Приятел на Тоско: Патологът е казал на родителите, че причината за смъртта е нанесеният побой

0
1708

Привърженикът на Ботев (Пд) Михаил Манолов, който е член на УС на Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, разказа шокиращи неща относно инцидента в Солун, при който загина фенът на „жълто-черните“ Тоско Бозаджийски.

„Повече от 12 години се познавах с Тоско. Беше изключително момче. Целият му съзнателен живот бе отдаден на Ботев (Пд). Най-голямата му мечта бе завършването на стадион „Христо Ботев“, заяви Манолов, който бе гост в „Тази сутрин“ по btv.

Ето какво още каза Михаил Манолов в национален ефир:

Ще настояваме да има ясен и справедлив съдебен процес. Защото имаме сведения, че съществува голяма вероятност нещата да бъдат потулени. Единият от арестуваните е син на висш полицай в Гърция, който се занимава точно с борбата срещу футболното хулиганство.

Дебнели са ги в храсти. Изскочили са 20 човека, въоръжени с ножове, колове и каски и са ги смляли от бой. Патологът е казал на родителите на Тоско, че причината за смъртта е нанесеният побой – имал е разкъсани вътрешности, черен дроб, било е жестоко. Но излезе нова версия, че причината е от удара с кола. Реално родителите все още не са получили официален документ. Възможно е да се поиска втора експертиза, защото имаме съмнение, че може да е оказан натиск.

Другите двама фенове, които бяха в болница в Солун, вече са в България. Всички приемат много тежко смъртта на Тоско.

Нашите са били нападнати от 20 човека, а има само двама арестувани, от които единият впоследствие освободен. Как е възможно двама души да пребият от бой 9 човека? Това е безумие! Излиза, че нашите момчета сами са се пребили!

Семейството на Тоско Бозаджийски има нужда от подкрепа на държавата, от адвокатска помощ, не говорим за финансова помощ. Ако жената шофьор бъде призната за виновна, тя ще получи леко наказание за непредумишлено убийство и вероятно няма да има никакви други тежки наказания. Това също е безумие!