БФС: Всички в клубовете със задължителни тестове за COVID-19

4
458

 

Ръководството на БФС се старае по всички начини да помогне на клубовете и играчите да бъдат максимално подготвени и да преодолеят върлуващия коронавирус. Ръководството на централата заедно с шефа на Медицинската комисия д-р Валентин Матев са разпратили писмо с инструкии.

В него се казва, че всички футболисти и служители на клубовете трябва да бъдат изследвани за COVID-19 преди подновяването на тренировъчния процес. В писмото се допълва, че резултатите от изследванията трябва да бъдат предадени на компетентните органи и след това резултатите върнати в самата Медицинска комисия. Писмото е подписано както от председателят на Медицинската комисия на БФС д-р Матев, утвърдено след запознаване от изпълняващия длъжността президент на БФС Михаил Касабов.

Комисията предлага, във връзка с коронавируса прекратяване на тренировъчна дейност на професионални, детско-юношески и аматьорски отбори до 29 март включително. Самите клубове в този период трябва да „закупят скринингови тестове за COVID-19, с които да бъдат проверени преди подновяване на тренировъчния процес футболисти, спортно-технически щаб и служители на клуба“.

Малко по-рано днес вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев заяви, че няма конкретна дата, на която да бъде подновено първенството на България, тъй като се очаква развитие на кризисната ситуация.

Усилията на БФС и регионалните структури е първенствата да бъдат доиграни. За Първа лига вариантът е да бъде завършено първенството с плейофи, да бъде определен шампион, да бъдат определени изпадащите. За по-ниските нива на шампионата също ще се опита изиграване на целия оставащ сезон, дори с междинни кръгове всяка седмица.

Източник: БТА

4 КОМЕНТАРА

 1. 4
  1

  Пичаги нази стрямалий бат Стоян канара на изследва за Ковид-19.12 и каза че сме чистички само където петътъ е запецнала дивия и сюргюна няма от дека да излява ва да гоейба.

 2. вай вай -ний сбирщината от югослафските рипублики и мангали кво ше праим?
  саде локо

 3. 2
  2

  Може и без тест за Коронавируса. ЗАКРИВАНЕТО спестява 25 милиона и гледката на море от оркоподобни селяндури.

 4. 5
  1

  Поставете сайта под карантина!

  Никакво влизане на чернобелите цигани, които доказано не спазват карантината в Столипиново!

  Забранете достъпа на циганската паплач,защото тея пишат от общ компютър!

Comments are closed.