„Борислав“ (Първомай) пред разпад

6
1815
"Борислав" срина лидера "Созопол" в Първомай, 12.10.2019

 

Отборът на Борислав (Първомай) е пред разпад, разбра PlovdivDerby.com. Футболистите не са получили не малка част от заработените премии и има сериозна вероятност до празниците да не получат дължимото, а много от тях вероятно ще напуснат тима. Клубът е във финансова криза въпреки сериозната общинска подкрепа. По информация от близки до общината отпуснатата сума към клуба е почти 100 000 лева. Според част от местните фенове проблемът не е в недостига на средства, а в нерационалното им харчене. Според други проблемът е плод на различни политически игри и се явява именно след смяната на кметския пост. Трети искат общината да отпусне още повече средства на клуба. Феновете, обаче, са единни в това, че искат в Първомай да има футболен отбор и той да се състезава в Трета лига.

Днес се проведе среща между ръководството на клуба и кмета на Първомай Николай Митков, на която е постигнат известен напредък. Това все пак дава надежда на любителите на футболната игра в Първомай, че нещата около местния клуб потръгнат отново. Очаква се в близките месеци да бъде свикано и Общо събрание на първомайския отбор.

Към този момент не е ясно кога и дали отборът ще започне зимна подготовка, не се знае и с какви футболисти ще се случи това, нито дали ще бъде запазен треньорският щаб.

6 КОМЕНТАРА

  1. Не вярвам новия кмет да е толкова глупав , че да закрие отбора. Ще си навлече много псувни ако го направи.

  2. ФИтков е ач кюпек, ще затрие всичко! Не става за управленец, камоли за кмет!!!

  3. vasil krastev,
    личността Борислав е бил пълководецът на цар Иван Асен II разбил византийците при Клокотница. Така са избрали да кръстят отбора през 1924г.

  4. Спасете Борислав! Борисовград заслужава отбор във В група!

Comments are closed.