Лаута Арми почете жертвите на „народния съд“!

0
1071

„Не сме забравили, че на 1 февруари се навършват 75 години от разстрела на 8 царски съветници, 22-ма министри, 67 народни представители, 47 генерали и старши офицери, осъдени в серия незаконни процеси от неконституционния „народен съд“ – най-масовата екзекуция на политически и военен елит на една държава в световната история.

Не сме забравили, че „народният съд“ осъжда на смърт 2 730 души, а 305 получават доживотен затвор. Стотици хиляди са репресирани, изчезнали или избягали през 45-годишния диктат. Конфискувани са повече от 200 предприятия, изселени са 4 325 семейства

Няма да простим, че неграмотни хора, излезли от горите, избиват цвета на нацията с небивала жестокост. Заемат освободените места и ни повеждат към национална катастрофа.

Няма да простим, че една социалдемократическа партия, създадена от Благоев, се болшевизира до крайност и започва война срещу собствения си народ.

Не сме забравили „първото в света антифашистко въстание“, ръководено от Георги Димитров и Васил Коларов, затрило 3000 българи.

Няма да простим за най-кървавия атентат в историята ни – в църквата „Света Неделя“, организиран от съветски терористи и българските им помагачи.

Няма как да забравим за лагерите на смъртта в Белене, Ловеч, Скравена.

Няма да забравим, няма да простим !“