Ботев (Гълъбово) се отказа и от Трета лига. Ще има ли баражи за попълване – ЗС мълчи

2
953
Ботев (Гълъбово)

 

Отказалият се от Втора лига отбор на Ботев (Гълъбово) няма да продължи през новия сезон в Трета лига, а ще се окаже директно в областните групи. Гълъбовци пуснаха първи писмо, че догодина няма да ритат в професионалния футбол.

Според Наредбата, те се водят изпаднал отбор и могат да продължат в Трета лига на регионален принцип. Причината за отказ от участие в професионалния футбол е липсата на финансиране. Но така или иначе гълъбовци играеха мачовете си на стадион „Трейс Арена“ в Стара Загора, тъй като тяхното съоражение е в реконструкция. Сега се оказва, че Ботев (Гълъбово) няма да го има и в Трета дивизия.

Така Югоизточната Трета лига ще приеме от горното ниво само Поморие и чака отбори за попълване от регионалните групи. Миньор (Раднево) и Свиленград също се отказаха от участие в третото ниво на Югоизток.

На този фон все още няма никаква информация около формата на групата през следващия сезон. Няма информация и ще има ли баражи за попълване в групата или тя ще се попълва „на око“. Пълното информационно затъмнение около ЗС на БФС в Пловдив се допълва и от фактът, че от седмица сайтът на зоналната централа не работи.

2 КОМЕНТАРА

  1. 2
    3

    Именно, един сайт не могат да си оправят тия от БФС-Пловдив. Както върви баражи няма да има, Спартак ще мачка в Трета лига, време му е на този отбор да се качи при най-добрите до 2-3 години.

Comments are closed.