Босът на Марица – официален кандидат за БФС, обяви програмата си

1
204
Христо Христов, снимка: Владимир Иванов, Sportal.bg
„Занимавам се от 4 години с футбол и през това време забелязах, че нашият футбол е в задънена улица, липсва визия. Абсолютно неглижирани са ДЮШ и аматьорският футбол. С тези решения не дават пример на младите да се занимават с футбол. В потвърждение на тези думи е и решението на УЕФА да не изберат г-н Борислав Михайлов в своя екип, както и думите на премиера, който обяви, че сваля доверието си от него.

Бих предпочел в Изпълкома да няма депутати и президенти на клубове, препоръчвам смяна на формата на „А“ и „Б“ група, както и промяна на броя на групите във „В“ групите. Искам затягане на критериите за лицензиране, т.е. чрез финансова стабилност и бази. Знаете, че има отбори, които имат задължения към държавата, но продължават да играят в елита“, заяви Христов.

„В аматьорския футбол се изграждат всички футболисти, така че бих искал да се обърне внимание на него и на ДЮШ. От участието ми в Югоизточна В група разбрах, че няма никакъв смисъл да играеш, ако не си първи. Затова бих предложил финансов стимул за първите 5 отбора, защото освен на първия, всички други мачове са формалност.

Относно ДЮШ бих искал да има методика – клуб, база, ДЮШ с лицензирани треньори, за да може отборите, които покриват критериите, да бъдат субсидирани. Средствата, които се събират от такси, са изключително недостатъчни. Много малко клубове имат прекрасни условия за футбол“, добави още той.

1 КОМЕНТАР

  1. На приказки си велик ама на дела нещата не стоят така.

Отговор