“Калояново” спечели баража срещу “Тракия” (Нови извор) и се завръща в състава на “А ОФГ от следващия сезон. Срещата бе доста драматична, а крайният победител бе определен след изпълнение на дузпи, след като в редовното време двата тима завършиха 2:2. Мачът се игра на стадиона в село Маноле.

Първата част завърши с гол преднина за “Калояново”, а автор на попадението стана Стоян Антелов. През втората състезателите на “Тракия” стигнаха до пълен обрат – 1:2, след голове от свободен удар и от дузпа, като освен това изпуснаха още един наказателен удар. Последваха по едно сто процентово положение пред двете врати. В крайна сметка 4 минути не стигнаха на тимът от Нови извор за да ликува – в края на мача, в 86-та минута, Веселин Димитров оползотвори добро центриране и успя да изравни. В 90-та минута пък “Калояново” можеха да решат всичко, но техен играч пропусна от добра позиция.

Играчите на “Тракия” изпуснаха първите две дузпи, но следващите две бяха реализирани. “Калояново” действаха в обратен ред – първо отбелязаха две, но после пропуснаха. Драмата бе пълна и при последните дузпи, при които символичните домакини пропуснаха.

Така съставът на “Калояново” се завърна в “А” ОФГ след едногодишен престой в последното ниво на футбола ни. В другия бараж, игран в Пловдив, “Спартак” разгроми с 4:0 “Марица” (Градина) и също ще играе в единната пловдивска областна група.