Зико: Проектът на Ботев Пд трябва да се доработи

77
1698

Кметът на Пловдив Здравко Димитров направи интересно изказване по повод стадион Христо Ботев.

„От ръководствата на Ботев и Локомотив зависи кога ще стартираме поръчките за предстоящите ремонти на стадионите. Предупредил съм ги. Трябва да си вкарат проектите. За стадион „Христо Ботев“ трябва да се доработи. Какъвто влезе проектът в Общината – това ще е. После няма да може да се променя. Така че добре трябва да си направят заданието. Има вече нови изисквания за стадионите.

В проекта са стадион „Ботев“ действително има и търговски площи. Ще видим дали тези търговски площи ще бъдат извадени от него или ще останат.“

77 КОМЕНТАРА

 1. 4
  3

  Опаааа. Гоце, защо лъга зажпроекта, курво

 2. 7
  1

  Дайте на тая Михалковска подлога един дюкян на стадиона и му затворете устата!

  • 1
   3

   На Генчо у гъзъ едно шише от Михалковскъ водъ!

 3. 9
  11

  Ние жълтите сме най долната напаст в това общество…..не си знаем годината на раждане…..не си знаем годината на погребение…..само знаем да акаме и пикаем.

  • 10
   6

   Гол Хасан знае всичку! 19?6 гудинъ. По време на 13-ия конгрес на БКП.

   • 7
    6

    Пепел ти на устата …..а 1-ия конгрес га Бутвфъ на Вола умирга ний стрямските юрдечки ко да кажем.

 4. 5
  8

  Как обаче се скри в миша дупка агент Гоце като усети дебелия!! Не е истина каква мишка е!!

  На лъжата краката са къси, Гоце!!

  • 1
   1

   Затова ли ташачките ти се суркат по хасфалта? Защото си кинта и пеесе на токчета.

   • Педя човек-Лакът брада!
    Или казано по иначе-Метър и пеесе-Два метра комплекси!

 5. 7
  7

  Агент Гоце, къде си да се извиниш за лъжата, че БотевЪ имал готов проект!!??

  Вие сте едни нагли ЛЪЖЦИ!!!

  • 6
   3

   Еби си майката Хасан! Ботев има проект за над 900,000 лева. Правете си сметка какво ви чака!

   • 3
    4

    900 000 ама НЕНУЖЕН.

    ЕЫ вие поне ги разбирате НЕНУЖНИТЕ неща.
    Имате го много

    • Ненужен? Марешки в Парламента обяви кой е ненужен! Г.Илиев ви закри чрез Държавен Вестник! За всичко си има Архив! Дори за СРС-то на Крушарски-Аз Локото рано или късно ги зарязвам!

  • 3
   5

   Аз се обзалагам че Крушарски няма да даде пари за проект за цялостен ремонт на Лаут Джамия. Ще иска да мине с кръпки и боя по тънката лайстна. Общината трябва да внимава за какво отпуска пари!!! Нито лев без цялостен Работен Проект!!!

   • 3
    4

    Да. Нито лев за БотевЪ докато не си оправят проекта

   • Дата ШИБА КРУШАРСКИ, да не би спиш със него че знаеш, ЖЪЛТ КРАСТАВ МАНГАЛ ОТ СТОЛИПИНОВО.

  • 2
   2

   Как се Доработва нещо което не съществува? Хасане, тебе питам мангал кух? Проект има, НО той беше правен когато нямахме финансови ограничения. Сега с тези 25 милиона, нещата се променят. Може би нещо ще се съкрати, или ще се наложи да вземем от вашите 12 милиона. Вие няма как да ги усвоите тези пари. За нов стадион не стигат, за ремонт ще отидат 3-4 милиона, а с останалите 8-9 милиона ще се довърши бижуто на Източен 10.

   • 1
    3

    Гладна кокошка,просо сънува!!!Нямали финансови ограничения!?!?Само 50 млн .дълг!!!

 6. 10
  5

  Навсякъде, под всички статии, темата е само една – БОТЕВ ПЛОВДИВ.

  Мангалите пишат за Ботев и канарите пишат за Ботев. Това е отборът, който интересува Пловдив. Мангалите пишат в пъти повече за Ботев, отколкото за смотаното им Локо.

  Мъка ли е циганска, чудо ли е…. Чак жал да ти стане за тях… почти.

  • 9
   8

   Близо си, но не съвсем – Под всички статии темата е една – ЛЪЖИТЕ на ЦИРК БотяфЪ!!!

 7. 4
  5

  Гоце??
  Сега какво ще лъжем, ма?
  Къде се скри?! Уж беше баш лъжеца за тази далавера, дето май няма да я бъде.
  Ти наистина си бил просто един ПОДЛЕЦ!!!

 8. 11
  3

  Май пак ще се разсъхнат нещата. Стадион ше видим през крив макарон или по просто казано, Га цъфнат налъмите.

 9. 12
  3

  Кмета като че ли се усети! Стадион за футбол ли ще строи или МОЛ за търговия? Жълти, питайте! Не случайно Самуилов снощи си намери работа за да не дойде!

 10. 5
  2

  Угрижен ми се вижда дъртия сервитьор , поради недоразумение станал кмет.
  Май на Копнежа се клатят краката , ха-ха

   • 3
    2

    На Вълчо брата съм – известен столипиновски помияр. Искам да съм лошо куче, но съм само помияр, който го е страх и от котките.

  • Гол Хасан, на всяка манджа мерудия!

 11. 4
  1

  А този за Лаута трябва да се започне, защото по картинки няма да строя!

 12. 3
  2

  П-роекта трябва да бъде финализиран! А не да се прави на ново! Последен шанс, защото каквото се внесе-това ще се прави!

 13. 15
  11

  Всички, които гледаме и се интересуваме от български футбол помним как години наред Тича (Черно Море) и Славия София спореха за това кой е най-стария отбор в България, като за такъв се смяташе Черно Море, защото един от предшествениците му Тича е създаден месец по-рано от Славия през 1913г.

  През 90-те години Ботев почнаха методична кампания за заблуда на публичното мнение, че са най-старият отбор в България. Човек, ако им е чел историята сам е видял колко противоречия, лъжи и измислици има в нея. Но да обърнем повече внимание на най-голямата от тях.

  За първи път 1912 година се появява на емблемата на Ботев през 1962 година в разгара на комунизма в България. По-възрастните си спомнят, други сигурно са слушали разкази на родители и познати, колко модерни бяха тогава честванията и годишнините. Те трябваше да бъдат помпозни, натруфени, с много манифестации и прославящи великия братски Съюз и комунизма.

  Учудващо, но точно през 1962 година АСК Ботев се сдоби с нова емблема – без петолъчка но с нова година на нея – 1912. Какво съвпадение точно на време за една 50 годишнина на обичания от партийните лидери на онова време армейски клуб Ботев. По случай юбилея Никола Щерев-Старика получава и видното отличие „Заслужил майстор на спорта“, Ботев взима среброто в шампионата и КСА – въобще пълна комунистическа идилия.

  От тогава започва налагането на тази откровено измислена година за се стигне до днешния ден в който мнозина заблудени хора наистина вярват в лъжата, че Ботев е най-стария футболен клуб на България. Да погледнем фактите:

  Официалната история на Ботев започва с думите:

  „Така в началото на месец март 1912 година те учредяват първото спортно дружество в Пловдив – „Христо Ботев“ – футболно дружество. Съставен е учредителен протокол, избран е и първият Управителен съвет, в който влизат:

  Стоян Иванов Пухтев – председател
  Ненко Георгиев Пенелов – заместник-председател
  Петър Делев – секретар-касиер
  Теньо Русев – домакин.“

  Звучи добре, стига да не беше абсолютна глупост. Да отбележим един по един пропуските в тези няколко изречения, които наистина са много.

  Първо, през Март 1912 година, група деца са основали не футболно дружество, а Младежкото въздържателно дружество „Хр. Ботев“. Категорично може да се каже, че футболен отбор Ботев Пловдив през 1912 година е нямало. Имало е „въздържателно дружество“ създадено от деца, които са се занимава ли с…лека атлетика. По-голямата част от тези деца са били от гимнастическото дружество „Тракийски юнак“. Както е ясно на мнозина, през 1912 година България влиза във война, а училищата са затворени. Тогава, като много други махленски и ученически организации „въздържателното дружество“ Хр. Ботев престава да съществува.

  Едно от многото доказателства за това е и невръстната възраст на „учредителите“ на въпросното дружество:

  Стоян Иванов Пухтев – роден през 1900 година – учредител на 12 години.
  Теньо Русев – учредител, домакин, който уж дал идеята за името Хр. Ботев – роден през 1902 година – учредител на 10 години
  Никола Алваджиев – роден през 1900 година – учредител на 12 години.

  Никъде в никой архив, библиотека или вестник не се отбелязва какъвто и да е било официален документ за създаването на Футболно Дружество. Това, разбира се е обяснимо предвид, че такова нещо не е нужно за група деца, желаещи да се борят с алкохолизма и да спортуват лека атлетика в двора на училището си.

  Каквото и дружество да е било създадено през 1912, то е било от невръстни деца, същото е спряло да съществува през същата 1912 години, именно поради закриването на училищата, загубата на ентусиазъм и влизането на България във война.

  Първите реални сведения за футболен клуб „Ботев“ датират чак от 1917 година. През тази година няколко махленски клуба (включително и „Бай Ганьо“ където играе и първия треньор на „Ботев“ и легенда на клуба – Никола Щерев(Старика)) се обединяват. Чак тогава е изработен и клубен устав на отбора, избрани са и цветовете на тима.

  Преглеждайки официалната история на Ботев в Интернет и изданията писани от фенове на същия този клуб, нека обърнем внимание на „фактите“ приложени към тях. Всичко, което „историците“ предлагат като доказателство за съшитата си с бели конци лъжа за 1912 година са…Клубни издания. Брошури и книжки писани от самите тях за да имат повод да празнуват нещо. Из между купчините самопоздравления правят впечатление две снимки:
  Изображение
  Изображение
  Под снимката седи гордия надпис Учредителите на сп. кл. „Ботевъ“. Е да, но това естествено не е така. Снимката всъщност е правена чак през 1916 година. Това е признато и от клубното издание от 1992г. В т.нар „достоверни“ клубни издания ставаме свидетели на първите опити да се фалшифицира историята на този отбор. Още преди изобретяването на Photoshop!!!
  Изображение
  Следващото „доказателство“ на идеолозите на мита за 1912 година е едва ли не утвърждаването на тази измислица от големия българин Н.Каблешков. Какво всъщност представлява документа? Една страница откровени ЛЪЖИ изписани с молба за отговор по случай
  Какво всъщност представлява документа? Една страница откровени ЛЪЖИ изписани с молба за отговор по случай „празника“ на отбора. Естествено като възпитан българин г-н Каблешков отговаря на тази глупост. Но да зачетем първите изречения на писмото ДО Каблешков:

  През 1912г. м. март група ентусиазирани младежи, предимно ученици, положиха начало на учредяване на първото спортно дружество в гр. Пловдив – Южна България, с наименование „Хр. Ботев“…

  Лъжите и грандомащнината в най-ранния летопис на отбора правят впечатление още в ПЪРВОТО изречение на това писмо. Ботев Пловдив е много далеч от „титлата“ първо футболно, да не говорим за спортно дружество в Пловдив. Много години преди това има спортни дружества в града и различни спортове се практикуват от хиляди младежи! На всичкото отгоре има и документирани ФУТБОЛНИ срещи има и ИСТИНСКИ футболни отбори. Такива, които играят футбол, а не гимнастика в училищните салони.

  Прикачваме снимка от „Спортът в Св. Августин“ – статия, на която няма нужда да доказваме достоверността:
  Изображение

  “На 5 октомври 1911г. (по стар стил, бел. авт.) отец Мериадек, преподавател по телесно възпитание, който бе заменил традиционните разходки в четвъртък и неделя с тренировки по футбол, организира в днешния ден първата футболна надпревара между пансионерите (тоест живеещите в пансиона колежани, бел. авт.), която се състоя близо до разсадника (Пепиниерата) в Мичкюр, в което състезание той позволи да се включат и външни лица, непансионери.”

  Да не говорим за множеството чествания на 25 годишнината на футбола в Пловдив отбелязани от цялата спортна преса в Пловдив през 1935 година.
  Изображение
  Изображение

  По този начин лесно разкрихме лъжите изписани в писмото ДО уважавания Н. Каблешков.

  Като обобщение, ако на емблемата на днешния Сдружение Ботев (който въпреки, че БФС изхвърли от всички свои списъци и започна като изцяло нов отбор през 2010 година) трябва да стои годината на създаване на предшественика на клуба, то това трябва да е една от годините 1916 или 1918. През първата се създава наистина футболно дружество Ботев Пловдив, а през втората са първите сведения за изигран футболен мач на този клуб!

  Стига лъжи в българската футболна история, стига гавра с миналото, стига фалшиви годишнини и измислени юбилеи! Комунизма си отиде, време е и неговите лъжи да си тръгнат една по една!

  • 8
   2

   Какво е това?! Как се чете това??? Аз не чета такива неща! Слушайте това изобщо не става за четене.

  • 8
   3

   Ангелчо, не ти остава много, нали си го осъзнал вече? Сери мощно, защото наистина ще ти е за последно! Expect the unexpected!

   • 3
    8

    Ей. педал, ако те хвана ще ти кажа на кой колко му остава. Изрод!

    • 7
     1

     Ами аз ако те хвана, ще сереш навътре цял живот! Да ти еба майката, потна циганска! Марш по кофите, клавиатурен бандит, а ангелчо вече си знае 🙂 Тик так, тик так, тик так, тик так, тик так!

     • 1
      3

      А Сточна гара помниш ли, интернет геройчо?!
      Още те чакам там – да дойдеш „да ме хванеш“. Но не доадаш, либе ле!
      Бягай при циганина Косоко да се лижете. И двамата сте майстори

    • 7
     1

     Гейбандит, теб майка ти нарочно те е изпускала с главата надолу след раждането и много ти личи! Изтъкан от комплекси, изпотен педераст! Вие сте 10/15 безмозъчни мърши, внимавайте да не ви сбъднем кошмарите!

  • 8
   3

   Миризлив и потен, умствен инвалид, поинтересувай се кой е създал футболен клуб Данубио в Уругвай, кога и на колко години са били учредителите? След това си забий една ракета от скъпите в циганския гъз! Аз, за разлика от теб имам спомени доста преди 90те години и никога не е имало спор, кой отбор е създаден през 1912! Това за Тича и Славия го има само в болния ти мозък.
   Пудавиебамайката локомотивоциганска!

  • 10
   2

   Вие Спортклуб ли сте и как така произлизате от тях- 1926 година, като ви ебат в официален мач с 12:2? Играли сте сами срещу себе си? Дай снимка от 80 годишнината-? Дейба вашата мама, потна и миризлива! Джуджета мегаломани с нелечим комплекс от Ботев Пловдив! Заслужено в цяла България ви посрещат с мощното: ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ!

  • Ще ти отговоря веднага.Какво въздържателно дружество сънуваш след като са играли на игрище Колежа.Войната почва октомври,а отбора е създаде март.От най елитните училища на България.

  • Идиот,знаеш ли какво са Мичкюр и Пепинерата,селянин прост,кога са създадени какво означават.Кога е създадена бкп и кога Ботев.Какви лъжи ти лазят в празната тиква.От октомври 1912 България е участник във балканската,междусъюзническата и втората световни войни.бкп тесни социалисти по късно.Първата купа на Ботев е през 1929,когато вашите създатели са били във влажният поглед на майките им

 14. 12
  3

  Нали има проект за целият стадион и магазини, търговски помищения и търъ пъръ, ебахти мошениците, искат не стадион а нещо друго, щом като се говори за паркинг на 5 етажа значи МОЛ ще има.

  • 6
   5

   Пловдивчанин написано с големи букви като ник означава: комплексар опитващ се да се дистанцира от селския си произход! Да се перчиш с нещо което не си си е чисто малоумие.

   • 1
    2

    А!! Гоце!! Жива си била!
    Кажи сега какво да лъжем, че тия буфири ни язядоха, ма!!

 15. 11
  5

  Общината е решила да се построи стадион локомотив, а на Колежа МОЛ, пак хитруват общинарите, чува се че, искат стадиона на Коматево да се направят две трибуни и да се играят там мачовете на Ботев, жалко че пак на пускат по пързалката.

   • Нищо лошо няма, ама защо на Коматево а не на Източен 10. Нали ЗИКО каза че всичко е окей за стадион Ботев.

 16. 7
  5

  Агент Гоце се скри като ПОДЛЕЦ!!!
  Истински папагал!!

 17. 9
  3

  Кмете а за Стоян канара жа има ли едно дюкянче на говняжа да продава ранната маруля ва да гоейба.

 18. 6
  5

  Жълти просяци уж ще дават пари и ще ви направят полувината стадион после кой ял ял ,кой пил пил хаххахахаахха

 19. 5
  2

  Тия пак пускат всички по пързалката. Сега до следващите ще правим проекти!

 20. 11
  2

  Алоооо,кмете, като им разваляхте концесията,за да замажеш измамата,каза,че са ви ПОДАРИЛИ проект за над милион! А ся кво излезе?Общината не иска МОЛА и офисите на ИНСА!

   • 1
    6

    Виновна е майка ти, че не се контролира по колко пие дъртата пачавра. Така си се родил ти – продукт от пияна пачавра и крастав циганин.

    • 2
     1

     тъпичко….
     напъни се да измислиш нещо по-оригинално, Гоце Бареков

 21. 8
  4

  Някуй жъ кажи ли колку съ дългувити ва лайнари недни? Ний в помаклъкъ се в неведение!

 22. 5
  11

  Буферняци,омразата е ръжда която ви изяжда.Циганска напаст.

  • 7
   4

   А вас тези ЛЪЖИ ще ви довършат.
   Клуб „ЛЪЖА“ /Коматево/

 23. 8
  2

  Гоце??
  Къде се скри, ма!?

 24. 8
  11

  Ах, колко жалко е да си чернобял педал и вмирисан потник!

 25. 6
  4

  Гоце??
  Сега какво ще лъжем?

 26. 8
  5

  Агент Гоце, искаш да кажеш, че ЗдраФко пак говори глупост??

 27. 10
  11

  Агент Гоце, къде си да се извиниш за лъжата, че БотевЪ имал готов проект!!??

  Вие сте едни нагли ЛЪЖЦИ!!

  • 6
   6

   А бе смотльо проект има още от времето на Ц. Василев ,как мислиш са строили стадион без проект да те еба в тъпака селски

   • 8
    6

    А съобразен ли е с ръждясалата арматура и резултатите от обследването? С семките и люспите какво стана?

   • 6
    3

    Ами явно е стар и не става. Не можеш ли да четеш, лъжецо Гоце

   • 7
    5

    Ами да ъи кажа хич и не мисля, че ще строите стадион на това място.
    Но ще гледате как се строи стадион Локомотив! Надявам се, че се радвате, че Пловдив ще има стадион красавец!!! Нали?!

Comments are closed.