Над 1 милион в касата на Локо от УЕФА

5
393

Повече от един милион лева влизат в касата на Локомотив Пловдив. Малко преди заветното влизане в групите на европейските турнири – на тази фаза два от българските представители в Лига Европа – ЦСКА и Локомотив (Пловдив), отпаднаха. Третият предварителен кръг на втория по сила турнир в Европа се оказа непреодолимо препятствие за двата тима.

Участието в Европа носи финансови постъпления за „червените“ и „черно-белите“. Сумата, която ЦСКА ще получи от УЕФА според правилата на Лига Европа, е 780 хиляди евро. Толкова се полага за тимовете, преминали през първия и втория предварителен кръг и отпаднали в третия.

Локо Пд ще вземе по-малко пари. В касата на пловдивчани ще постъпят 540 хиляди евро. Причината е, че носителят на Купата на България започна с един кръг по-късно, директно от втория квалификационен. “Черно-белите“ отпаднаха след две минимални загуби от Страсбург. Сумата обаче ще нарасне заради приходите от телевизионни права, а също така и от продадени билети от двете домакинства срещу словаците и французите.

5 КОМЕНТАРА

 1. 8
  1

  Благодарности на курвите на Локо, жълтите от селата, заради които взехме тези пари! Без унижението което им нанесохме на 15.05 нямаше как да вземем тези пари и да донесем вековна радост на Пловдив и гражданите му!

  • На скобата, където обитават майката и сестрите ти!

   • 1
    1

    Там ли ний офиса бе бате, на Скобата. Ша утива утре като отвори.

Comments are closed.