ОФИЦИАЛНО: БФС предлага на клубовете следните варианти за довършване на шампионата!

66
1238

Днес в Националната футболна база „Бояна“ се проведе съвещание на работната група, формирана на 13 март 2020 г. от БФС, БПФЛ, АФЛ и АБФ, във връзка с временното преустановяване на футболните първенства в Република България до 13 април 2020 г. Експертната група е в постоянен контакт с представителите на държавните органи и с Националния оперативен щаб, като всички решения и последващи действия, касаещи професионалния футбол, ще бъдат съобразени със срока на обявеното извънредно положение на територията на страната, както и с препоръките на УЕФА.
Представяме за обсъждане на всички клубове от efbet Лига, сезон 2019/2020 г. следните варианти за завършване на първенството:

– начало 1 май 2020 г. – край 27 юни 2020 г. – изиграване на оставащите 12 кръга, полуфиналите и финала на турнира за Купата на България
– начало 23/24 май или юни 2020 г. – изиграване на мачовете от 25 и 26 кръг на efbet Лига, което да определи крайно класиране за сезон 2019/2020 г.; изиграване на мачовете от турнира за Купата на България – полуфинали и финал
– при съкратен вариант на завършване на първенството БФС и БПФЛ ще изработят допълнително регламент за efbet Лига и Втора лига, съобразен с действащата Наредба за първенствата и турнирите в системата на БФС

Представителите на БФС поеха ангажимент да поискат информация от УЕФА по следните възможни казуси:

– ще предприеме ли УЕФА вариант за нова промяна на своя календар, ката първенствата на Стария континент да бъдат доиграни до 31 юли или 31 август 2020 г.; съществува предварителна информация, че тази тема се коментира от централата в Нион и големите лиги
– ще запази ли УЕФА датите 1-9 юни за националните отбори и изиграването на баражите за ЕВРО 2021, на този етап мачът България – Унгария е насрочен за 4 юни 2020 г.

БПФЛ пое ангажимент да се допита до всички клубове от Първа лига и да получи тяхното становище. Календарът на първенството във Втора лига ще бъде обвързан с този на efbet Лига, като при нужда ще се изработи съкратен вариант за завършване на първенството през месец юни 2020 г.
Наясно сме, че всеки има интерес час по-скоро да се намери решение, като не трябва да забравяме, че зависим от тежката реалност – разпространението на COVID – 19 вируса и обявената пандемия.
Като разумни хора не изключваме и възможността футболни мачове да не могат да се играят за дълъг период на Стария континент. На този етап обаче, преди да има евентуално промяна, указанието на УЕФА е – България да представи на 28 юни 2020 г. крайно класиране в първенството за сезон 2019/2020 г. и да определи участниците в турнирите на УЕФА.

66 КОМЕНТАРА

 1. КРАСОТА ВЯРА И БОРБА!!!

  НИЕ БОТЕВ СМЕ!

  И НА ПЛОВДИВ СМЕ!

  ГОСПОДАРИТЕ!!!!

 2. Не искам да съм лош пророк, но засега математическият модел показва следното:
  1. Нулев сезон за цяла Европа, вкл. без ЕКТ в сезон 20/21- не по-малко от 50%.
  2. Обявяване на временните класирания в първенствата за крайни и на тази база получаване на евровизи- 45%.
  3. Доиграване на оставащите мачове в европейските п-ва и ШЛ и ЛЕ- по-малко от 5%.
  За съжаление на чичо Венци, вероятността да има мачове /и тото за отбора му/- е в сферата на вероятностите и добрите пожелания плюс усърдни молитви по църкви, манастири и параклисчета от негова страна… опппс, аз пък забравих, че дори и той няма право да излиза от къщи… е, значи пред някоя изостанала от баба му иконка в някое кьошенце…
  В месеци, в които занапред не се вижда как ще се спре заразата, да се мисли за някакви си мачове е не само нездравословно, но и най-малкото абсолютно нереално.
  Гледайте се здравето, дами и господа, лек ден и успешна битка със заразата!

 3. 2
  1

  А БЕ ВЕНЦИ , А БЕ СИКАДЖИЙСКА ТОРБА С ЕКСКРЕМЕНТИ, АКО НА НЯКОЙ КАТО СЛАВИЯ И БОТЕВ МУ ЛИПСВА ТОТОТО ЩЕ ИСКА ДА ИМА МАЧОВЕ.

  • За тези които не разбраха думите на Венци. Има няколко Български поговорки:
   1. Гузен негонен бяга.
   2. Казвам ти дъще, сещай се снахо!
   3. Бий Самара да се сети коня!
   4. Хвърли камък в кладенеца, преди да пиеш от него!
   Та бат’Венци подхвърли остри думи към щерка си, удари самара, и хвърли камък в кладенеца!
   Снахата се сети, коня подрипна, а водата в кладенеца се размъти.

 4. 6
  2

  В този лош дъждовен ден…КУР за жълтите от мен 😀😀

  • 2
   1

   А пък утре в слънчев ден – кур за жълтите и от мен !

   • След дъжд ,
    когато цъфнат теменугите
    утеха в себе си търси,
    ако утеха не намериш
    еби си майката и ти!

 5. Европейските страни не трябва да очакват бърза победа над коронавируса, тъй като това може да отнеме до две години на държавите. Това мнение изрази един от водещите китайски вирусолози, ръководителят на експертната група на Шанхай по COVID-19 Чжан Венхун, съобщава South China Morning Post. Според неговите думи, ще бъде напълно нормално, ако вирусът се появява и изчезва като това ще продължи една или две години. „Мога да кажа: забравете, че пандемията ще приключи в Европа в близко бъдеще“, призова Венхун. Той е изразил увереност, че пандемията от коронавирус ще бъде взета под контрол това лято или следващото, но това ще зависи от глобалните усилия за нейното овладяване. Според неговото мнение, за да се реши проблемът възможно най-бързо, мерките трябва да бъдат изключително радикални. Венхун отбелязва, че ако всички придвижвания в света биха могли да бъдат спрени за четири седмици, пандемията може да бъде спряна. Той е разказал, че в борбата с коронавируса в Китай от голяма помощ е било това, че в самото начало на разпространението на инфекцията учрежденията, много предприятия и образователни институции са били затворени по повод „Пролетния фестивал“, което значително е намалило контактите на населението.

 6. 4
  2

  Венци Стефанов: Хора, на които им липсва тотото, искаха да прекратят първенството.

  • 2
   3

   Чаво: Всички в Локо (Пд) искаме да довършим шампионата.

   Те това е циганска работа. Айде разберете се, заедно си пиете мастиката, а единия говори едно, а другия друго.

  • Съветникът по спортно-техническите въпроси в Локомотив (Пловдив), който често подпомага и селекцията в клуба, Чавдар Цветков коментира събитията в българския футбол. Той стана поредният, който отрече да е запознат с това клубът да е участвал в декларация за спиране на първенството.

   „Говорих със собственика г-н Крушарски, още когато беше се появило това, за декларацията. Не знам кой какво му се иска или му се пише, но ние всички сме на мнение, че първенството трябва да си завърши“, каза Цветков пред топспорт. Както е за всички, така трябва да бъде и за нас. Не можем все да се правим на най-умни и хитри. Виждате как е в различните първенства. Всеки се съобразява. Защото иначе какво – казваш „свободно“ на футболистите? Не е разумно това, нали така?

   Плюс това да не забравяме и предстоящия бараж. Без значение какво се говори по темата, от страна на унгарците, за нас това е страхотна възможност. Уникална, ако погледнем последните си отсъствия от големи форуми.

   Трябва да до 04.06 всичко клубно да сме привършили. Има много варианти – може и през лятото да се играе. Да няма пауза. Но ще видим. Щом отложиха Европейското, значи всичко е възможно. Но те го направиха и заради това – да има варианти за шампионатите по страни.

   Говорих и с Венци Стефанов, всички са на едно мнение. Нека си завършим първенството. В някакви нормални граници.

   И с Митко и останалите футболисти съм разговарял. Няма никой на различно мнение. Ако прочетете нещо различно, значи не е вярно. Те се готвят сега индивидуално, но след това бързо ще влязат в час, професионалисти са.

  • Сега вече сме в ситуация -Шах с пешката! Чакам разяснение от Помияря/Делян/Възмутената Курва/Бонка/1111999911112222……последния да затвори вратата и да дръпне шалтер!

  • Хората са казали: Преди да посегнеш да пиеш вода от кладенеца, хвърли камък в него. Ако става за пиене, водата няма да се размъти! Е, бат’Венци постъпи точно според мъдрата приказка. Хвърли камък и работата стана ясна…..

 7. Председателят на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген.-майор Венцислав Мутафчийски направи интересно изказване по повод днешната среща нв БФС. Както вече информирахме читателите си, от футболната централа имат готовност да подновят шампионата на 1 май или в краен случай, в началото на юни.

  „Това са сметки без кръчмар. Ние не знаем кога ще бъде вихърът на епидемията. Предполагаме, че най-високият пик ще стигнем след две-три седмици. Това съвпада с тези неща, които те си ги решават. Не знам от къде ги измислят тези работи. Това е пълна щуротия. Това не е синхронизирано с щаба, нито пък сме го изговаряли с министър Кралев. Ние с него имаме прекрасна комуникация и си мисля, че и с него не изкоментирано даже. Аз разбрах доводите – щели да банкрутират няколко отбора и т. н. но, всяко изключение от това, което е обявено като общи мерки може да навреди много“, заяви проф. Мутафчийски, цитиран от БНР

 8. Да го зарязват тоя анти български футбол…

  • 5
   1

   Веднага след като оздравее и последния човек на планетата от Коронавируса. Рисковано е братя канари да се строи без работници. Но нека празнува, първенството продължава без фенове, важно е Локо да са в трудност, а не ние да сме със стадион!
   Само Ботев!

   • Какъв ви е проблема? Трудноста де. Да не сте бременни?

  • Е този въпрос нали вече го зададе на Бойко, даже видео клип има.

 9. 8
  1

  Ако искате да се оправи българския футбол – Крушарски трябва да стане президент на БФС!! Това е истината!

  • 3
   4

   И първенството ще се решава в Говедарци у ресторанта на кьор софра.

 10. 3
  3

  Стоян канара е решил да отвори спешен кабинет и да лекува с мастичка и домашна ракийка…За дамите……ментичка и ликьорче…Лечението щяло да бъде придружено с тайнствено магическо заклинание.

 11. 7
  2

  БФС (Венци Стефанов) за пореден път доказаха, че са КРЪГЛИ ИДИОТИ и комедианти.
  Този дебел старец с цици като на аборигенка цял живот е бил слуга на разни мафиотчета

  • 3
   1

   Смешен плач! Света е оцелял защото се е смял.

    • Щом ми е смешно от вашия плач….
     Защото като гледам как плачете….друго не ми остава освен да се смея.

     • И как веднъж поне една Декларация не хвана дикиш? Все геле фърляте.

     • не хвана викаш… хь. я си помисли пак….
      12 милиона. и Лаута до края на годината. а при вас?
      съжалявам те понякога, Бонке

 12. 11
  1

  БФС си правят сметката без кръчмар! Никой не знае кога ще се отмени извънредното положение, но се очаква пикът на болеста да е през месец май. Накрая Крушарски ще се окаже, че е прав! Тогава тези, които сега го плюят ще му се извинят ли? Съмнявам се в това имайки предвид морала им.

  • 8
   2

   Ами Христо Крушарски КУПОНОСИТЕЛЯ ВИНАГИ е бил прав и разни полуидиоти винаги са го плщли и после … са се скривали в дупките си с подвити опашки…

  • Какво ще се окаже, никой не знае. Мотивите на Крушарски, всеки ги знае!

 13. 11
  3

  Мършите коматевски да си вадят разрешителни за ВРЕМЕНЕН престой в Пловдив

 14. Бфс са неграмотни полуидиоти, които не знаят как да се подпишат
  5
  5

  Какъв е смисъла да не се играят плейофите? Кой се страхува от тях? Защо юли да не се играе??!!
  Аман от неадекватни слуги!!

  • ако се играят юли кога ще почиват футболистите като август почва новото

   • Ами нали сега почиват, ма Бонке?!
    Страх те е от баража, зашото изпадате, Това е истината

  • Малоумник , иди ти да играещ пре юли на 38 градуса.

   • Нежничка си ми била – почивка искам, на хладничко искам…
    А кур в устата не ти ли стига?

  • 1
   3

   Така е жАлтити и Шиши камандват парада! Лапай!

  • Бфс са неграмотни полуидиоти, които не знаят как да се подпишат
   2
   1

   Бонке, пак на 3 пъти … и пак ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ на който дори няма да си правя труда да отговарям.

   Шиши командва само тролове като теб, а жАлтите са в будна кома …

   • 1
    1

    Не ти се получава! И с малки букви и с големи, все си същия идиот!

 15. 7
  1

  БФС за пореден път доказаха, че са просто един СЛУГИНАЖ, за които думичката ФЕЪРПЛЕЙ не означава НИЩО.
  При това много ниско интелигентни.
  Бас държа, че повечето не са могли да си пуснат компютъра

 16. 7
  5

  Истината е следната:ако се стигне до плейофи ние можем да станем недай си боже 4-ти и да играем бараж със седмия и да изгорим за Европа.За жълтъците нещата са още по-зле-ако се стигне до тях-те отиват на бараж за оставане в групата срещу Септември или Монтана.Така че бием си Етър в Пловдив и последния мач ни трябва 1 точка за тройката.

 17. 8
  2

  Защото на нас така ни отърва. Ако се стигне до бараж, както би трябвало да стане ПО ПРАВИЛАТА, ние изпадаме. На нас ПРАВИЛАТА не ни отърват.
  Ние не искаме нещата да се решават на терена

 18. 5
  1

  Най-хубавото в случая е , че нищо не зависи от кухите лейки от бфс. За съжаление най-вероятно няма да има мачове . Тъпо е без футбол, / то не че жълтите има какво да гледат – една година срам и унижения стигат/ но през май Мутафчийски предвижда пик на епидемията. Нека всички бъдат здрави , а мачове пак ще има някой ден.

 19. Интересно. Сигурно в БФС са намерили лекарство за COVID-19….
  Българите доказаха за пореден път, че са НЕАДЕКВАТНИ и че пред българския казан наистина няма пазачи…
  Този народ е неспособен да се самоуправлява без диктатор.

 20. Като цяло според мен отборите щом играха по 2пъти,няма смисъл от тези допълнителни мачове! Естествено за нас мачовете с ЦСКА са най-важни и ми звучи абсурдно да обявят нулева година за купата!
  Естествено обаче тук всичко е за пари и ги боли фара за здравето на който и да е било, така че майната им на БФС!

  • 3
   2

   Абсолютно никакъв смисъл да се играят тия плейофи.Това са безсмислени мачове.Класирането може да се определи след оставащите 2 кръга от редовното първенство.

   • 5
    3

    Така ли? Аз пък си мисля, че искахте „нещата да се решават на терена“…

  • 4
   2

   Страх те е от баража викаш. Нормално. Вие сте най-слабия отбор в А група и лесно ще изпаднете

 21. Изиграване на мачовете от 25 и 26 кръг на efbet Лига, което да определи крайно класиране за сезон 2019/2020 г.; изиграване на мачовете от турнира за Купата на България – полуфинали и финал.Това е напълно нормален и достатъчен за финал на шампионата без излишните плейофи,където ще има мачове за тотото.Шампионът е ясен отсега-Лудогорец,3-те отбора който ще играят в Европа са ясни-Левски,Цска и Локомотив.Въпросът е кой ще бъде 2ри 3ти и 4ти за да се знае кой отива на бараж за Европа със 7мия.Както и да се изиграят мачовете за купата за да се изясни победителят в този турнир.

 22. 4
  3

  Никакво първенство искаме да спре, за да сме 2-ри!

  • 2
   1

   Ние сме 3-ти, Бонке.
   Ще сме 2-ри ако се играе докрай и нещата се решат на терена защото сме НАЙ-СИЛНИ

 23. 5
  6

  Не сме съгласни! Искаме да спре първенството, за да останем 2-ри! Кога да чакаме пак извънредно положение, за да станем втори.

  • 6
   4

   Ей МАНГО, ЯЖ ми ХУЯ, ЖЪЛТ КРАСТАВ МАНГАЛ.

   • Майка ти иска моя хуй и аз и го давам. Ела и ти черно бяла курвентиьо.

Comments are closed.