циганин. Говориш за Вола и Ботев. ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА, РЯЗАН ФЕС!!!

   • 5
    2

    Ти можеш ли да четеш ве селяк човека говори за някакъв Бутвфъ.

 6. 25
  1

  На Пичони италианските гарсони играеха с повече хъс от сегашните ни футболисти. Ужким няма забавяне на заплати, а играта е под всякаква критика. Вижте Дунав, пред разпадане, заплати не са ви дали от февруари, а излязоха и шибнаха Арда с 2:0. Това нашето ако не е позор, какво е?

Отговор