Пловдивчанин е първия наш футболист без отбор заради COVID-19

0
564
Рангел Абушев с екипа на варненския Спартак (вляво) и с този на родния Марица, където нападателят прави първите си стъпки в мъжкия футбол (вдясно)

 

Пловдивчанинът Рангел Абушев е първия български футболист, който се раздели с клуба си заради пандемията, съобщава marica.bg. Опитният нападател вече не е играч на Спартак (Варна). Договорът му е разтрогнат по взаимно съгласие.

Ръководството на тима от Втора лига не може да плаща високата заплата на Абушев при създалата се ситуация заради върлуващия коронавирус и спирането на първенството.

30-годишният Абушев е бивш футболист на Марица, Локомотив (Пловдив), ЦСКА, Славия и Берое.

„Мисля, че това беше най-разумното решение с оглед на създалата се ситуация в страната. Прибирам се със семейството си в Пловдив. От друга страна, с моите възнаграждения, които получавам, ще помогна на клуба, който е в тежко финансово състояние, да спести някои разходи. Спартак беше с добро отношение и уважение към мен.

За съжаление, заради контузии в различен период от време не успях да покажа пълния си потенциал. Но в срещите, в които бях здрав, мисля, че показах добри игри, и като лидер помогнах на младите играчи да се развият. Искам да пожелая на всички от клуба здраве и дано час по-скоро се завърне там, където му е мястото – в ефбет лига“, коментира Рангел Абушев.

marica.bg