Още един тим се отказа от ЮИ Трета лига

0
473
Марица - Поморие 1:0, 25.09.2017, снимка: ПФК Марица 1921

ОФК „Поморие“ се отказва от участие в Югоизточна Трета лига, след като в края на 2019 г. бе разпуснат мъжкият отбор на клуба. Причина за това стана липсата на футболен стадион, отговарящ на изискванията за професионален футбол, съобщиха официално от клуба.

Стадионът в Поморие, в сегашния му вид, не е градски, а е собственост на търговско дружество. Община Поморие не може да инвестира в неговото обновяване, което налагаше да играем домакинските си срещи в Несебър. Това е финансово непосилно за нас, а вследствие на създалата се ситуация от КОВИД-кризата, за Общината е непосилна и издръжката на мъжки отбор. Това каза кметът Иван Алексиев и уточни, че въпреки кризата, ОФК „Поморие“ ще запази детско-юношеските школи в Поморие, Каблешково и Ахелой.

Предстои ремонт на двете спортни площадки – в Каблешково и в Ахелой, за да се осигурят най-добри условия за тренировки на най-малките футболисти, които наброяват над 200 деца от общината.

Междувременно Карнобат започна подготовка за новия сезон, а Розова долина и Верея ще стартират своята на 1 юли. Старозагорци уредиха контроли с Несебър и Левски (Карлово), както и с Розова долина. Петима са новите в състава за сега: Владимир Зафиров от Созопол, и Станимир Баев който се завръща от работа в чужбина, а за последно игра за Несебър, вратарят Радостин Йорданов, нападателят Исус Ангелов и Георги Костов от Сливен. Старши треньор на тима ще бъде Тодор Станев.

Седем контроли ще изиграе Розова долина през подготвителния период:

03.07.20 г. Розова долина – Верея (Ст.З) (В Казанлък)
08.07.20г. Розова долина – Созопол (В Твърдица)
15.07.20 г. Янтра (Габрово) – Розова долина ( В Габрово)
18.07.20 г. Розова долина – Карнобат ( В Твърдица)
22.07.20 г. Розова долина – Несебър ( В Твърдица)
25.07.20 г. Загорец ( Нова Загора) – Розова долина ( В Нова Загора)
01.08.20 т. Розова долина – Берое U19