Отиде си Людмил Божилов!

6
712

Един от големите футболни ръководители в Пловдив си отиде от този свят. Бившият футболист, треньор, селекционер и директор Людмил Божилов почина на 74-годишна възраст.

Бате Люси, както почти всички познати наричаха Божилов, е роден на 6 май 1946 година. Завършва ВИФ „Георги Димитров“. Като треньор работи 2 години в Марица (Пд) и 2 години в Асеновец. Изпълнявал е длъжността “Селекционер за Пловдивска област“ към БФС. През годините е работил като изпълнителен директор в четирите пловдивски футболни клуба – Ботев, Локомотив, Спартак и Марица.

Погребението ще е утре (20 май) от 14 часа на Драгановите гробища.

6 КОМЕНТАРА

  1. Поклон ! Голям човек и невероятен ръководител ! Само добри спомени от престоят му във Ботев ! Светла му памет !

  2. Поклон бат Люси! За последно те видях на детското игрище….зад ресторант Марбея ! Ще те запомня с това ,че гледаше до последно най- малките……но всички ти викаха …бат Люси ! Поклон …от всички клубове с които си работил в Пловдив

  3. Мир на праха му.Отиде си един прекрасен човек

  4. Светла му памет на бате Люси! В годините никога не отказа помощ или съвет в каквато и да е ситуация. Обаятелен човек, грамотен, професионалист – завинаги свързан с историята и успехите на Ботев – Пловдив, пример с всичко и за всички! Поклон!

Comments are closed.