ЕКСКЛУЗИВНО в PlovdivDerby.com: ПРОЕКТИТЕ за 6-те етажа на Централната трибуна на Колежа! Започваме от подземния! ЧАСТ 1

74
4496

Когато отидеш до стадион Христо Ботев няма как да не научиш нещо интересно. Интересът към рестарта на стадиона е огромен и посещаемостта на статиите в PlovdivDerby.com по темата е ясен показател за това. С помощта на няколко запалени фенове на Ботев Пловдив в PlovdivDerby.com ежедневно следим, какво и как се случва на Колежа и се опитваме да го представим по най-достъпния начин на читателите ни. Всеки ден оградата на Колежа „прескачат“ интересни подробности, а ние сме там за да ги уловим. Днес попаднахме на проектите за Централната трибуна на Колежа. Разбира се, както Георги Самуилов заяви на официалната церемония по рестарта, в тези проекти ще бъдат нанесени някои промени, но сме убедени, че в голямата си част те ще са същите, каквито бяха по времето на строителството на Цветан Василев.

Днес ще ви запознаем с детайлния проект на Централната трибуна, която е с предвидени 6 етажа. Единият от тях ще е подземен и той, както е известно вече бе отводнен, след като там с годините се бе събрала над 70 см вода.

Стартираме подробното описание на етажите от „Ниво – 1“. Нивото, където се намират съблекалните на двата отбора и от което по стълби футболистите ще излизат на зеления терен.

 

Стартираме от южната част и „ще вървим“ към северната. Освен стаята за персона, откриваме келнерски офис за ресторанта на 2 етажа, до който ще стигнем в някоя от следващите части от тази поредица. Виждаме входът за журналисти, както и фоайе за представителите на медиите. Логично то съседства с медийния център, който с площ 182.5 кв/м. Тук откриваме и първото от няколкото ТВ студия, което разполага със собствена гримьорна и чакалня. Разбира се на етажа има тоалетни, както и касов секюрити бокс. Огромно фоайе от 234.5 кв/м, както и зала за пресконференции, която е със 156 места.

Отделна зала от 26кв/м е предвидена за техническите пресконференции, които по родните стадиони се провеждат в момента в залите за пресконференциите, а това е причината журналисти да бъдат молени да опразват въпросните зали, за да се проведе задължителната конференция на делегати, съдии и др. Делегатите също имат своя предвидена стая. Интересно е, че на гърба на залата са пресконференции, откриваме стаята за арестувани зрители по време на срещата, до нея е офиса на охраната, както и стаята на МВР. В съседство на площ от 24 кв/м е и залата за видео наблюдение. Сървърното помещение на стадиона също ще е на подземното ниво, както и едно от нивата на музея с експонати от историята на Ботев Пловдив.

Две зали (по над 130 кв/м) за загряване с изкуствена трева, ще съседстват с двете съблекaлни. Там футболистите ще могат да провеждат своите загрявки по желание на треньорите. Двете съблекални са по близо 140 кв/м, а и двете разполагат с отделни треньорски стаи. Стаите за допинг контрол, лекарски кабинет и стая за съдиите допълват картинката в подземния етаж на Колежа, където са предвидени и доста складови помещения.

Очаквайте ЧАСТ 2 от нашата „разходка“ в Централната трибуна на Колежа!

 

74 КОМЕНТАРА

 1. 4
  1

  Немам нерви вече, режа си венити

 2. 3
  1

  стикчо приразних ти пръднето преди малко да мерим времето кога ще се появиш пак…

 3. 5
  6

  Ботив бил ранен той е размазан и разпнът на деветуят етаж на централната мол трибуна

 4. 12
  2

  Завчера имаше обширно интервю с М.Илиев. Шапка му свалям на момчето. Толкоз истини е казал, че просто няма на къде повече. Пример за скромност и откровеност, а не като Камбура. Попитах и локомотивците дали са прочели интервюто, но отговора беше-Ама вие защо биете негрите. Не ме интересува мнението на простака, стига ми мнението на хора като М.Илиев. Браво момче. Заслужаваш голямо уважение. И не се колебай да се ориентираш към треньорската професия, ще постигнеш успехи. Дерзай!

  • Какво по-точно искаш да прочетат локомотивци??

 5. 1
  1

  По повод другата тема: вестника на Пеевски, човека, който затри Цветан Василев, заедно с Тиквата, да прави анализи на „Ботев“???????? Е….. Й, все трябва да имате някаква хигиена!!!!!!!

  • Пловдив Дерби е цитирал цялата статия, или прави анализ на казаното от Меридиан Мач? Така и не разбрах.

 6. 17
  8

  Подновяването на строежа на Колежа бръкна дълбоко в з.дниците на някои хора. Канари не се поддавайте на провокации. Злобата е огромна. ЛЮБОВТА НА ХОРАТА ПРАВИ ЕДИН ОТБОР ГОЛЯМ!

  • 9
   1

   Аз не злобея, аз им завиждам на железничарите и кантонерите, имат си Европейски Стадион, със сгъваема трибуна и подвижни седалки, където могат да играят колкото си искат с грандове като, Спартак Малко Търново и Щтрасбургер

 7. 13
  11

  Шефовете – мутри е нормално да започват строителството от подземния етаж, нали са представители на подземния свят!

  • 13
   2

   Круши като зенитчик, ще започне направо от шести етаж. Бухахаха….

  • 6
   3

   Помак от Бойково, но прост. Какво друго да очакваш….разбрал е обаче причината защо строежа започва от подземния етаж. С конкурс ли ги подбират феновете от Аналния двор на Аграрния?

 8. 13
  10

  аве дерби вземи се осъзнай малко … ай иди ги питай тия палавници с 6 човека стадион строи ли се ? вместо да идеш да ги питаш не е ли срамно това което става в клуба изцяло ти тука някви малоумни проекти където МНОГО вероятно изобщо да не станата реалност .

  И ВЗЕМИ СПРИ ТИЯ КОМЕНТАРИ ПОД СТАТИИТЕ ЧЕ И МАЛКИ ДЕЦА ВЛИЗАТ И ЧЕТАТ СЕЛЯНИТЕ ОТ ДВАТА КЛУБА С ПО 2 МОЗЪЧНИ ГЪНКИ .

 9. 5
  6

  Ти с курва можеш ли да се разбереш. Първо ми ска 70 лв за час, после ми вика дай още 30 кинта, че ти пуснах и отзад.

  • 11
   5

   Вожде аз как се разбирам с майка ти За 10 лева прави пълна програма и ми дава и касова бележка Питай я

   • 1
    2

    Къде бе? Пред пощата ли? Чакаш да си вземе пенсията и да я откраднеш ли?

    • 2
     1

     Не ,Стиксчо…. На СКОБАТа прави пълна програма за жълти стотинки

 10. 6
  8

  За какво са ни тези кранове като ще работим в подземието.

 11. 6
  10

  Започнети от Стаятъ за Арести,ама да е по-голямъ!Всички папагали в Клеткатааа!

   • 8
    11

    В Локомотив Пловдив за три месеца получих толкова уважение и любов, колкото не получих за 30 години в Ботев! Факт! Коментирай бонбонев!

    • Никъде другаде няма толкова интриганти както в Локомотив.Коментирай сега ТОЧНИЯ -Грешния

 12. 16
  5

  Ей помаци аз колко пъти да ви казвам да си гледате отбора.. Вие си знаете аз рано или късно си тръгвам и отивам да си работя в Аржентина, но докато съм в отбора на Столипиново няма да позволя на ”банда гейове” да се месят там дето не им е мястото

 13. 10
  3

  Нарочно ли първата снимка е размазана, за да е по-мистично и загадъчно?

 14. 22
  9

  Белия :

  Ботев е такъв клуб който има около себе си доста голяма социална среда…

  Водещия:

  Да видя се дори на финала,80 % от стадиона беше с ботевисти…

  Дори Бойко Борисов го каза,при поредния опит на Бонев и Узунов да искат помощ от него :

  „Ботевистите са повече, ходят си повече по мачовете, разберете се с тях

 15. 10
  8

  В Ботев продължават да обясняват, че подлагането на детектор на лъжата е обичайна практика и няма нищо подозрително в действията на ръководството. Така било в някои световни фирми, така било и в структурата на Георги Самуилов. Ако не с друго, треньорът Желко Петрович ще се запомни, че отказа да бъде разпитван на детектора.

  Той каза, че е почтен човек и няма какво да крие. Всъщност, така Желко каза, че шефовете търсят непочтените хора в клуба. При нас има лъжци, казват от ръководството и искат потвърждение от детектора.

 16. 13
  8

  Циганите озлобяха!
  На катуна нямат 6 реда седалки, да не говорим за скелето!

 17. 9
  13

  Колко платна докараха за куфража 5-6 или надолу?

 18. 28
  11

  Всеки ден супер новини за стадиона на ГОЛЕМИЯ БОТЕВ ПЛОВДИВ за ужас на мангалите,сигурно много ще боли…

 19. 18
  20

  Тези теми наостина са посетени, защото всички се забавляваме с тях! Те са един вид, комично развеселяване и за всички пловдивчани!

  Та днес „ексклузивното“ е, че представяте ли си, зачовали строителството „от подземния етаж“, а не от 6-тия или от някои от другите етажи😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
  Продължавайте да ни забавлявате в същия дух!
  Бая документи им да се публикуват за подобно съоражение. Ще ви стигнат за нколко години с това темпо на публикуване🤣
  Иначе, докараха ли още няколко платна за кофраж🤣🤣🤣🤣

  • 22
   6

   Аааа, ето защо били посещавани темите за Ботев. Не защото 16 000 фена от финала вероятно се интересуват от отбора си, а от 4 пъти по-малкото фенове на по-малкия отбор, които не ги тресе комплекса, но се забавлявали…
   Циганска мъка…

   • 1
    5

    Аз знам, че 25000 сте били, плакахте и продължавате да плачете! От пословичната ви простотия (защото не можете да преживеете загубата на финала),паникьосани си изгонихте добрия си треньор! Е, няма такива тъпунгери в БГ футбола освен жълтата сган! Щом бройката присъствали помаци на финала ви успокоява, били сте 50000,но купата и градът е черно-бал! Господарите на Пловдив са ЛОКОМОТИВ!

  • 3
   1

   Пише се – съорЪжение бе -мангал, невеж!
   На мърсоливите роми им било забавно да четет новините за стадиона. Колко жалко, че повечето не могат да четат!

   • 1
    1

    Кои не могат да четат, бе гомньо?! Циганите от Изгрев бойс ? Пратете ги в Стефан Караджа, вие всички жълтури сте минали през тази уникална школа!

 20. 31
  10

  Трябва специална стая за обезпаразитяване, когато гостуват циганите. Инак ще разпространяват краста и въшки

 21. 15
  14

  “Днес попаднахме на проектите за Централната трибуна на Колежа. “

  ТАКА ПОПАДНАХМЕ И НА ДОКУМЕНТИТЕ ОТ ОСНОВАВАНЕТО

  • 10
   2

   Ето истинските документи-ДЪРЖАВЕН ВЕСТНИК БРОЙ 102 от 27.11.2001г. стр.48
   Пловдивския окръжен съд на основание чл.6 във връзка с чл.231,ал.3 ТЗ с решение №4460 от 24.08.2001 г. По ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“-АД:вписва ново седалище и адрес на
   управление-Пловдив,кв.Лаута,стадион „Локомотив“;ВПИСВА„Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД ,в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД;вписва ПРЕКРАТЯВАНЕ БЕЗ ЛИКВИДАЦИЯ на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив“ АД,чрез ВЛИВАНЕТО му в „Професионален футболен клуб Велбъжд“-АД; промяна на наименованието на приемащото дружество на „Професионален футболен клуб Локомотив Пловдив-1936“- АД;

 22. 19
  22

  Започваме от подземната част , защото там сме дънните риби.
  Локото така ни набутаха в трапа, че няма излизане.

 23. 18
  21

  Абе ние се ебавахме с жълТУРЦИте за МОЛа хахаха ама накрая да не направят наистина МОЛ там 🙂

  • 15
   6

   На джамията джесика ще е мола.не бой се манго

   • Идиот че, джамия и с минаре имате само вие представителите на Столипиново, а именно Изгрев бойс! Доколкото разбрах, в проекта на мола, ще има и джамия за,, правоверните“!

 24. 18
  21

  А кенефи ще има ли, или ще пикаем където намерим?

 25. 21
  14

  Халу Андреи молиам те с моито брат, недя тикива новини да ни пускъш циал ден, пуками идин след друг у майлата. линеикити довадят, куцу кйораву сакату, сите фирга и пука. Моито брат ште им кажа да говирими чи мол ште стоиат за да можи да исбивами комплекси и да си мислими че там мол ши има.. АЙ ай отивам да фиргам моито Аише в маритса стига си и мучила лиубимото ми тя. Ай алах прибири си ни всичкото мангал- фенувити на велбъжд (бившето локо), юве и т.н… ай ай пукам и ас!!

  • 12
   20

   Пиши разбираемо бе, мангал жълт!

   • 11
    2

    Няма защото няма такова нещо „ботяфъ,“ манго!!По важно е защо на „Локо“Кюстендил няма фенове?

   • Грешиш! В Пловдив има организация Изгрев бойс Столипиново! Това са фенове на ботевЪ, които живеят къде официално, къде не официално в Пловдив! Тези не ги ли броните за хора?!

  • 11
   9

   Колко си умееен!!Но ще го видиш,ще ти го покажа мокър!

  • 8
   4

   Да прост си баце, в половина Европа стадионите са и молове, мога да ти кажа на няколко места където съм примерно стадиона на Сент Труден Белгия.

   • 11
    2

    Какво освен казани е виждал тоя?Даже се чудеха че осветлението е на козирката.Било голям смях.Циганско-гейска работа.

    • Е не може всички осветления на стадионите по света да са толкова хай-тек, като на „нащу локу“ – на метални стълбове!
     А пък сгъваемата трибуна трябва да бъде патентована! Тя символ на инженерния гений на гордите беси.

     • Че на кой стадион сега поставяното осветление е отПВЦ, бе глупендер?!

     • А бе тъпанар! На всички нови стадиони се ползва готовата конструкция на съоръжението, за монтаж на осветлението.
      При вас е на метални стълбове, защото стадиончето ви е един насип, който няма достатъчната височина и на всичкото отгоре е свлачище!
      Какво ПВЦ, какви 5лв.
      Личи си, че си ходил на футболни мачове само на Лаута и на игрището на фк Рома в махалата!
      Някой ден, ако ходиш на гости на родата в Дуисбург или Дортмунд, разгледай стадионите из Европа, за да видиш за какво става въпрос.

Comments are closed.