БФС ще тества за COVID19 всички професионални футболисти! Футбол най-рано през юни!

15
419

Днес в Национална футболна база „Бояна“ се проведе работна среща на Експертната група, включваща представители на Българския футболен съюз, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти във връзка с решението на Народното събрание за удължаване на срока на извънредното положение в страната до 13 май.

Всички заинтересовани страни, участвали в срещата, се обединиха около вариантите за довършване на първенствата в професионалния футбол по максимално справедлив и пълноценен начин. Тези варианти ще бъдат съобразени с решението за отмяна или продължаване на извънредното положение и съответстващите го карантинни мерки.

Първенствата и турнирите в Първа и Втора лига ще стартират 3 седмици, след като Националният оперативен щаб разреши подновяване на тренировъчния процес с цел клубовете да се подготвят достатъчно добре за официалните двубои. БФС и АФЛ ще предоставят допълнителна информация, що се касае до първенствата и турнирите от по-ниските нива във футбола.

Крайният срок за завършване на всички официални надпревари ще бъде определен в зависимост от препоръките на европейската футболна централа УЕФА.

На заседание на Изпълнителното бюро на БФС бе приета инициатива на Медицинската комисия към БФС всички футболисти и длъжностни лица от футболните клубове да преминат PCR-тест 3 дни преди подновяване на тренировъчния процес, като провеждането на изследванията ще са изцяло на сметката на БФС. БФС възлага на Медицинската комисия да избере клиника, в която да се проведат споменатите процедури.

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев разкри, че всички служители в централата ще намалят възнагражденията си.

Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома, което се проведе в базата в Бояна. „Обмислят се намаления на заплатите. В централата също ще бъдат намалени заплатите”, коментира Фурнаджиев.

15 КОМЕНТАРА

 1. Най-скъп продължава да е шампионът Лудогорец, чиито футболисти струват според изданието малко под 50 млн. евро. Втори в класацията е ЦСКА-София с 28,40 млн. евро, а трети е нареден Левски – 19,10 млн. евро. Петицата допълват Ботев (Пловдив) – 8,40 млн. евро и Арда – 8,05 млн. евро.

  • Хахаха… ботяфъ 8.4 милиона… ХАХАХА
   Това сигурно го е изчислявал този, които профава Дебелия всеки сезон без оферти…

 2. 3
  2

  Се радват че няма да изпаднат, във Беееее група.

  • 4
   1

   Селска циганска курва – на оставане в групата се радва

  • 3
   1

   Цигани, ако се играе, ще се играят плейофи и вие изпадате. Най-слабия отбор в А група сте

 3. 6
  3

  На 40 градуса ще ги изнасят с носилки .
  По добре да приключва сега , така няма да изпаднем със сигурност.
  Жалко е че буфиритьи ще вземат сребърни медали
  и още една година ще се перчат с купата , която им подарихме ,
  а Бойко ни обеща стадион

Comments are closed.