Фенклубът на Локо Пд: И двете решение на ОбС – Пловдив са нищожни

76
1577

Фенклубът на Локомотив Пловдив изрази официалната си позиция относно прекратената концесия на стадион „Христо Ботев“:

Здравейте, Локомотивци!

Умишлено забавихме реакцията си по един толкова наболял за цялата пловдивска общественост проблем, за да дадем възможност на компетентните институции да предприемат действията, които законът им разрешава. За съжаление нищо такова не се случи. Тишината в заинтересованите държавни институции беше толкова оглушителна, та чак кънтеше.

Нито областният управител, нито Окръжна прокуратура – Пловдив не намериха, а може би не пожелаха или не трябваше да видят крещящите допуснати нарушения в Решение № 381, взето с Протокол № 21 от 28.12.2019 г. на ОбС – Пловдив. С него е взето решение за прекратяване по взаимно съгласие на Договор за концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г., сключен между Общински съвет – Пловдив и ПФК „Ботев“ АД, гр. Пловдив, във връзка с отправено предложение с вх. № 19Ф-9215/10.12.2019 г. от ПФК „Ботев“ АД, гр. Пловдив.

I. Нито областният управител, нито Окръжна прокуратура – Пловдив не установи, не искаше да установи или не трябваше да установи, че решението е нищожно поради липса на предмет, тъй като договорът за концесия е вече бил прекратен по право, считано от 14.03.2018 г.

Съгласно чл.13, ал.1, т.6 от Договора, последният се прекратява без нито една от страните да дължи предизвестие при неизпълнение на чл. 5, т. 5.6. – от датата на изтичане на 5-годишния срок от подписването на концесията. Задължението на концесионера по чл.5, т. 5.6, от Договора е било да въведе в експлоатация реконструираните обекти на спортния комплекс в срок от 5 години от подписването на договора. Тези разпоредби и срокове не са променяни и с Решение №305 ОбС – Пловдив, взето с Протокол № 14 от 04.09.2013 г.

Промяна в сроковете е направена едва с Решение № 169, взето с Протокол № 9 от 10.05.2018 г., на ОбС – Пловдив за удължаване на срока на строителството, определен в чл. 5, т. 5.6 и т. 5.18, от подписания между страните Договор № 13ДГ 342/13.03.2013 г., но същото отново е нищожно, поради липса на предмет, тъй като е взето след 14.03.2018 г., датата от която договорът за концесия е бил прекратен.

С други думи, договорът е прекратен по право на основание чл. 74, ал. 1, т. 6, от Закона за концесиите /отм./, вр. с §5, ал. 2, от ПЗР на Закона за концесиите, вр. с чл. 13, ал.1, т.6, вр. с чл. 5, т.5.6, от Договор за концесия № 13ДГ342/13.03.2013г., с изтичане на 5-годишния срок от датата на подписване на концесията.

И двете решение на ОбС – Пловдив са нищожни, тъй като обектът на разпореждането в тях не съществува, тоест разпореждането е с невъзможен предмет. С посочване в двете решения на вече несъществуващ /прекратен/ договор и разпореждане със същия, административният орган /ОбС – Пловдив/ е допуснал особено съществен порок в актовете, водещ до несъществуващ предмет и обосноваващ неговата нищожност. След прекратяване на договора Община Пловдив не е предприела никакви действия по отношение на концесионера. Надали е случайно.

II. Дори и да допуснем, че договорът не е бил прекратен, нито Областният управител, нито Окръжна прокуратура – Пловдив не установи, не пожела да установи или не трябваше да установи, че в Договор за концесия № 13ДГ342/13.03.2013 г. е допуснато включването на противоречащи си уговорки и то точно по отношение на обезщетенията и изобщо дължимостта им при прекратяване на договора за концесия. По силата на чл.11, ал.3 от Договора, Концесионерът може да претендира обезщетение за инвестициите. Същевременно съгласно разпоредбата на чл.4.1.14 от Договора при прекратяване на договора по вина на концесионера извършените от него подобрения и приращенията, стават собственост на Община Пловдив без заплащане на обезщетение, съгласно действащото законодателство.

А основания за прекратяване на договора е имало още от третата година след сключването му – невнесени гаранции за изпълнение на инвестиционната програма, невнесени годишни концесионни възнаграждения.

III. Защо в опитите да бъде убедена пловдивската общественост, че Община Пловдив щяла да плаща на концесионера около 5 млн. лв. обезщетение, никой не установи, не искаше да установи или не трябваше да установи, че в изготвената експертна оценка за стойността на стадион „Христо Ботев“ към 2012 г. са налице изключително обезпокоителни факти? Така например за една от сградите, за която в Акт за публична общинска собственост № 2643/01.10.2012 г. е вписана стойност по данъчна оценка 689 522.07 лв., докато в експертната оценка като пазарна стойност на същата сграда, е определена стойност 278 696 лв., – близо три пъти по-ниска стойност. Подобни „разминавания“, чрез които стойността на стадиона към 2012 г. по експертна оценка става около 3,5млн. лева, са налице и при други сгради и техните оценки – в акт за общинска собственост стойност 290 637.50лв., според експертна оценка – 168 440лв.; в акт за общинска собственост стойност 137 643лв., според експертна оценка – 89 230лв. и т.н.

И ако тези цифри сами по себе си не говорят нищо, казано на разбираем език това означава следното:

Обикновено данъчната оценка е около 60% от пазарната. С изкуствено занижаване на тази стойност се внушава, че Община Пловдив е предоставила на концесионера обект с ниска стойност, а инвестицията, направена от последния, превишава стойността на обекта. По този начин Община Пловдив се отказва от правото си да търси реалния размер на неустойката, внушава се, че при тези обстоятелства не тя има да получава средства, а тъкмо напротив – дължи неустойка, което е абсурдно. На всички нас трябва да се внуши как представителите на концесионера са едни хубави хора, които не си търсят дължимите им 5 милиона лева, а прекратяват договора по взаимно съгласие. Истината обаче е точно обратната. Общината прави всичко възможно да не потърси неустойка от концесионера, с което ощетява всички граждани на Пловдив!

Случаят е крещящ пример на злоупотреба с власт и изисква намеса на правораздавателните органи!

Клубът на привържениците на Локомотив Пловдив е провел консултации с юристи и подготвя сигнал до компетентните органи. Запазваме си правото на действия винаги, когато са засегнати нашите интереси като пълноправни граждани на Пловдив и гласоподаватели!

76 КОМЕНТАРА

 1. Здравка и Здравко скоро ще се озоват при Нено Димов

 2. Точно кучката на мафията говори за морал.С убити,затворници,турци и мангали начело.Джуджета мегаломани

  • И сега за капак са собственост на прокси на Пеевски. И лижат и лижат…
   Да се чуди човек на Бойко – с какъв акъл заобикаля закона за да им строи стадион…!!

 3. 7
  1

  Юридическите отдели на общината и областната управа и те са нищожни-казах!

 4. 9
  1

  СТАНА ЯСНО И НА МАЛКИТЕ ДЕЦА,ЧЕ ДА СИ ФЕН НА ЛОКОМОТИВ ТРЯБВА ДА СИ НАЙ ЗДУХАНИЯТ ЧОВЕК,НАЙ МАЛОУМНИЯТ ДЕБИЛ И ДА СЕ ПРАВИШ ВЕЧНО НА НЕ ДОВОЛЕН.
  ЦИГАНСКА МУ РАБОТА.
  БОТЕВ ПЛОВДИВ ЩЕ ИМА НАЙ НОВИЯТ И МОДЕРЕН СТАДИОН ДА ГО ЗНАЕТЕ МАНГАЛИ ПРОСТИ.

 5. 11
  3

  И ТАКА В КРАЯ НА ДЕНЯ ДА ОБОБЩИМ!!! ЗА БОТЕВ, КРАСАВЕЦ –
  https://youtu.be/bFPuwb3cwbQ. ЗА КЛОАКОМТИФФФ. https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13. :)))))))) ПУФ ПАФ ТУ ТУУУУУУУУУ. ….ПЛЮС РАЗБИРА СЕ КАРУЦА С КЮМЮР И ПО ДВА ВАРЕЛА ЧЕРНА И БЯЛА БОЯ, ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ИДОЛА!!!:))))) МУ ХААААААААААА

  • 6
   10

   Фекалио ти си болно селяче и петата не ти помогна ва да тейба.

 6. 11
  4

  Пичове,като адвокат мога да ви дам съвет.Страсбург и няма мърдане.

  • 8
   5

   Хахахахаха, поредния циганин юрист! Само мешерето и Настрадин Ходжа могат да ви помогнат! Време е за масови самоубийства пред министерски съвет!

  • 9
   3

   Пичове, ако и от Страсбург ни се изсмеят, че сме прости, неграмотни и малобройни, миризливи мангали, имаме варианти! Ще се обърнем към Путин, Тръмп, Аятолах Али Хаменей (в него вярваме най силно), Башар Асад, Си Дзин Пин, Ким Чен Ун (велик майстор на ракетите като Крушо), Хелзинкския комитет (винаги са заставали ЗАД нашата гей банда), Грета Тумберг, Путко Мафани, Лиза Мишпека, Питър Пан, Емо Наков, Джон Сноу, Джейсъм Борн, Червената шапчица, ЕвроРома, НАСА, ЕСА, кмета на Дуисбург, мюезина от Мадан, ходжата на Столипиново, Арменското духовенство! Няма да ги оставим жалтити. Всеки ден нова декларация и така, докато не изчезнем завинаги!

   • Аз писах и на Брус Уилис и на Чък Норис.

 7. 11
  4

  Няма нищо по- нищожно, ненужно и нелепо от тези 30ина вмирисани, потни и цвилещи от безсилие мангали! Пудавиебамайката локомотивоциганска! Мрете в калта на Столипиново!

   • 7
    1

    Курвите са чернобели! Забий една ракета от скъпите в дивия и покажи как се умира! Пудатиебамайката локомотивоциганска!

 8. 17
  5

  Клубът на привържениците на локомотив Пловдив – циганските нищожества отново кръв пикаят …

  • 7
   9

   Лекувай петата не ми философствай бедно ми селяче.

 9. 14
  6

  Толкова злоба, завист, комплекси, падение, примитивизъм, наглост, шизофрения може да се види само и единствено в буферите. Що за хора комплексари, недорасляци. Излагат се като пловдичани. Станахте за посмешоще в страната.
  Има една поговорка: КРАВАТА РАЖДА ВОЛА ГЪЗА ГО СЪРБИ. Такава е вашата декларация и всичките безплодни и злостни действия. Пийте си редовно хапчетата, че да не посетите Бранковите бараки.

  • ПРЕМЕСТИЛ СИ СЕДАЛИЩЕТО ОТ КЮСТЕНДИЛ В ПЛОВДИВ:))))))))))
   6
   4

   Пловдивчани……..:))))))))

  • 7
   7

   Прав си Ренде по големи гъзомийници от нас жълтите няма……бат Стоян канара в прав текст си го каза…..ако трябва и на кучето минет ще напрайм в името на говняжа ва да тейба.

 10. Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“
  9
  16

  Браво момчета!!! Правдата и справедливостта трябва да се защитават до край както са го правили Левски и Ботев!!!
  Вие сте едни ДОСТОЙНИ ГРАЖДАНИ! ЕДНИ ОТ МАЛКОТО ОСТАНАЛИ ПО ТЕЗИ ТЕРИТОРИИ!!!! Точно както е било и през Априлското въстание!
  Тази диктатура дотегна на всички! Време е РОБА да строши оковите!!!

  • 9
   4

   Още по-належащо е да усвоиш граматиката и правописа!

   • Жълтите, начело с тъпия кмет отново са намазани с възелин и с разтворени гъзери
    1
    2

    Благодаря, за съвета…
    Дано схванеш намека, подлого

   • Георги Андонов: „В БотевЪ расте само този, който умее да лиже гъ**ве!“

    Ами ходи на училище за да я „усвояваш“ тогава!

    Всъщност, защо ли ти е? Не се изисква за да си гъзолизец на всяка власт…

  • Време е да ви строшим мангалските глави и да ви забраним да излизате от копторите си.

 11. 14
  3

  Индианците имат ли права, а вашите интереси Бойко ги „обезщети“ с договор за над 40милиона лева за ракети за борба с градушката, които държавата ще плати на Крушо.( за 2019 парите са 19 мил).Е, съграждани, какво сте се вторачили в отбора на ПЛовдив???!!! Черно-бели нещастници!!!! Обичайте си отбота, не мразете нашия!!!! Вас омразата към Ботев ви събира,мизерници!!

  • 4
   12

   Педераст, пак лъжеш. Държавата е ДЛЪЖНА да пази свойте граждани от градушки.
   Длъжна ли е обаче изкуствено да създава монопол за бензиностанциите на проксито на Пеевски от Раковски. Помнете ми думата – един ден всички престъпления на тази власт ще се изучават в училище

   • 9
    3

    Столипиновски жителю, много ти се иска да ми го лапаш, ама е гнус от тебе, щото не си се къпал откакто майка ти те е абортирала.

   • 7
    2

    Свикнали сте да духате още от времето на наркомана , дето ви купи титлата, сга и на Крушо пак духате, и на Мартеничката духахте , и на Галето Топалова и близахте сливата. Така, че ДУХАЙТЕ БРАТОВЧЕДИ ОТ СТОЛИПИНОВО.

   • Длъжна е да пази реколтата, ама за 40 милиона лева ракети..при средна цена 860 лева на ракета, не мислиш ли че е малко множко? Тва е ощетяване на бюджет, а не когато се строи нещо за поколения напред. Капиш? От няколко години насам,всяко лято ни смила градушката. Аре на бас че и тва лято ще е същото.

    • Ами щом ви смила градушки всяко лято, то значи купувате малко ракети..

     За за проксито на Пеевски сега ще отговориш ли? Там няма ли „ощетяване на бюджет“, двулична слугиньо?

  • 3
   7

   Селски, тези ракети нали пазят твоята реколта. Вие всички селски тарикати, никога не си застраховате реколтата, за да минете по-тънко, а когато някоя градушка ви удари зелките, ревете като вдовица за хуй и обяснявате как държавата не прави нищо. Няма други такива простаци, като жълтите селяни – каквото и да стане все недоволни.

   • Не са прости – двулични са.
    Нагаждат се според както им отърва.
    Типични селски тарикати!!

 12. 14
  2

  В края на разговора ни с г-н Борисов беше повдигната и темата за Колежа – отговорът му беше категоричен „Обещал съм Ви, ще го построим“.

  • 3
   12

   1. Като падне от власт няма как да ви „го построи“ –
   2. Поредния скандал забъркан от Тиквата в който е налице безотговорно харчене на народни пари. При това гражданите на половин град са против…. А дали пък този път няма да си понесе последвствията оше преди да падне от власт

   • 8
    2

    Тоз пък 1.5000 човека от 350000 град, как ще е половината град. 2.какви последствия да си понесе. Вие ли ще раздавате правосъдие „юристчета“, навсякъде лаехте как всичко е незаконно, а хората ви показаха документи, обясниха ви и ви КАЗАХА-СТАДИОН ЩЕ ИМА!!!! 3.Вие ли ще сваляте правителството(щял да падне от власт)?- може навремето ходихте по едни агропротести. 4.вие фенчетата дето се кланяхте на всички мутри на прехода, които ви бяха президенти ли сте морални съдници на всичко ставащо в тая държава.

    • Добре му лижеш гъза, жълт индианецо. Нормално! И той е селянин като теб.
     Само, че не си запознат с историята и не знаеш какво се случва на диктаторите…
     Чете, бе майна. Като ходите на къра си слагайте една книжка в торбата. Ама я завивайте с вестник за да не се омърси от сланината и лука

 13. 16
  4

  Това същите адвокати като при предишната декларация ли са? 😀 😀 😀

  • 8
   2

   ДА!!! ТУВА Е ОНЯ АДВУКАТИН, ДЕТ СЕ ДЪРВЕШЕ НА ЧИГИТАТА: “ ТИ ЗНАЙШ ЛИ КОЙ СЪМ ЯЗ“!!!:))))))))))))))))))))))))))) ПУФ ПАФ:)))))))))))))) ГУЛЯМ СПЕЦ, ГУЛЯМ АДВУКАТИН!!!!!!!!:))))

 14. 18
  4

  Лаутджами се тресе от злоба, че отборът на Ботев Пловдив е подкрепян от всички институции. Властта прави мили очи на гражданите а не на мангалите в черно-белите вмирисани потници.

  • 4
   9

   Папагалите се кефят, че в България се потпкват всякакви закони заради тях. Аморалните са си аморални.
   Но.. рано или късно идва Видовден!!

   • Да, кефим се! Даже и ще се кефим скоро ,като влезем в столипиново и погазвайки всякви закони ви смажем като хлебарки.

 15. 13
  3

  Еба си,нито в общината,нито в областната управа има юристи,само в гейбандата ги има!!Дей и пупараците смотани!Еба си падението!!

 16. Гъдю Гъдев, д-р на общинските концесионни науки
  14
  3

  Ало, Лаута арми! като сте такива крепители на справедливостта и компетентни по юридическите въпроси, базата на Лаута със стадион и помощни терени с какво право се ползва вече няколко десетилетия, без една стотинка наем. На какво основание се събират такси за паркинг и са направени заведенията? По този въпрос защо не сезирате административните и следствените органи? При една съвсем повърхностна сметка излиза, че Локомотив май са ощетили държавата и общината не по-малко, ако не и повече. В публикувания материал пише, че Ботев ще ползва новия (дай Боже!) стадион под наем, като общински. За Локото такова нещо няма. Мангал наем не плаща! Изгонихте цинганите от стадиона като големи националисти, но притежавате техния морал и поведение, да си мислите че властта трябва да ви обгрижва отборчето, което, вярно, сега е на върха и се представя добре, нооо колелото се върти.

 17. 18
  4

  Който,,е,откраднал,,химикала,,на,областната,управителка,,скоро.да,,го,върне,,

 18. 12
  2

  100 000 ИЛЯДИ СА ИДИН ВАГОН БОБЕЦ!!! ША ГИ ТРАНСПУРТИРАМИ С ИДУЛА ДО ШЕКЕРЯ И ОФ…..КОТЬО, ША ИМА МАМБО!!! ПУФ ПАФ:))))

  • 9
   2

   А за нази, апапити ут Лом, ша има ли бобец??…И НИЙ СНЕ ВЕРНИ КЛОАКОМОТИФЦИ!!! ПУФ ПАФ:))

 19. 7
  17

  О жълти педали много сте активни…..до преди няколко месеца мълчахте…като……..п……………и………..а сега активни..но ми харесва,че ви къпят обилно с хладка вода и вие им вярвате…Ами ..не случайно ви казват ПАПАГАЛИ едно и също повтаряте

  • 4
   3

   Ахха а що пърдите като ни къпят с „хладка“ вода.. страх ли ви е ?

 20. 4
  11

  ХаХаааааа вечно ще сънувате 15.05.2019год. Кошмари кошмари и един ДЪРТ ЧЕРНО БЯЛ.

 21. 9
  1

  НАЙ ДУБРЕ ША Е, АКУ ДЪРЖАВЪТА ИКУНУМИСА ТЕЯ МАНГИ!!! ДА ДАВА 100 ИЛЯДАРКИ ЗА БОБ НА НАС КЛОАКОМУТИФЦИ, А МИЛИОНИТИ ДА УТИДЪТ ВЪВ ВАРНА И СОФЕТО ЗА ПО МЪДРИ ПРУЕКТИ!!!! ПУФ ПАФ:))))……ИНАЧИ БОТЯФ ША ЛАПА МНОГУ!:)))))

 22. 6
  7

  Време е Кьовеши и Европрокуратурата да бъдат сезирани

  • 2
   1

   Време и майка то да си вдигне гащите, ама не може от толкова боздугани!

 23. 5
  8

  Не е честно!
  Ние, „мнозинството“ от селата и паланките около Пловдив не разбрахме нищо от написаното по-горе! Не може ли да ни го сведете на чист български и селски език?
  И последно ся: КО ЖЪ ПРАЙМ ОТТУК НАСЕТНЕ?
  /И СЪДЕ БОТЬЯФ!!!/

 24. 9
  3

  Стига сте ревали бе. За смях станахте. Жени

 25. 13
  4

  Няма по-гнусни и жалки създания от чернобелите миризливи, крастави мангали

 26. 17
  4

  Фенкубът на Локомотив Пловдив е подготвил нова жалба, този път до Настрадин Ходжа срешу строежа на „Колежа“.

 27. 6
  8

  Вече е честно, 10 за нас, 25 за жълтите. Все пак сме 3 пъти по малко.

 28. 9
  4

  Значи сега освен стадион ще ни платят и 6 милиона

 29. 13
  2

  Ако искате пратете сигнали и до НАСА.. Никой няма да ви обърне повече внимание защото всичко излиза законно ! BTW Стикс боклук не ти ли писна да те шибат анално ?!

 30. 16
  4

  Точно вие които не си плащате данъците ли ще ми говорите кое е честно и кое не ?! Искахте проверка дали всичко е в реда на закона прекратяването на концесията… ИЗЛЕЗЕ , че трябва да ни платят близо 6 млн лева ако не са я прекратили… Та вие кога ще си платите големия наем който се трупа на подлеза черно-бели курви ?! Половината стадион ни е изграден и е нормално да се търси помощ от държавата все пак имаме най много фенове в Пловдив! Макар , че и на вас много ви дават да си оправите “Бесика“ + нова база.. Не плащат данъци тръгнали да говорят , че с техните данъци ще се строи стадиона… смешници

 31. 19
  4

  Е нали пуснахте сигнал до прокуратурата? Кой друг компетентен орган ще сезирате? Най-вероятно Настрадин Ходжа или Кадията в Одрин?

Comments are closed.