В Трета лига минават само на тренировки, но докога?

0
725
Марица - Миньор (Раднево), Трета лига, 07.09.2019 снимка: ВЛАДИМИР ИВАНОВ/Sportal.bg

Новината за тоталното спиране на мачовете в аматьорския футбол прати в идеен таймаут шефове и треньори на отбори от Трета лига.

Както е известно в това ниво на организиран футбол в България тренировки се провеждат всеки ден, като в някои от клубовете организацията не отстъпва по нищо на професионалните отбори.

Да, но в Първа и Втора лига мачове ще се провеждат макар и пред празни трибуни, докато в Трета такива може да няма и до първи череши.

Въведената днес от БФС с императивно решение рестрикция изправя пред сложен избор шефовете на отборите.

От една страна мачове няма да се провеждат, но всички останали разходи ще продължат, ако има тренировки – пътни, квартири, храна, заплати…

„Тази неизвестност направо ни убива. Въобще не се знае докога ще продължи това дефакто извънредно за футбола положение. Ако разпуснем отбора после как ще вкараме състезателите в нужната форма в случай, че през април или май например се поднови шампионата. От друга страна трябва да плащаме и правим разходи за лудо, знаейки, че скоро няма да има официални мачове”, коментира пред репортер на „Марица” тревожната ситуация в аматьорския футбол президент на тим от Трета лига, пожелал да остане в анонимност.

Той зададе и риторичния въпрос – по силата на каква логика в Първа и Втора лига ще се играят мачове пред празни трибуни, а в Трета – не?

Димитър Комсийски/marica.bg