Извънредно! Бултрасите на символичен протест пред бившото генерално консулство на Гърция

0
2573

Феновете на Ботев Пловдив излизат на протест в петък пред бившото генералното консулство на Гърция. Сборният пункт на бултрасите ще е Гроздовия пазар, като всички ще се съберат там в 19:00 часа. Протестиращите фенове ще се отправят към бившото консулството на Гърция минути след това. Протестът ще е символичен, тъй като през 2016-а дипломатическата мисия на Гърция в Пловдив бе прекратена.

Припомняме ви, че тази неделя в южната ни съседка след нападение на ултраси на ПАОК почина28-годишният пловдивчанин и фен на Ботев Тоско Бозаджийски. Новините около това как върви разследването, пристигащи от съседна Гърция, явно не са се харесали на приятелите на Тоско и те се организираха на протест.

Днес се появиха информации, че единият от нападателите на пловдивчанина е освободен под гаранция и така от над 14 арестувани във вечерта на трагедията, в ареста в момента остана само един.

Феновете на Ботев Пловдив също така недоумяват, как според гръцката прокуратура, феновете на ПАОК, които са ударили в главата с тръба и са наръгали с нож Тоско, не са съпричастни към убийството му, а ще им се повдигат обвинения за нападение.

Това ще е първата крачка, която феновете на Ботев Пд ще предприемат срещу действията гръцката държава. В момента се обсъждат различни действия, с които да се покаже на южните ни съседи, че това убийство нито ще бъде забравено, нито ще бъде простено, заявиха пред PlovdivDerby.com привърженици на канарчетата.