БФС: Няма сметки без кръчмар!

52
552

Ръководството на БФС излезе с отворено писмо до Председателя на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, както и до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и спортния министър Красен Кралев. Повод за тази реакция стана изказването на Генерала, че в БФС си правят сметки без кръчмар и решението да се поднови футболното първенство в началото на май е пълна щуротия.

Ето какво пише в отвореното писмо на БФС:

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Още от появата на първите сигнали за потенциална световна пандемия от COVID-19 и евентуалните й ефекти върху спортния и в частност футболния живот, Българският футболен съюз съгласува всички свои действия, решения и мерки, свързани със ситуацията, с Министерството на здравеопазването, с Министерството на младежта и спорта и с Националния оперативен щаб за коронавируса.

Именно ограничителните препоръки на държавните органи доведоха до своевременната реакция на БФС първо да преустанови шампионатите в юношеския и аматьорския футбол и да затвори стадионите от професионалните ни нива за зрители, а в следствие на приетото от Народното събрание на 13 март 2020 г. извънредно положение на територията на Република България – и да замрази първенствата в Първа и Втора лига, препоръчвайки на клубовете да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата при евентуално продължаване на тренировъчния процес.

Съзнавайки напълно сериозността на настоящата ситуация, динамичното й развитие и неясното й бъдеще, Българският футболен съюз по никакъв начин не се старае да изпреварва процесите, като предлага различни сценарии за доиграването на шампионатите на всички нива от футбола ни. Наясно сме, че на този етап няма как да предвидим мащабите на епидемията в следващите месеци – но Българският футболен съюз, като официален член на УЕФА, е длъжен да изработи различни адаптации на местния футболен календар, съгласувани с международния такъв, каквато е и препоръката на европейската централа към всички нейни членки.

Именно затова експертната работна група, създадена на 13 март 2020 г. и включваща представители на БФС, Професионалната футболна лига, Аматьорската футболна лига и Асоциацията на българските футболисти, представи пред клубовете няколко различни варианта за завършване на първенствата – от най-оптимистичния до най-съкратения, с ясното уточнение, че всички те зависят изцяло от решенията на държавните власти и Националния оперативен щаб. По подобен начин ситуацията третират местните федерации в някои от най-развитите във футболно отношение и същевременно най-потърпевши от пандемията държави като Италия, Испания, Англия и т.н.

Всички те, като част от европейското футболно семейство, се обединяват около тезата, че животът и здравето на населението е приоритет номер едно и с него компромис не може да се прави – но това в никакъв случай не означава, че федерациите и професионалните лиги не бива да са подготвени с различни алтернативи за подновяване на футбола в момента, който всички чакаме с огромно нетърпение.

Уважаеми генерал Мутафчийски,

Ръководството на БФС използва случая, за да изкаже огромната си признателност към Вас, ръководения от Вас щаб и всички медицински и длъжностни лица, борещи COVID-19 на територията на България. Приемаме и подкрепяме всички мерки, наложени по препоръка на Националния оперативен щаб и Министерството на здравеопазването и продължаваме да съобразяваме всичките си последващи действия с тях.

Оставаме с уважение и желаем успех в трудната битка!

52 КОМЕНТАРА

 1. Берое: Считаме, че е редно първенството да завърши с изиграването на всички кръгове!

 2. Ето това се казва позиция! Ако трябва ще се играе през септември, октомври…..колкото е необходимо толкоз! УЕФА ще процедира по същия начин с ЕКТ! Другия вариант е нулева година, който е в случай на тотален колапс в Европа!

 3. Бе фе сето , така е като слушате „капацитети “ като молива.

  • По голямИ капацитетИ от Облака няма. Крушарски Ментата и Чаво Мастиката-Две в Едно. Единия иска окончателно спиране на шампионата, другия иска доиграването му…..

  • Щом няма сметки, там сме. Казвайте коя е кръчмата.

  • Стоян канара като гледа таз петичка и веднага започва да пие мента и мастика разделно ва да гоейба.

 4. Отложиха европейското, отложиха олимпийските игри…някои хора още се надяват да има продължаване на безсмисленото ни първенство?

  • 2
   1

   Някои хора не разбират на къде се е засилила част от Европа! А как се излиза от такава криза…..особено от икономики които хронично страдат от КОВИД19.

  • Напротив, дори да го закрият, едва ли ще ни липсва. Безсмислено, слабо и тотаджийско първенство. След тази грипна епидемия, така или иначе половината А група ще фалира, да започват с Аматьорско първенство и ДЮФутбол! Оздравителен процес ще има, както и в икономиката и той ще е доста продължителен.

  • ….и след като закриха всички фирми на Божков, кой ще го спонсорира това първенство, къде ще залагат Босовете….

 5. Бонка пак си говори сама. Прави парички на господаря си

  • Мамка му мръсна на Тръмп, бетер жАлтити е. Не му е до икономиката на хамериканците, гледа да прави мръсно на Локото.

   • Тръмп в момента го разпъват на кръст за глупавото изказване …
    а ти си много, ама много жалка злобна женица

    • Хахаха Тръмп е жалка и злобна женица, гледа да направи мръсно ма Тутраканската селищна система. Нямам думи. Аз просто се кефя на гърча в който се превивате. Говедарски ли е прав, или Чаво? Кой лъже? Хамлетовия въпрос виси като Дамоклев меч над главите ви: Да продължи ли първенството или да не продължи? Казано на Тутракански. To be or not to be? That is the question! Казано на чист Български. Кое е по достойно за душата….

    • И Петьо Цеков….И ти ли Бруте? Малко ни е Тръмп, ами и ти сега!

   • хаха. Бонка мисли само и единствено за Локо.
    Ех тази ПЕТА!!!

  • 1
   1

   Говори за тези които имат уши да слушат, за разлика от Помиярите подлайващи подир преминаващите коли!

 6. ‘Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп предупреди във вторник,
  че в случай на рецесия ще умрат повече хора, отколкото от коронавируса.

  Говорейки пред Fox News, президентът многократно се отказа от призиви за разширяване на блокирането в цялата страна в опит да се ограничи разпространението на Covid-19. „Дадох срок от две седмици и в понеделник или вторник ще оценим ситуацията по това време, но трябва да отворим тази страна“, подчерта Тръмп.
  Доналд Тръмп отбеляза, че „би се радвал“ американската икономика да „отвори“ до Великден, 12 април.
  „Трябва да върнем страната си на работа“, заяви Тръмп, като повтори, че повече хора ще умрат от последствията от рецесия, отколкото от епидемията от коронавирус.
  Ако икономиката не започне отново да работи след няколко седмици, „ще бъде много трудно да се рестартира отново“, подчерта президентът.“

  Някой да има съмнения какво ще се случи в България? Един път и Дончо Тромпета да каже нещо умно-макар че едва ли той е стигнал сам до това заключение.

  • Още не съм го постнал, и Генералния Щаб реагира като новобранец!

   “Другите жертви на вируса
   Много повече ще пострадат от липсата на адекватни мерки за икономиката, отколкото от COVID-19”

   25 Март 2020 автор ПЕТЬО ЦЕКОВ

   • Ще трябва да сваляме шапка на Чаво Мастиката. Сал той единствен, излезе прав! Не може да се хитрува! Трябва да се играе!

    • Не сме пускали никаква Декларация!

     • Пешев беше, аз не беше! Аз само се подписах, ама не помня.

     • Ментата, Ментатааааа! Чаво е по Мастилата!

     • Другарю Крушарски, аз мастиЛо не пия! Мастика!

    • Дддобре бе Чаве, аз черпя. Хайде да напрайм по един Облак два-три пъти. Да започнем подготовка един вид. К’о ш’кажиш?

 7. 4
  1

  Първенството завърши , кой играл-играл ,
  кой спал – спал , стига рев.
  обявявам крайното класиране:

  1.Лудогорец
  2.Локомотив Пловдив
  3.ЦСКА с тире

  • Не може да се хитрува! Трябва да се доиграе първенството!

 8. Крушарски: Искаме да се прекрати първенството.
  Чаво: Искаме първенството да се доиграе! Не може да се хитрува!

  • Проксито на Пеевски: Искаме барайите да не се играят защото ни е страх да не изпаднем
   Молива: Искаме първенството да се доиграе

 9. 1
  1

  Ако няма да се доиграва САМО НУЛЕВА ГОДИНА
  В ЕКТ който има най-висок коефицент

  • хахах. гладен папагал просо сънува.
   недоебана бонка за хуй мечтае

   • Пиян кантонер прекратено първенство сънува. Стягате редиците, защото ще ви пребием! В Аналния двор на Аграрния успяхте да избягате, но този път с вас е свършено!

 10. абсолютно безсмислена декларация на съществата с една мозъчна клетка в бфс. единственото, което се казва тук е: ние си правим сметки без кръчмар за да угодим на стара препоръка на уефа…

 11. Стоен Кантонера е отправил призив….Декларация де, до Уефата, с която заплашва, че зъ зат’ори всички прелези ако Уефата ни прекрати първенството, оти съй Коронясало. Да даде сребърните мИтали на Локуту и да ги дупусни директно до финала за Лигав в Ивророма!

 12. Стоян канара каза…..ний стрямските юрдечки жа са борим до последно за туй 8 място.Ако трябва на Вола жа умрем ва да сейба.

  • Ко каза Стоян Кантонера за тапета дет’ Чаво мастиката опъна на мегдана в Говедарци ва да’тейба у съсела!

  • Жа съ фиркаме ли по ямача, или жа си траем да мине фъртун’та ва?

   • Дай Гугъл-преводач ва…..че ни та фатам ба.

    • На Чаво за Контрадекларацията ли ва? М’чи тя е написана без много грешки и на сносен диалект ва! Прочити я ва маук!

 13. Тези пък от БФС си мислят, че някой ги брои за живи. Палячовци! Каквото каже Генерала и Кантарджиев, това ще бъде. По-добре се скрийте, че иначе голям срам ще бъде!

   • Не само Крушарски. Всички са палячовци. Събери ги на една снимка и ако не паднеш от смях, значи си по-тъп и от тях. И не искам да чувам колко са богати. Правенето на пари в Бг не е функция на интелекта.

    • Не ме разбра явно. Каквото каже Генерала, Кантарджиев….и Крушарски! Това ще е! Само Чаво да си мълчи…..

 14. Крушарски: Искаме първенството да бъде прекратено и да ни се присъдят сребърните медали!!!
  Ч.Цветков: Искаме първенството да се доиграе. Не може да се хитрува!!!

Comments are closed.