Пуснаха обществената поръчка за Колежа за одобрение

30
1707

Обществената поръчка за дострояването на стадион „Христо Ботев“ е пусната на предварителен контрол в Агенцията за обществени поръчки и до две седмици ще бъде обявена на страницата на Община Пловдив и на АОП. Това съобщи заместник-кметът по строителство Пламен Райчев на срещата с представители на Гражданския съвет за дострояването на стадион „Христо Ботев“.

Срокът, в който ще бъдат подавани оферти след официалното обявяване на поръчката е 30 работни дни, след което комисиите в Община Пловдив ще разгледат получените предложения.

„Уверявам ви, че ще свършим работата си в най-кратките възможни срокове. Ако участниците са не повече от петима, както бе при пазарното проучване, съм уверен, че работата на комисията ще приключи също в рамките на 40 дни. Но ако офериралите са по-голям брой, срокът може да се удължи, защото това е прецизна и обемна техническа документация, с която трябва да се запознаем обстойно и да подберем най-доброто предложение. Паралелно с избора на изпълнител ще пуснем и поръчките за надзор, за да не се губи време“, увери присъстващите зам.-кметът Райчев.

Той отговори и на въпроси на представителите на Гражданския съвет за дострояването на стадион „Христо Ботев“, сред които бе и този за терена на стадиона, който не е включен в обхвата на поръчката.

„Теренът ще бъде финансиран от общинския бюджет, като за него ще се пусне отделна поръчка. Тъй като е извършен основен ремонт преди няколко години, ще се направи обследване на дренажната и поливната система, след което ще бъдат подменени амортизираните части и ще се извърши полагането на тревната настилка“, поясни Райчев. Той се ангажира да предаде въпросите на Гражданския съвет към проектанта на арх. Савов и да го покани на следващата среща.

30 КОМЕНТАРА

 1. 10
  14

  ЗА КАКВО НИ Е ТОЗИ СТАДИОН? ДОКАТО ГО ПОСТРОЯТ ОТ БОТЕВ НЯМА ДА ИМА И ПОМЕН. ВСИЧКИ ФЕНОВЕ ЩЕ БЪДАТ ОТБЛЪСНАТИ И ОМЕРЗЕНИ ОТ ПОЛИТИКАТА НА КАТОЛИКА, КОЙТО ЩЕ Е ПРОДАЛ ВСИЧКИ МЛАДИ, КОИТО СТАВАТ И ЩЕ Е НАПЪЛНИЛ БОТЕВ С МЕРАКЛИИ ДА РИТАТ В ГОЛЯМ ОТБОР С ИМЕ. СЛЕД КАТО ИЗГОНИ БЕЛИЯ И СЕ ОСРА С ЖЕЛКО, ПРОДЪЛЖАВА ДА КОПАЕ ДЪНОТО. ДОБРЕ, ЧЕ ЦСКА НИ СПРЯ ТА НЕ ОТИДОХМЕ НА ПО ГОЛЯМ РЕЗИЛ. КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСИЧКИ ФРАКЦИИ НА ФЕНОВЕТЕ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ПОТЪРСИМ СМЕТКА НА САМУИЛОВ И КО. КАТО НЕ ЖЕЛАЕ ДА ДАВА ПАРИ И ДА РЪКОВОДИ УСПЕШНО ОТБОРА, ДА ГО ДЕКЛАРИРА И ДА СЕ ТЪРСИ НОВ ПЪТ И СПОНСОРИ. ПО ДОБРЕ ДА ИГРАЕМ С ЮНОШИ, ОТКОЛКОТО ДА ГЛЕДАМЕ ТАЗИ МЪКА И МИМИКРИЯ, ЧЕ СЕ ПРАВИ НЕЩО. ВЪН СВИНЕТЕ И ГОВЕДАТА ОТ ПЛОВДИВ, ВЪН ОТ БОТЕВ. ТАКИВА КАТО ТОНЕВ, ВУТОВ И БАЛТАНОВ ГИ ИМА ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ. ПО ДОБРЕ НАШИ ЮНОШИ ДА ПУСКАМЕ С НАДЕЖДАТА, ЧЕ ЩЕ СЕ ОБИГРАЯТ, ОТКОЛКОТО ТЕЗИ ПАПАРДАЦИ, ОТДАВНА МИНАЛИ СВОЯ ЗЕНИТ, ОТ ВСЯКЪДЕ ИЗГОНЕНИ И САМО ОТ САМУИЛОВ ПРИЕТИ. ОТ ТУК НАТАТЪК ТРЯБВА ЯСНО ДА ПОКАЖЕМ, ЧЕ ИСКАМЕ НОВ ОТБОР, БЕЗ ТЪРТЕИ И ГОТВАЧИ. В ОСТАВАЩИТЕ НЯКОЛКО МАЧА САМУИЛОВ И КОМПАНИЯ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ, ЧЕ ХОРАТА ВИНОВНИ ЗА ЗАГУБЕНИТЕ ФИНАЛ И ПОЛУФИНАЛ, НЯМАТ МЯСТО В БОТЕВ. БОЙКОТ НА МАЧОВЕТЕ, А ТЕЗИ, КОИТО ОТИДАТ ДА ИСКАТ ОСТАВКАТА НА ВСИЧКИ, ДОВЕЛИ ДО ТОЗИ СРАМ НА БОТЕВ.

  • 8
   3

   Аз Стоян канара в знак на протест призовавам всички стрямски юрдечки вече да пием ментата и мастиката разделно ва да гоейба.

 2. 2
  9

  всеки път когато жълтите ги нагъзят публично и правят рестарт на копнежа…
  не разбраха как ги шибат горките кривоглавци

 3. 8
  1

  Мангалите се надяват БСП да спечели изборите, за да спрат строителството на Колежа. Нека замразят Лаута, ама и Колежа да спре. Няма да стане мангали прости! Няма!

  • 1
   6

   Който и да спечели изборите, ще използва стадиона за да краде пари. И в момента в който стадионът е завършен, тези кражби ще спрат, затова и стадионът никога няма да се построи.

   • Прочети какво си написал, и редактирай за да разберем какво искаш да кажеш.

    • 1
     3

     Пред,, и“ не се поставя запетая(в твоя случай)!

  • 1
   4

   Анонимко, БСП е вашата Партия, наследница на Партията- майка, която ви хрантутише с народни пари 50 години! Недей въртя миризливия си и податлив гъз!

   • Докато ДПС и Герб винаги са ви подкрепяли ли ?

 4. 5
  12

  В Сопод се родихте в коматево ще умрете.

  • 7
   1

   Мангал крастав, до 16 години си учил в началното училище и пак не си се научил да пишеш. Сопот се пише с „т“, Коматево се пише с главна буква. Ето,такива идиоти,като теб се пръкват от кръвосмешение между баща и дъщеря

   • 1
    3

    Последното ти изречение не се нуждае от толкова много запетаи, а от препинателен знак да завършен това сложно изречение.

 5. 10
  10

  ИМА ВРЕМЕ, НЕ БЪРЗАЙТЕ. НЕКА ДОЙДАТ ИЗБОРИТЕ. ТОГАВА ЩЕ ПРАВИМ ПЪРВА КОПКА. КАТО МИНАТ ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИДИМ. ПОСЛЕ ЩЕ ИМА ОБЖАЛВАНЕ НА ЗАГУБИЛИТЕ. ПОСЛЕ ЩЕ ИМА НОВА ВОЛЯ НА СПЕЧЕЛИЛИТЕ ИЗБОРИТЕ. И ТАКА ДО КРАЯ НА СВЕТА. ТОЗИ ФИЛМ СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ И ГО ГЛЕДАМЕ ВЪВ ВАРНА. МЕЖДУВРЕМЕННО ЩЕ СЕ ПОЯВЯТ ПОДПОЧВЕНИ ВОДИ. ТРЯБВА ДА СЕ УКРЕПЯТ ОСНОВИТЕ.; ИНФЛАЦИЯТА ЩЕ Е ИЗЯЛА ПАРИТЕ. ФИРМАТА СПЕЧЕЛИЛА ТЪРГА ЩЕ Е ФАЛИРАЛА И Т.Н. БЛАЖЕННИ СА ВЯРВАЩИТЕ.

  • 1
   1

   Като минат изборите, ще закопаем изкопаното! Както винаги ще бъдат излъгани жълтите папуняци!

 6. 9
  2

  ДА, ОБАЧЕ КОЛКО БЕНЗИНОСТАНЦИИ ИМАМЕ………………

 7. 18
  1

  Миналата година, след загубения финал, Самуилов направи промени. Интерестно, тази година поне едно изявление няма ли да има. Или оценка за изминалия сезон. Какво постигнахме, какво загубихме, грешки, виновни, кой си отива, кой остава. Да мълчим като наакано детенце не е присъщо за собственик, президент и Ръководство. Отново ли няма да знаем какви са плановете за отбора. Поне на треньора да кажат ще има ли селекция, или ще кърпим положението. Всички гореспоменати въпроси вълнуват нас привърженипривържениците на Ботев. Да не говорим за стадиона. След няколко годишни лъжи, Самуилов се отърва и прехвърли топката в Общината. Сега там топкат топката и бълват лъжи след лъжи. Както се вижда няма достатъчно пари, Самуилов не ще да дава и чакаме михаля. Дефакто: ни стадион, ни отбор. По скоро сиропиталище и старчески дом в едно. Ще гледаме куци, стари и остарели коне. Ще търпим подигравките на мангалите и живота си тече. Всички са доволни( Самуилов и Ръководството напълниха гуши) . Футболисти и треньори си вземат заплатите, а феновете кучета ги яли. Ех Ботев, Ботев и ти като Левски в гроба се обръщаш, като виждаш как се гаврят с името и паметта ти!

  • 11
   4

   Всъщност сезона още не е свършил и имаме шанс за 7-мото място и съответно бараж за Лига Европа.

    • 5
     1

     Ако се надявах само на твоя умрял червей, до сега щях да съм си мома непорочна.

 8. 8
  3

  Цял живот едни и същи мантри пак отлагания гнусно е чак !!!!

 9. 9
  6

  СТИГА СТЕ ГОВОРИЛИ, АМИ ДЕЙСТВУВАЙТЕ, БОТЕВ СЕ НУЖДАЕ ОТ КОЛЕЖА…………

 10. 13
  7

  Абе смешки… Много добре знаете коя фирма ще наредите…Айде почвайте Колежа! Върнем ли се на такъв модерен стадион… Ще е лудница 🙂

Comments are closed.