БФС покани 4 отбора в югозападна Трета лига

0
358
стадионът в Брацигово

 

Футболният тим на Брацигово е получил покана за влизане в Югозападната Трета лига по административен път, съобщава „Марица”.

Информацията потвърди клубния шеф на брациговци Асен Драгнев.

„Действително ни поканиха. Получихме и писмо с изискванията на БФС относно базата ни. Тепърва ще се събираме да умуваме дали да влезем по служебен път в Трета лига и да играем там догодина“, коментира пред наш репортер шефът на Брацигово.

Ръководството на Зоналния съвет на БФС – София е поканило и тимовете на Гранит (Владая), Левски (Чепинци) и Пирин (Гоце Делчев).

От ЗС на БФС са дали срок до 25-ти юли на поканените да покрият изискванията за участие в по-горната група.

Както е известно, съставът на Югозападната Трета лига ще бъде от 20 тима през сезон 2020/2021.

Новият сезон в тази група трябва да стартира на 8 август.

„Като цяло желание имаме, но преди всичко трябва да видим какъв бюджет можем да подсигурим, защото това не е шега работа“, каза още председателят на УС на ФК Брацигово Асен Драгнев.

Припомняме, че брациговци финишираха втори в отминалия шампионат на „А“ ОФГ – Пазарджик, но тъй като първенецът Чико-Бунара няма право да влиза в Трета лига по нормативни ограничения от БФС поканиха следващия в класирането клуб. Ако Брацигово откаже поканата, такава ще бъде изпратена на следващия в подреждането през сезон 2019/2020 г. – Чепинец (Велинград).

marica.bg