От Колежа: „Запрянови“ изсипват още 80 работника на стадиона до 20 дни!

52
4070

Много скоро на стадион Христо Ботев се очаква да започне реалното строителство, научи PlovdivDerby.com. На работни срещи през тази седмица, които се проведоха на базата на канарчетата в Коматево,  е било планувало общите работници, които в момента подготвят обекта за кофражиране и изливане на бетон да приключат с подготовката на няколко от модулите по обекта.

На Колежа вече се говори открито, че до 20 дни фирма Запрянови, за която единствено ние писахме, че ще е главен изпълнител на строежа, ще изсипят още около 80 работника, който ще започнат „да вдигат сантиметрите на чашата“!

Припомняме ви, че в момента около двайсетина общи работници почистват арматурата и подготвят Централата трибуна за строителни дейности. За почистването на арматурата бе докарана машина, която пръска смес от пясък и вода. Подземието на Централата трибуна пък бе отводнено, а вчера са били и отпушени затлачените с тиня тръби. В най-скоро време външната хидроизолация се очаква да бъде завършена и изкопът по периферията на сектора да бъде засипан с пръст.

Предвижда се в следващите дни в подземието на Сектор А да бъде спуснат и един по-голям багер, който да извади старата баластра от там.

„Подготовката на такъв обект, който е бил замразен толкова много години, не е шега работа. Започне ли реалното строителство, ще видите с какви темпове ще върви то“, закани се пред наш репортер един от служителите на Запрянови, който ежедневно е на строителната площадка на Източен 10.

Предвижда се монтирането на още поне един кран от южната страна на Централната трибуна и по всяка вероятност още един в средата й, научи PlovdivDerby.com от свои източници.

По всичко личи, че феновете на Ботев Пловдив ще трябва да проявят още малко търпение, за да станат свидетели на бленуваното реално строителство!

PlovdivDerby.com пък ще продължи да следи изкъсо ежедневно, какво се случва на стадион Христо Ботев.

52 КОМЕНТАРА

 1. 1
  1

  Докато мутрите герб са на власт Колежа няма да се построи. Това ако ботевистите не го разбират , значи са много зле с главите.

 2. 2
  1

  Скоро от Копнежа: “Натовариха крановете“ и кой откъдето е

 3. 7
  1

  Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ИБРИКЧИИ!!! ГЕЙОВЕ!! АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!!
  БАТ КРУШО ИМА МАНГИ САМО ЗА КЮМУР………….ЕХ, ДА ВИДЯ ПОНЕ ВЕДНЪЖ ВАГОНЧИТУ НА ИДУЛА ПЪЛНУ, ША СА ДУПЯ НА ДЖАМИЪЙЪТЪ………https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13…………Ф ПЕТАК
  ПУФ ПАФ:))))))))))))))))))))))))))))))

 4. 15
  3

  Режа си вените! Оле ле майчице, тия жълтите скоро ще имат стадион, а ние буферите си оставаме едни прости и миризливи цигани. Ботев Пловдив е господарят на Пловдив. Ний буферите сме господарите на Столипиново.

 5. 4
  8

  Бонке,знам че си нещастно създание без личен живот,ама ако имаш претенции да си журналист,пиши обективно.Пусни поне от кумова срама стратовите състави с любимия ти отбор Селско царство.Взе ли си паричките за кафе и сандвич от пасквилите ти:)

 6. 13
  1

  След рестарта на строителството на стадион „Христо Ботев“ потърсихме какво се случва със седалките, таблото и елементите за козирката на съоръжението.

  На 28 януари 2014 г. Ботев получи от община Пловдив 17786 седалки, от които – 11846 в жълт, 5591 в черен и 349 в червен цвят, а малко по-късно и 252 ВИП-седалки. Оказва се, че седалките, за които общината плати 600 000 лева, са без закрепващи елементи и закупуването на такива ще струва доста солено. Освен това от Ботев са решили да закупят нови седалки, които се закрепят за облегалките, за да не се нарушава хидроизолацията на трибуните.

  Табло на стойност 350 000 също бе предадено на Ботев през юли 2014 г. от общинската администрация. Тогава имаше идея то да се ползва в Коматево, но се оказа прекалено голямо.

  Сега въпросното табло отново да се ползва. От Ботев смятат да закупят доста по- модерно табло предвид изминалото време.

  Още когато строителните дейности вървяха с бързи темпове бе поръчана и козирка за стадиона. Елементите, които са на стойност 450 000 лева, са на склад във фирма в Пещера. Конструктори ще проверяват в какво състояние са елементите и дали могат да се ползват за новото съоръжение

 7. 4
  20

  Преди ботевъ 2011.Сопот, и ЦСКА, 80 работника, обаче първо трябва да внесат една сума на ЗАПРЯНОВИ, и тогава се почва, ах какая КУРВА ботевъ 2011.Сопот.

 8. 8
  14

  Честит ПЕТАк, пловдивчани

  • 13
   1

   Честит и на теб мюсли.Килимчето и чело у земята нали си знаеш ?!?!?

 9. 14
  9

  Стига толкова кранове. И тези са ми като жълтурски хуй в гъза. Стига работници, ох не мога, жа пукна.

 10. 25
  9

  Мангали,скоро почва да се вързва арматура и да се кофражира,ще се напълни с работници и ще се лее бетон..Малко ви остава,червеи проклети.

    • 1
     5

     Ако Самуила след време изчезне в неизвестна посока,по подобие на Цветан ага,не само ние ще се смеем,ами и кучетата и котките.

 11. 7
  20

  Пу да дойда и аз да помагам…имам 3 лопати ,2 кирки и една ръчна количка….с едно апапче ..можем да докараме и хаспел

  • 11
   1

   Ела да ми помагаш имам 5 декара картофи, няма кой да ги копа заплащане храна и пена мангалката, ща ти извърти един минет.

 12. 34
  10

  В момента се водят преговори с много известен бг инвеститор за довършването на целия стадион,защото Самуилов е осигурил средства само за довършването на грубия строеж.Ако се получат нещата и този човек влезе в Ботев ни чакат много добри дни.Ако не стане с него ще се кандидатства за кредит.Следващата седмица ще започне кофражирането на северната трибуна.На централната ще има общо 4 крана,като първо ще са само 2 към южната трибуна.

  • 11
   21

   Нали уж Самуилов беше осигурил всичките пари, а сега имало само за грубият строеж?
   Накрая ще се окаже, че има пари само за почистване и ще чакаме „големия“ БГ инвеститор да го дострои!
   Лекичко намирисва …?

   • 17
    6

    Да бе манго,до изборите,сгъват крановете и си заминават.Така ще стане няма страшно.

 13. 12
  26

  До 20 дни времето се разваля, идва есен и почват дъждове, става студено и ви е ясно какво следва…

  • 11
   1

   Шъ праим молебен до АЛЛах за дъжд,да наводни стадиона!!!

 14. 12
  13

  Снимката на Луната ли е правена , нито един космонавт ,
  а след 20 дни щели да се играят на прескочи кобила

 15. 34
  7

  Мангалите вече се чудят къде да се скрият, никой не им обръща внимание заради Великия Ботев, отбора на Пловдив!!!

 16. 15
  32

  И два стадиона да ви построят,сте все същите жътлти дрисливи курветини на Домуса.Не ставате за нищо!

  • 13
   2

   на Микренския Полуръст, лапайте му хоята и преглъщайте

  • 10

   И кои го казва фен на най надупения отбор фалирал и станал карашък Литекс – Етрополе, курви на всички власти що свирки извъртяхте на Гришата само само да ви вземе. И все надупени стоите някой с парички да вкара още, ако ще и село долно крушаре – микрево, запетайка Литекс да Ви е името.

 17. 11
  24

  Абе, криво-ляво, изборите ще отминат и тогава Копнежа ще се обезлюди изцяло. По уважителна причина, разбира се: ще назначат работна група, която да изследва причините за ръждата по арматурата и т.н.

  • 4
   1

   Споко мангали.Бутаме скелето на полумесеца и почвам трибуна “Марешки”

 18. 34
  8

  Добри новини..напред и нагоре!
  Само Ботев Пд!
  Успех на всички Ботевисти в сьбота и пьлна подкрепа.
  Лек и спорен ден!

 19. 13
  24

  НЕ БИЛИ 10 ДЕНА, А БИЛИ 20 ДЕНА. ТОВА ВЕЧЕ Е ПОДИГРАВКА.

  • 25
   7

   Лапай мангал долен.Не те ли е срам да се правиш на ботевист? Майка ти дейба жалкото педерасче,то верно че мангал срам няма.

  • 8
   13

   Ако дотогава не завали сняг.
   Нещо ни пасат.

 20. 21
  7

  Реално 100 човека е добра бройка като се има предвид че ще се работи основно само на 2 трибуни.Добре е че скоро ще има кранове и по централната, много е добре даже кранове да има 🙂

  • 6
   12

   Само да не са като самолетите на картинка, които закупи любимия ни премиер.

 21. 12
  22

  Новата опорна точка, до 20 дена 😂😁😂😁😂😁😂😁😂😃😂😁😃

  • 21
   6

   А колко бе мангалче?Нали трябва да се почисти…Вашата опорка беше че стадион никога няма да има,плешивия гей Стикс ни погребваше сто пъти на коматево,после що толкова малко работници,що няма никой на стадиона..Още следващата седмица,ще има много повече работници защото почва кофражирането на северната трибуна..Тогава какво ще напишеш, манги?

  • 20
   8

   Стиксе, убеден съм че страницата за „Колежа“ ти е начална на компа! А и това не е учудващо като се има предвид , че след някоя година и ти ще си там да подкрепяш отбора на Пловдив, тъй като вече няма да съществува отборчето на домашните любимци на пловдивчани!!!

Comments are closed.