Мъжкият тим на ФК Чавдар със силен старт на контролите! Това ли е фаворитът на „Запад”?

0
860

Съвсем наскоро сформираният мъжки тим на школата на ФК Чавдар „подаде” заявка за фаворит на „Б” Областна група – Запад.

Поне това показват резултатите в контролните срещи на тима до момента.  Разбира се проверките не са сериозен атестат за качествата на отбора, но е добре съперниците да имат едно наум.

В последните седмици тимът, носещ името на Чавдар Муратев, изигра четири контроли, в които загатна за своя потенциал. Първо „оранжевите” записаха с равенство 1:1 с тим от горна дивизия – ФК Кричим. Последваха три успеха за клуба. Момчетата, водени от доскорошните играчи на Марица Атанас Савов – Пуфи и Николай Димитров – Ноко, победиха отбора на Свобода(Пещера)с 3:2, Марица (Цалапица) с 6:4 и ФК Белащица с 6:0.

Ясно е, че през проверките липсват основни играчи или съставите не са пълни и няма как да се постави реална оценка.  Все пак съперниците са на ниво и това трябва да се отчете. Също така съставът провежда 2-3 тренировки седмично, което за това ниво е повече от добре.

Тимът е изграден от опитни играчи и юноши от школата на „чавдарите”. В самите контроли участие записаха шестима играчи набор 2004, като поне половината се спрягат за титуляри. Те и треньорите от школата – Атанас Савов, Кристиян Москов и Христо Николов, както и други по-опитни играчи сформират ядрото на тима.

В контролите вече се отличи и голмайстор. Това е юношата на Спартак Пд – Атанас Ганчев. Той пропусна един от двубоите, а в останалите три се отчете с по хеттрик, което говори достатъчно.

Това ли е фаворитът на Запада?

През последните години безспорно групата на Запад е най-силната като качество на футбола и неслучайно всички тимове предпочитат именно нея. Тази година освен Фк Чавдар там ще са изпадналите от горното ниво – Тракия (Стамболийски) и ФК Вихър (Войсил) и може би това ще са основните претенденти за влизане в „А” Областна.

От ръководството на ФК Чавдар все пак не е зададено като цел задължително влизане в „А” Окръжна, но треньорите са го поставили пред играчите, а и потенциалът е налице. Предстои през септември да проследим и първите официални сблъсъци в групата.