Без баражи за ЮЗ Трета лига. На югоизток – мълчание…

0
831
Оборище-Вихрен, Трета лига, 21.09.2019, снимка: Спортал

Заради пандемията на COVID-19 и последиците от извънредното положение, тази година баражи за попълване на ЮЗ Трета футболна лига няма да има, научи от свои източници в ЗС на БФС – София „Марица”.

Футболната централа смята да пълни свободните квоти в лигата на базата на финансови гаранции, които трябва да представят мераклиите за влизане в някогашната „В” група. Освен, че трябва да имат подсигурени финансови средства за състезателната 2020/2021 г.,  те разбира ще трябва да отговарят и на критериите за база и наличие на ДЮШ.

Относно финансовата част, неофициално се говори за 150 000 лв. на клуб под формата на общинска или банкова гаранция.

От Пазарджишка област поне след края на отминалия вече шампионат, в отсъствието на нямащия право да се катери нагоре за 1 година първенец Чико-Бунара, мераци за влизане в Трета лига имаха Брацигово и Чепинец(Велинград). При новите обстоятелства в тази компания може да попаднат и други тимове, отговарящи на критериите, в случай, че някой от горните два отбора или и двата се откажат да влизат.

На първо време обаче БФС ще има задачата да стъкми формата на Втора лига, където към настоящия момент има куп неизвестни. Срокът за това е 31-ви май.

Голяма е вероятността и за там да се канят отбори, които да пълнят свободните места на неполучилите лиценз за участие и такива, които въобще не се подавали документи за сезона 2020/2021.

Едва след това ще се премине към конструиране на Трета лига. За най-накрая е оставено оформянето на регионалните 4-та и 5-та лига, където също има много въпросителни относно бъдещите формат и състав.

За попълването на Югоизточна Трета лига липсва каквато и да е информация от ЗС в Пловдив.

marica.bg