БФС ще съдейства на малките клубове да получат помощ от общините за новото първенство

2
224
Марица - Сокол (Марково) 6:0, Трета лига, 25.08.2019

Българският футболен съюз (БФС) ще инициира среща с Националното сдружение на общините след края на извънредното положение, наложено заради ограничаването на коронавируса в България, за да посредничи в помощта за футболни клубове в трудна ситуация.

Както е известно, сериозна част от отборите в българския футбол са свързани или зависими от финансовата подкрепа на общините в съответните населени места.

Очакванията са доста клубове да изпитат сериозни проблеми с финансирането, след като ситуацията с коронавируса бъде овладяна. Именно тук от БФС смятат да насочат усилия и да влязат в ролята на медиатор като убедят местната власт, че футболните отбори трябва да бъдат подкрепени по един или друг начин.

Тази помощ ще бъде особено наложителна преди началото на следващото първенство, когато е идеята на БФС да търси въпросната среща и диалог.

Подалият оставка президент на БФС Борислав Михайлов още преди повече от две години беше започнал активен диалог със Сдружението на общините и дори представи пред кметовете и президента на УЕФА Александър Чеферин при посещението му в България.

Спортал

2 КОМЕНТАРА

  1. За всичко се търсят общините. А къде е държавата?

  2. От малките отбори, трябва първо на нас да дадат. И този път ще следим за финансова равнопоставеност! Иначе се подпалвам пред БФС-то!

Comments are closed.