Локо Пд дарява пари на УМБАЛ „Свети Георги“

13
365
Христо Крушарски, снимка: БТВ

Ръководството на ПФК Локомотив Пловдив реши да направи жест към една от местните болници в град Пловдив. „Черно-белите“ ще подпомогнат УМБАЛ „Свети Георги“, която от 23 март разкри банкова сметка за набиране на средства за апаратура, консумативи, медикаменти и предпазни средства във връзка с диагностиката и лечението на пациенти с коронавирус.

Като най-голямата болница в страната и ключова за Южен Централен Регион УМБАЛ „Свети Георги“ е на първа линия в борбата с COVID-19 и нейните служители безотказно ще се грижат за заболелите от вируса.

Лечебното заведение разчита на съпричастността на пловдивчани и на жителите на съседните области, които в най-трудните си моменти се обръщат за медицинска помощ именно към УМБАЛ „Свети Георги“.

Спортният директор Георги Иванов заяви следното за клубния сайт на черно-белите“:

„Това е един жест, с който да подпомогнем една от най-големите болници в страната и да дадем нашия принос в борбата с COVID-19. Президентът Христо Крушарски ще дари сумата от 10 000 лева за нуждите на лечебното заведение.

Говорихме индивидуално с всеки футболист за намаляване на заплатите, като всички се съгласиха. С част от тези пари ние ще подпомогнем УМБАЛ „Свети Георги“.

Всички се надяваме това да отмине по-бързо и да се завърнем към нормалния си начин на живот.“

Всеки може да се включи в събирането на даренията на следната банкова сметка:

IBAN: BG25SOMB91301011684105

BIC: SOMBBGSF

Общинска банка, филиал Пловдив

Основание: За закупуване на апаратура, медикаменти и други за превенция и лечение на COVID-19

13 КОМЕНТАРА

 1. 1
  2

  Собственикът на Ботев – Делян Пеевски дари на две столични болници по 500 000лв! А тук не се споменава сумата, която Локомотив е дарил! Предполагам е някъде около 100лв!

 2. Браво!!! Христо Крушарски трябва да стане президент на БФС! Само той може да оправи българския футбол!

 3. 1
  4

  Твай нищо ва! Гочо Василев е направил дарение в манастира св.Георги за здревето на Георги Убинов-Графа, по повод най-бързия хет трик нанизан в дербито ва! И до днес Гочето твърди, че Графа е стъпил на раменете му при отбелязване на последния гол. След тази случка Гочето спира да расте на ръст и си остава със скромните кинта и пеесе.

 4. 3
  4

  Рано сутринта, съпругата на “буфера” влиза в кухнята където съпругът и пиейки кафе мърмори: Дейба и жалтурите дейба!
  Посягайки към кафето, мацето казва: И аз искам.

  • 1
   2

   Буфера с маце, а жълтия селяк с .. коза…

 5. 3
  7

  Отново познатия комплекс от Ботев. Това вашето е по-лошо и от вируса. Карантината в този случай не помага. Ножа-Ваната-Вените…..

 6. 10
  2

  Пичаги а бат Стоян канара каза че сега във връзка с коронавируса общината и държавата са длъжни да дадат на нази юрдеците от Стряма пари и да построят говняжа ва.После жа го кръстим Корона-говняж ва да гоейба.

 7. 12
  3

  А жълтите резаци питат за Копнежа….

 8. 4
  13

  А заплати кога? За тази година не сме взели и стотинка! Голям дарител нашия а нас футболистите кучета ни яли! Извънредното положение е от 13 март! Последната заплата, която съм получил е за декември 2019!

  • 12
   3

   ТИ ЛОКОТО ГИ ОСТАВИ МИ НИЙ ПАРИ НЕ СМЕ ВЗИМАЛИ ИЗОБЩО,КАРАМИ НА БАНИЦИ И БОЗъ

 9. 14
  6

  А ЖЪЛТИТЕ КУРВИ КОГА? АААА,ЗАБРАВИХ ТЕ САМО ИСКАТ….

Comments are closed.