„Калояново“ се завърна в „А“ ОФГ, след драма с дузпи в баража срещу „Тракия“ (Н.извор)

0
1175
"Калояново" след спечеления с дузпи бараж за влизане в "А" ОФГ

„Калояново“ спечели баража срещу „Тракия“ (Нови извор) и се завръща в състава на „А ОФГ от следващия сезон. Срещата бе доста драматична, а крайният победител бе определен след изпълнение на дузпи, след като в редовното време двата тима завършиха 2:2. Мачът се игра на стадиона в село Маноле.

Първата част завърши с гол преднина за „Калояново“, а автор на попадението стана Стоян Антелов. През втората състезателите на „Тракия“ стигнаха до пълен обрат – 1:2, след голове от свободен удар и от дузпа, като освен това изпуснаха още един наказателен удар. Последваха по едно сто процентово положение пред двете врати. В крайна сметка 4 минути не стигнаха на тимът от Нови извор за да ликува – в края на мача, в 86-та минута, Веселин Димитров оползотвори добро центриране и успя да изравни. В 90-та минута пък „Калояново“ можеха да решат всичко, но техен играч пропусна от добра позиция.

Играчите на „Тракия“ изпуснаха първите две дузпи, но следващите две бяха реализирани. „Калояново“ действаха в обратен ред – първо отбелязаха две, но после пропуснаха. Драмата бе пълна и при последните дузпи, при които символичните домакини пропуснаха.

Така съставът на „Калояново“ се завърна в „А“ ОФГ след едногодишен престой в последното ниво на футбола ни. В другия бараж, игран в Пловдив, „Спартак“ разгроми с 4:0 „Марица“ (Градина) и също ще играе в единната пловдивска областна група.