Крушарски и Емо Костадинов се захапаха!

41
1946

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски даде обширно интервю пред Sportal.bg в което обяви, че Емил Костадинов го е убеждавал клубовете от елита на България да искат пари от държавата след създалата се ситуация заради пандемията от коронавирус. Както е известно, заради извънредната ситуация в България, родният футбол е в пауза и не се знае дали ще бъдат подновени първенствата, ако пък бъдат, кога и как ще се случи това. Босът на „смърфовете“ е разочарован, че Венци Стефанов, който определя като благодетел на Костадинов, намесва името му за неща, които са пълна лъжа.

Шефът на Локо (Пд) е категоричен, че ще издържи на тежката ситуация и няма да праща играчи или треньори в неплатена отпуска, като няма намерение да се разделя с никой от тях, но най-вероятно ще иска футболисти да направят жест с малко намаляване на заплатата, за периода, в който не тренират и играят. Крушарски коментира и ситуацията и със стадион „Локомотив“, който се надява да е в голяма степен готов още в края на 2020 година.

„Никога не губя апетит и настроение. Намирам се в цветущо здраве. Бях малко заключен, защото се прибрах от Бразилия. Утре изтича тази процедура. Седя си на село. Още един ден съм под карантина. Най-важното е, че не скучаем. Постоянно някой звъни, търси, пита. Понякога се получава и развален телефон. Разговорите са доста. С Арда (Кърджали) си говорим най-често как и какво да направим, за да бъде вълкът сит и агнето цяло. Говорил съм с Мишо Касабов и Наско Караиванов, говорил съм с Антон Попов и Емо Костадинов. Снощи със Стойне Манолов. Достатъчно хора се занимаваме с този проблем.

С Венци Стефанов се познаваме много добре. Не сме се чували от половин година. Не знам откъде е дошло това при него. Мисля, че в тази ситуация не трябва да бъзикаме хората: някой рекъл, казал и споделил. На мен ми писна да ме слагат на пиедестала, когато всичко е объркано и има проблеми. Да казват: „Христо Крушарски иска пари“. С Емо Костадинов говорихме на тези тема. Той ме убеждаваше как сме търговски дружества и плащам данъци, за да искаме пари. Аз за пари не съм говорил с никого. Мога да извадя разговора с него и да се види какво е говорено. Аз с Венци не съм говорил. Той има информатор. Кой му е информатор? Айде, ЦСКА излизат с декларация.
От „Армията“ поискаха помощ от БФС
От нас и Левски някой да е чул нещо? Много интересно откъде се появи моето име. Знаем какво е отношението на Венци към Левски. Не му прави чест на Емо Костадинов, ако предава нещата по този начин на своя благодетел.

Венци лансира Емо за футболния съюз. Откъде може да е дошла тази информация, ако Венци не е говорил с мен? За да стигнем донякъде в тази тежка ситуация, аз предложих на Мишо Касабов да ни събере, да си ударим по един шамар, да видим кой къде е и как да си помогнем, а не да търсим под вола теле. Моите договори са за 12 месеца. Аз си плащам заплати 12 месеца. Играл-неиграл, аз заплатите си ги плащам. Ще имаме малко затруднения, но те няма да са чак толкова фрапиращи. Да кажем, че Левски и ЦСКА имат приходи от продажба на билети. Нашите приходи колко са? Те са по 100 хиляди на година. Не са един милион. При мен приходите са 10 до 12 хиляди лева средно за билети. Като махнеш разходите за охрана и стюарди какво остава? Бюджетът е 4 млн. и половина. Всеки клуб трябва сам да си направи сметката. Не е приятно момчетата да стоят затворени и да не знаят какво ще стане.

Питам ви за един Езе. Къде е Езе? Доколкото разбрах, договорът му се прекратява. Няма да му отворя, ако почука на моята врата. Мениджърът му я затвори. Мениджърите са лешояди, които живеят на гърба на футболистите. Ако Езе се върне, ще му трябва една година да си върне формата. Аз имам екип, който работи и то доста добре“, сподели босът на „смърфовете“.
„Футболният съюз ще направи среща, за да се изяснят нещата. Ако спрем карантината на трети април, кога ще можем да започнем да играем? В края на април. Ако продължи още един месец, какво правим? Това са рисковите моменти на професията. Ако пусна в неплатен отпуск половината народ в моята фабрика, откъде ще намеря хора след един месец? Мисля, че нито един футболист от нашите няма да има против да седнем, да се договорим какво правим, ако ситуацията продължи.

При мен планът е направен да изкарам от година до година. Имам износ, имам реализация. По някакъв начин се боря и намирам пари. Българинът, когато има проблем, той е уникален да се обедини и да прави чудеса. Да седнем на една маса и нека видим как да си помогнем. Момчетата ще го разберат. На 30-40 души, като намалиш по 1000 лева, правят 40 хиляди лева, които няма да се усетят. А по този начин ще решиш проблема, когато нямаш приходи.
За мен трябва да се каже кога първенството ще започне и при какви условия. Трябва да коментираме дали и съдиите не могат да намалят своите такси. 12 хиляди лева съдийски такси са три заплати на мои футболисти. Всеки има идеи. Имам трима или четирима футболисти с договори до 10 юни – Томашевич, Петрович. Умарбаев е пожизнено мой. Всички други са до догодина през зимата“, разкри Крушарски.

Човек №1 в Локомотив обяви, че няма да подкрепи Емо Костадинов или друг бивш футболист за шеф на БФС. „Според мен конгресът трябва да се отложи с една година. За мен футболния съюз трябва да го оглавява човек – бизнесмен, а не футболен човек. Боби беше научил нещо от Иван Вуцов, Иван Слаков и Мишо Касабов. Ако някой иска да стане ръководител, да беше седнал до Мишо и да каже: „Мишо, искам да пътувам с теб по чужбина и да видя какво правиш“. Ще бъде жалко, ако някой не открадне занаята му. Мисля, че Боби няма да откаже, ако отиде човек и го попита. Предполагам, че Боби няма да се върне никога. Фенове седнаха и направиха този сценарий. Това дойде от някого, който не харесва Боби. Ние сме царе на интригата.

Ние сме оптимисти за Купата и сме настроени в една цел. Тогава се постига и успех. Нашето желание е да се борим за Купата и за второ-трето място. И ще го постигнем. Говорил съм с Акрапович и момчетата по тази тема преди да ги разпусна. Имахме сбирка с Гонзо, Митко Илиев, Акрапович и Чавдар. Там си изяснихме всички неясноти, които имаме. Готови сме да скачаме, без да се притесняваме“, категоричен е Крушарски, който няма търпение Локомотив да има нов стадион.
Феновете на Локо (Пд) с информация за предстоящата реконструкция на стадион „Локомотив“
„За стадионите сме говорили с кмета и Георги Самуилов. Разбрали сме се, че ще има пълна прозрачност и с тези пари ще направим много повече, отколкото се очаква. Аз съм платил проекта на Общината. Проектите на двете трибуни вече излязоха. Третата ще излезе до средата на май. С тези 12 милиона трите трибуни са готови. Стадион Локомотив ще стане бижу, което Пловдив заслужава. Сегашната ситуация не променя плановете. Даже ще се активизираме до месец да започнем базата на юношите, която е лично финансирана от мен. По моите сметки и при добра организация до края на тази година може да се види голяма част от бижуто – 90%“, сподели Крушарски.

„Най-важното е човек да не губи надежда и да си помагаме в трудни моменти. Това сплотява нацията. Това ще покаже какво може българинът. Феновете да бъдат живи и здрави и да се радваме на успехите на Локомотив. Нека видим и националния ни отбор в друга светлина“.


 
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Емил Костадинов отрече напълно твърденията на собственика на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски, че го е убеждавал да поиска помощ от държавата с оглед на спирането на първенството към днешна дата. По-рано днес босът на „смърфовете“ заяви в ефира на Sportal TV, че героят от „Парк де Пренс“ го e агитирал да помоли за подкрепа от управата на страната, но Костадинов нарече тези твърдения лъжа също пряко по Sportal TV.

„Много учуден останах от думите на Христо Крушарски по мой адрес. Аз уважавам всички президенти, който дават парите си за футбол, но това е чиста лъжа. В нашия разговор бяха засегнати съвсем други теми и никога не е намесвана държавата. Само луд може да намеси футбола и държавата в този момент. Разговорът ни беше единствено и само как с общи усилия да видим какво да правим с футбола. Дълбоко разочарован останах от тези думи. Такъв разговор не е имало въобще. Аз не съм агитирал Христо Крушарски да иска пари от държавата. Явно е говорил с друг човек по тая тема.“, коментира Костадинов пред Sportal TV.

Отговорникът за националните отбори също така коментира и евентуалното развитие на родния шампионат през идните месеци.

„Имаме организирана среща в понеделник, на която всички общо да кажем какво мислим и да бъде взето някакви решение за бъдещето за българския футбол. Има управителен съвет на професионалната лига, който трябва да реши какво се прави от тук насетне. На първо място е държавата и след това сме ние някъде по-натам“.

Костадинов каза също така, че не е моментът да се мисли за негова кандидатура за президент на БФС и дори сподели мнение, че може би е удачно конгресът да се измести за по-напред в бъдещето, а не през юни месец, както е по програма.

„Досега не съм говорил на тема за моя кандидатура за президент на БФС. Знам, че се шири в общественото пространство. Не е толкова важно дали аз имам амбиции или не. В момента имаме проблем в държавата, така че това не е толкова важно. Може би е по-удачно да се изтегли по-напред и конгресът“, каза още Костадинов.

41 КОМЕНТАРА

 1. Само луд може да намеси футбола и държавата в този момент.

  А Футбола в Гранда Боев
  доведе и спнсор и пари за стадиони(на Ботев и доку)…

 2. При 100 хиляди лева годишен приход от билети и при средно 20 домакинства на сезон (13 в редовния сезон, още 5 в плейофите и още примерно 2 домакинства за купата) се получава по 5 хиляди лева приход от билети средно на мач. При цена на билетите по 10 лева това прави средна посещаемост от 500 човека на мач. При цена на част от билетите по 12 лева посещаемостта дори е по-малко от 500 човека на мач.
  Къв пловдивски любимец? По скоро банда врещящи цигани!

 3. 2
  2

  АЗ КАТО ТИПИЧЕН ПиДАЛ УВАЖАВАЩ ЖЪЛТИЯ ЦВЯТ, НЯМА ДА ПИША НА КИРИЛИЦА, А ЩЕ ПИША НА SRPSKA LATINICA V ČEST NA BRUNO AKRAPOVIĆ:
  KATO NE MOŽEM DA DRŽIM KUPATA,
  ŠTE DRŽIM K¥R

 4. 2
  1

  Крушарски иска да се намалят заплати на футболисти Няма да стане Те си имат договор и той трябва да се изпълнява

 5. 7
  1

  Ако може една голяма ракия със зелена салата. Сребърни медали и нови черни перли за новия сезон. И да ми построите накоя и друга трибуна за гей-…. Педалите де. Догодина направо в групите за Лига Европа влизаме и картим кинтата от ТВ права.

 6. 11
  3

  Klo6ar,zakrivai katuna ot lainuta!takmo 6te pro4isti6 grada ot virusi!pra6tai gi na Govedarci da pasat dobitaka.i bez tova za drug ui ne stavat!!!

  • 8
   6

   Пичаги бат Стоян канара направи извънаредно изявление пред неговите верни юрдечки като твърдо им заяви…….братя и сестри мало и големо Ковид19.12 се ппеживява ама срама от питътъ нивгаш ва да сейба.

  • 1
   3

   Виж какво нещо….. Как си личи абсолютния малоумник и боклук за който няма нищо свято…..който не признава и святата родна писменост и пише на 6liokavica

 7. 7
  5

  Емо Костадинов е пълей ТЪРТЕЙ.
  При това глупав като папагал. ФАКТ!!

  Тръгнал президент на БФС да става!! Ебати интриганта

 8. 15
  3

  „Крушата моли БФС за пари, футболният съюз да искал кредит от държавата… Държавата му дава пари за стадиона, а той ламти за още. За какво да му даде – да пере гащите на… Срам ме е, че имам нещо общо с такива хора.

  Тези, които са на първа линия, които се борят да се оправи трудната ситуация с коронавируса – лекарите и полицаите, дума не казват. Мишоците от футбола, които искат пари, да си стоят в дупките и да не се показват! Едни си правят схеми как да останат в „А“ група, други как да докачат от някъде някой лев. Престанете! Мислете за хората, ей!“

  • 8
   3

   Хем пари от държавата, хем да не връща пари от телевизионни права, хем да се прекрати първенството, пък и иска сребърните медали!!! Крушарски и локото пак в центъра на скандала с тази глупава Декларация. Че и лъгали, лъгали….тоз ни подкрепя, онзи ни подкрепя, а накрая само той и Пешев.

   • 3
    9

    Самуилката обаче мамата ви еба с тази глупава декларация, а ?!

 9. 15
  7

  Селянин президент, цигани фенове, с купена от Кюстендилската мафия история. Столипинското изчадие Локо-Велбъжд 19?6(2001), вечно в сянката на всемогъщния Ботев – отбора на Пловдив от лето господне 1912 сл.хр.

  • 10
   9

   Не си прав брато от лето господне 1876г. на Вола е истинската дата ва да тейба и стрямския мисир дейба.

 10. 10
  10

  Крушарски е кацнал на мушката не само на В.Стефанов, ами и на Костадинов!

 11. 13
  11

  то беше ясно, че Клошара лъже, лъже като дърт циганин.

  • 8
   9

   Сигурен ли си? А защо не предположиш, че Костадинов лъжи? Май така ти оттърва, да клеветиш и обиждаш Крушарски.

   • 4
    3

    Защото Костадинов ако лъже, значи и Венци лъже. Само Крушарски казва истината

    • Венци за първи път ли лъже? Забрави ли когато го псуваше, защото си избра съдията за вашият мач със Славия?

 12. 3
  6

  ЦСКА не искат „компенсация“, а ПОМОЩ !!! Като всеки друг бизнес в тази ситуация!

  Значи да се иска държавата да ти построи стадиона, който САМ си бутнал МОЖЕ, а да се иска помощ, когато са ти затворили бизнеса (ПРАВИЛНО според мен защото става въпрос за здравто на хората) НЕ МОЖЕ.
  Е това ако не е ДВУЛИЧИЕ, то кое е?

  Престанете да сеете омраза и да доказвате, че сте безподобни егоисти!!

  • Идиот! Ботев НЯМА стадион! Локото няма стадион! Общината няма да строи частни стадиони! Още нещо?

  • Компенсация и Помощ: Каква е разликата? Щом го искат заради “затворения бизнес” значи е компенсация. Дори и помощ да го наречеш, Държавата не е отговорна за футболното първенство! БФС е организатор и отговорен. Ако искат нещо от Държавата, то ще трябва да разпуснат отбора и да изпратят футболистите на помощи за безработни. Нали ги осигуряват в НАП?

  • Ако от общината решат че улицата на която живееш се нуждае от преасфалтиране, аз мога ли да протестирам че общината оправя ТВОЯТА улица? Не се мъчи да отговаряш! Няма нужда.

 13. 9
  6

  stoi si ve4no na selo smotanqk grozen!!! i si pii hap4etata protiv bqs,ne6tastnik!!!

  • 4
   12

   Що си не ебеш п-а майчина, бе изрод селски! Занимавай си жълтите олигофрен с жълтата проституция, бе помак! Лапай го и на колене, с вдигнати меки, пухкави ръчички!

 14. 5
  4

  Пари няма взимаме Езе да дупчи Митко национала.

 15. Само много прости хора могат да искат компенсации. Ако искат да се сърдят, ако искат да реват като магарета, но е така. Те имат договор с футболистите за една, две, три или три и половина години. В тези договори няма клауза, че при извънредна ситуация и разпускане, няма да им се плащат парите.

  В момента първенството е отложено, след това мачовете ще се доиграят и ще бъде излъчен победител. Това е решението за момента и те нямат никакво право да искат компенсации и да мрънкат. Чух, че и Христо Крушарски искал компенсации. ЦСКА и те…

  Като не можеш да се справиш с някои неща, кажи си открито, че не можеш и започни да търсиш начин да се реши ситуацията. Много по-достойно е да застанеш очи в очи с футболистите и да им обясниш какво е положението. Това е достойният начин. Спокоен съм за Славия, защото знам, че нашите играчи са българи и ще разберат, ако се стигне до такава ситуация.

  • 3
   2

   Венци Стефанов: Прости хора, посерковци! Като не носиш гащи, обувай полата и се махай!

  • ЦСКА не искат „компенсация“, а ПОМОЩ !!! Като всеки друг бизнес в тази ситуация!

   Значи да се иска държавата да ти построи стадиона, който САМ си бутнал МОЖЕ, а да се иска помощ, когато са ти затворили бизнеса (ПРАВИЛНО според мен защото става въпрос за здравто на хората) НЕ МОЖЕ.
   Е това ако не е ДВУЛИЧИЕ, то кое е?

   Престанете да сеете омраза и да доказвате, че сте безподобни егоисти!!

  • 1
   5

   Анонимна, жълта мастийке, освен пета в гъзъ, и хуй ли имаш в ушите и в устата, та не можеш да чуваш и говориш, а! Прочети интервюто с Крушарски
   (ако можеш да четеш разбира се) и не пиши идиотизми във форума!

 16. 9
  8

  Защо Крушарски е в дъното на всеки спор? В дъното на всяка каша?

  • 8
   7

   Прибери си малката чурка и се потапяй селски.

    • 7
     6

     Ти си евнух, бе изрод, жълт! Твойта чурка ти я отрязъхме на 15.05.19г! Споменът за цял живот ти е в гъза:Най-великата пета! Лапай и на село!

  • 4
   7

   Ами защото не е марионетка като Самулов, който излъга цяла България, че е „осигурил пари“ за Инса арена

Comments are closed.