Бивш шеф на Хебър стана вицепрезидент на БФС

0
239
Румен Вълков - шеф на АФЛ и член на ИК към БФС

ясно свързаният с ФК Хебър в продължение на близо 10 години шеф на Аматьорската футболна лига Румен Вълков бе избран за вицепрезидент на БФС.

„В съответствие с Устава на футболната централа, според който Съюзът следва да има първи вицепрезидент и двама вицепрезиденти, по предложение на временно изпълняващия длъжността президент Михаил Касабов ИК единодушно избра Румен Вълков за вицепрезидент на БФС.”, се казва в съобщението до медиите.

За първи път името на Вълков стана известно в Пазарджик през зимата на 1999/2000 г., когато той бе обявен за  изпълнителен директор на обединеният Искър-Хебър.

На следващото лято шефът на АФЛ продължи на същия пост, но вече в новия ПФК Хебър 1920, който влезе през бараж в тогавашната Висша футболна лига.

След една година време Хебър 1920 даде лиценза си за участие на Беласица(Петрич), а Вълков влезе като акционер в новосъздаденото чисто ново АД – Хебър 2001 с президент Йордан Биков. С това наименование представителният футболен тим на Пазарджик започна участието си от четвъртото ниво на организиран футбол в България – „А” ОФГ.

Румен Вълков остана притежател на част от акционерния капитал и член на Борда на директорите на клуба в следващите няколко сезона, през които хебърци играха последователно във „В”, „Б” и отново „В“ група.

От няколко години Румен Вълков е член на Изпълкома на БФС и председател на комисията „Грасруутс“.

marica.bg