Най-вероятният нов старши-треньор на Ботев Пловдив Желко Петрович сам се показа на медиите, които го дебнеха на оградата в базата в Коматево, като излезе да говори по телефона.

Той бе вкаран през страничния вход от Адалберт Зафиров, за да избегне камерите.

Очаква се, ако всичко е наред, Желко да подпише договор до минути!

Черногорецът Петрович стартира треньорската си кариера като асистент на Гулид във Фейенорд, а като главен треньор на Боависта през 2006 година.

През следващата година то води втородивизионния холандски тим Валвийк. По-късно става помощник на Мартин Йол в Хамбургер. А през 2010 е помощник на друг известен треньор – Авраам Грант, който тогава води Уест Хям.

Впоследствие Петрович ръководи японския Урава през сезон 2010-2011, преди да стане помощник на Гуус Хидинк в Анжи следващия сезон.

Желко Петрович е бил помощник треньор още на Дик Авокаат начело на националния отбор на Сърбия, както и в Съндърланд.

През 2016-2017 е бил наставник на Адо Ден Хааг.

Като футболист Петрович се е подвизал в тимовете Будучност, Динамо Загреб, Севиля, Валвийк, ПСВ Айндховен, Ден Бош и Урава. Има и 18 срещи за националния отбор на Югославия.

71 КОМЕНТАРИ

  1. 15
    15

    АКО НЕ БЕШЕ НАРЕДЕНО ДА ДАДЕМ КУПАТА НА МАНГАЛИТЕ ОТ ГОЛЕМИЯТ ЧОВЕК, ДАЛИ СЕГА ОБЩИНА ПЛОВДИВ ЩЕШЕ ДА ДАДЕ 50 000 ЛЕВА ПОМОЩ НА КРУШО? КМЕТА ДА НЕ Е СТАНАЛ ЛОКОМОТИВЕЦ? ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ НЕ. АМА ПО-ДОБРЕ ТАКА, ОТКОЛКОТО ЛОКО КЛЕТИ СИРАЦИ. ФУТБОЛИСТИТЕ И ТРЕНЬОРИТЕ НА БОТЕВ СИ МЪЛЧАТ, НЕ СЕ ИЗВИНЯВАТ, ЗАЩО ЛИ? ЗАЩОТО СА ГИ НАТИСНАЛИ И ТЕ КВО ДА ПРАВЯТ ГОРКИТЕ? ДА НЕ БИ ДА ИМ Е ЛЕСНО? ДА БИЕШ ЦСКА И СЪДИИТЕ, ДА СЕ КЛАСИРАШ ЗА ФИНАЛА И ДА ТИ КАЖАТ ДА ГО ЗАГУБИШ! И ТО СРЕЩУ КОГО? СРЕЩУ ТЕЗИ НЕСРЕТНИЦИ!? СЕГА КАТО ГИ ОТСТРАНЯТ ОЩЕ ПЪРВИЯ ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ И ЩЕ ГИ ВИДИМ. ПОСЛЕ И КРУШО ЩЕ СИ БИЕ КАМШИКА И ПАК ЩЕ СЪБИРАТ ПАРИТЕ ОТ ЗАКУСКИТЕ. ТЕ СА ВЕРЕЯ НОМЕР 2. ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ СЕ СМЕЕ ПОСЛЕДЕН И КОЙ ЩЕ ПИШИ В ТЕМИТЕ ЗА БОТЕВ. СТИКСИ ЩЕ СИ РЕЖЕ ВЕНИТЕ И ЩЕ ИМА ЛИНЕЙКИ!

    • 18
      8

      хахах. филмар!!

      Викаш Ботев са курви и изпълняват наредби

      • 8
        13

        КВО СТАНА С МАРЕШКИ? КАКВОТО ЩЕ СТАНЕ С КРУШО. ОЩЕ МАЛКО, ДА СИ ПРИБЕРЕ МАНГИТЕ ОТ ПЪРВИЯ И ПОСЛЕДЕН ПРЕДВАРИТЕЛЕН КРЪГ В ЕВРОТУРНИРА И ЧАО! И ПОСЛЕ- ЛИНЕЙКИ. И ПОСЛЕ- КУРВИТЕ НА А ГРУПА. СЕКС И СВИРКИ. СКОБЕЛЕВА МАЙКА!

        • 11
          6

          Пич бия ти една инжекция успокоителна……..купата я взеха Бутвфъ ва да тейба ай заспивай.

    • 13
      8

      Стига си ревал ва селски……бихте ЦСКА защото играхте порно и се видя от космоса……а защо вси чки в шестицата ва изплякаха а за великия Локомотив какво да ти кажа ……този мач няма да ти даде мира до последния ти дъх селяк скапан.

    • 2
      2

      Ако някой е наредил “Ботев да дадат Купата” вероятно е наредил и да не се вдига много шум за това, така че, тихо!

    • 1
      1

      Мастийо анонимна, ти беше ли когато разпоредиха селяците да се огъзят на Локо, А катил? Пий си лекарствата, олигофрен оскубан! Тъй като сте най-големите курви в БГ футбола(в частност на Локо), огъзването ви е в гена като на всяка долна проститутка! Затвори си лайняата чофка, лапни големия биберон и заспивай полека! Така болката ще е по-поносима!

    • За стикса линейка няма да има ,просто няма да я дочака. Ако продължава така ще пукне от злоба или удавен в собствената си помия. Най-вероятно ще се наложи да го вземат директно с лимузина – черна-комби с жълт надпис + …

    • И КАТО СЕ СЬБУДИ???? ГОЛЕМИЯ ПИТОН В ЖЬЛТОТО ТИ НЕДОЕБАНО ИНДИАНСКО- АНУСЧЕ.ЖЬЛТА-КУРВА НА ЛОКО…..

      • ЗА АНОНИМНИЯ ЦЬРВУЛ…ПО ТОЧНО…..ЖЬЛТА КОМПЮТЪРНА-МИШКА.

  2. 7
    7

    Обикновено любовниците или партизаните влизат през страничния /слугинския/ вход.

    • Твоя любовник така ли прави, кученце недоклатено? … Хитрееец

  3. 13
    8

    Свястен човечец изглежда. Язък, ще изгори млад и зелен… Ще има плюене, псувни на най-близки роднини, стригане- гледам прилично количество коса има на главата… А казаха ли му какво ще му се случи ако загуби дербито /дай Боже!/ Майтап му се вижда още индианския му флирт, ама…

  4. 11
    6

    Не влизайте и не пишете вече в Пловдив Дерби. Бойкотирайте този сайт докато , не се вземат мерки и 2 -3 олигофрена които акат тук не се блокират. А бях дотук.

    • 8
      6

      Какво са написали “олигофрените” , което не е вярно???

      Ето фЕКАЛ КЛОАКОВ И Екстременчо Барабонков и Тодор мияча ги НЯМА, защо не рева като се вихреха с краен дебилизъм! А сега двулично ревеш!

      Сега се изнеси от сайта и иди да ти бършат сълзите Фекал, Екскременчо и Мияча на чинии! Много им се радвахте, много плюсове събраха, ето ти сега резултата…

      • Ти не знаеш ли къде са?С колани да не буйстват са завързани в психиатрията!

    • 5
      7

      Акат е много меко казано! Тук точно двама БОЛНИ БУФЕРИ – ОЛИГОФРЕНИ – ПЪРДОДИШАШТИ ГОМНОЯДИ, заливат с помията си всички теми! Жалко за сайта …

    • 3
      1

      бЕгай, Бегай, епилитай си краката да не ти пречат космите !

  5. 17
    12

    НЕЧОВЕШКА И НЕПРЕСТАННА ГАВРА ЩЕ ИМА ЗА ЖЪЛТУРЦИТЕ В СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ ЗА УНИЖЕНИЕТО КОЕТО ИМ НАНЕСОХМЕ НА 15.05. ТОВА ПЕТНО ДЕТО ВИ ЛЕПНАХМЕ В ИСТОРИЯТА НИКОГА НЯМА ДА МОЖЕТЕ ДА ГО ЗАЛИЧИТЕ.

    • 4
      3

      Рибке, рибоче, хамсийке златна … Изглежда, че това е най-голямото щастие в живота ти – наистина си за съжаление … Удави се, не се мъчи !!!

  6. 11
    9

    https://www.tribunaplovdiv.bg/%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b0%d1%83%d1%82%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d1%82-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b1/

    Защо се мълчи по тази тема, спомням си за едно чистене на стадиона как се пишеше БОМБА, СЕНЗАЦИЯ, а тук има реални действия по самият стадион???…

    Комплекси ли надушвам?…

    • 8
      3

      Ами защото Андрешко е комплексар. А мойе и да е умрял от яд

    • 7
      4

      Единственото,което може педал като теб да надуши е къде са големите курове и да ги поеме

    • 4
      2

      Защото никой не се интересува от малцинствата и техния бит.

    • 2
      3

      Пичага… Не знам от какво се храни злобата ти към Ботев, но оставам с впечатление, че постоянно висиш в този сайт. С какво се занимаваш също не е ясно, но или се скатаваш яко… Или нямаш работа. Подкрепяй отбора си и не живей с такава омраза. Спечелихте купата и съответно участие в ЕКТ… Вместо да задържите футболистите, те си заминават?!? Дали нещата при вас са наред? Кой нормален футболист не иска да играе в Европа, а бяга във втородивизионен отбор? Защо забавният ви президент, вместо да задържи малкото български играчи, си прави оглушки и замазва положението с мерак да играете на Лаута. Един от напусналите ви футболисти ми е близък приятел… Коментарът му беше повече от красноречив… ” Всичко в българският футбол е омазано с лайна… И за да не се размирисва се отбива вниманието с други неща… Нали си спомняш какво стана с Тони(б. а Антон Огнянов и разрива във Верея)… 6 м по-късно ги изхвърлиха за тото.Ще е много грозно спрямо феновете на Локомотив, ако още в първият мач загубят с разлика… Тогава всички тези седалки ще си останат лош спомен от завоюваното място в Европа. Дано не съм прав!…. ТОВА МУ БЯХА ДУМИТЕ. А за финала каза, че никой от отбора не е очаквал толкова пасивна игра от страна на Ботев.Както и недоумението от къде Крушарски извади 100 000 лв за ремонти, при положение че не се е разплатил с 50% от хората в клуба…

  7. 12
    5

    Повече от належащо беше да се назначи ст.треньор след като се видя,че Белия е повече нежелан от президента. Другите отбори започнаха селекция и най-вече си уговориха спаринги за подготвителния период…Ботев засега изостава и е крайно наложително да се започне селекцията и да се уредят спаринги и то такива които да отговарят на стила на новия треньор..
    Сега засега нищо не можем да прогнозираме….Всичко ще си проличи от селекцията и от контролите. Дано въпросният Желко Петрович да е привърженик на офанзивния футбол въпреки,че ще е добре най-напред да закрепи и впоследствие да вкара в пътя отбраната и халфовата линия.

    • 2
      2

      Като цяло няма президент, който да търпи хора, които си позволяват открито да критикуват работодателите си! Колкото и качествен да е въпросният кадър… Тогава просто чакаш издънка, за да го освободиш. А Киров се сгромоляса с гръм и трясък. Освен, че загуби финал срещу отбор събран от кол и въже…но 2 години подред не съумя да спечели повече от 2 мача в първата шестица.Също така се взеха футболисти със съмнителни качества, за сметка на момчета от школата, които щяха да играят за без пари. Моите уважения към Киров и спечелената купа и страхотните мачове в Европа… Но като цяло този сезон освен 3-те мача с ЦСКА… Всичко си беше провал. Преди това държеше Стивън резерва… А измисления Кампос играеше всеки мач… Затова момчето си тръгна… Затова и Серкан си тръгна… Затова и Крис почти го бяхме изтървали!
      Макар всеки сезон да ни напускаха ключови футболисти… Винаги имахме едно стабилно ядро, което ни вкарваше в шестицата. Да не би Берое и Черно море, да имат по-големи звезди от нас?
      А що се отнася до треньора, подготовката и селекцията… Та ние не сме се разделили с никой основен играч. Футболистите се познават и само след 2-3 седмици ще стане ясно на новия треньорски екип на коя позиция ще има нужда от подсилване. Визитката на новия наставник е повече от впечатляваща, което говори за амбицията на Самуилов да направи Ботев фактор в първенството, а не само турнирен боец. Нещо, което Ботев не съумя да постигне при Киров.

  8. 16
    10

    ГТЛЕДАЛ СЪМ ВИНАГИ ДА БЪДА КОРЕКТЕН И ТОЛЕРАНТЕН КЪМ КОЛЕГИТЕ ОТ ЛОКО. В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ, ОБАЧЕ НЯКОИ ОТ ТЯХ ПРЕКАЛИХА. ОСОБЕНО ТОЗИ СТИКС. ТО БИВА ПРОСТОТИЯ, БИВА, АМА БЮЛ КОРБАН НЕ БИВА. ПРОСТО СЕ ПРЕМИНА ВСЯКАКВА ГРАНИЦА. КАКТО ПИСА КАВАЛА, ТОЗИ ЧОВЕК НЯМА СТРАХ НИ ОТ ДЯВОЛА, НИ ОТ ГОСПОДА. ТОЗИ ЧОВЕК ЖИВЕЕ САМО ДА СЕ ЗАЯЖДА И ДА СЕ ПОДИГРАВА. НАШАТА КУПА БИЛА ПОДАРЕНА. АМИ ВАШАТА КАКВА Е? ХУБАВО, ЧЕ ГОЛЕМИЯТ ЧОВЕК СЕ Е ОБАДИЛ ДА ЗАГУБИМ ФИНАЛА, ЗА ДА МОЖЕ КРУШО ДА ЗАХЛЕБИ, ЗАЩОТО В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ХВЪРЛЯ КЪРПАТА. ДО СЕГА НИКОЙ НЕ ГО КАЗА, НО НАЙ-НАКРАЯ ТРЯБВАШЕ ДА ВИ ГО КАЖЕМ! ОТ ВРЕМЕНАТА НА БОНЕВ, САДЪКОВ, БАЩАТА И ЕДУ НЯМАТЕ НИЩО! АКО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ СТЕ СПЕЧЕЛИЛИ ШАМПИОНСКА ТИТЛА, НАЧЕЛО С Г. ИЛИЕВ, СЕ ЛЪЖЕТЕ. ДА НЕ ГОВОРИМ КОЛКО ВАШИ ПРЕЗИДЕНТА ГИ УБИХА. СЕГА ИМАТЕ ЕДИН ПАЛЯЧО ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ДЕТО РАЗСМИВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ И СЕ РЕПЧИТЕ! ДАВАЙТЕ ТАКА ДА ВИДИМ ДО КЪДЕ ЩЕ Я ДОКАРАТЕ? БУДИТЕ САМО СЪЖАЛЕНИЕ. КАТО ВИ НАДУЕМ ПАК ШУШОНИТЕ, ЩЕ ПЛАЧИТЕ КАТО ВДОВИЦИ ЗА Х..

    • 6
      15

      Ще се отваря Станислав докато на някой не му писне и не му напише домашния адрес. После ще има сълзи и сополи. Шматка.

      • 6
        1

        А после този писател ще реве в мазето на районното

        • 3
          3

          Станиславе, кого плашиш с МВР? Да ти публикуват адреса не е престъпление. Виж тези, които ще дойдат у вас, може да си имат проблеми със закона.

          • ВИЖТЕ КАКВО ЩЕ ВИ КАЖА- БОТЕВИСТИ…..СТИКС КОЛКОТО И ДА ПИШЕ И ДА ГОВОРИ НА 99% ВИНАГИ Е ПРАВ….НЕ ГО ЗАЩИТАВАМ НООООО……НЕ СЕ ПРАВЕТЕ ОТНОВО НА ГЕРОИ ЗАЩОТО АКО НЯКОЙ ЗАКАЧИ -СТИКС ЩЕ ИМА МНОГО ТРУДНА И МЬЧИТЕЛНА СЬДБА….СТИКС ЩЕ БЬДЕ ПОДКРЕПЕН НЕИСТОВО ОТ КОЙТО- ТРЯБВА…..ЛОКО И ВОДКА ДО ГРОБ.

    • 16
      10

      Аве палячо как можа да са изсереш тук били ни дали купата така било наредено……аве смешко подарена беше вашта от братлето Лайногорец затова много внимавате когато играете с тях……и за последно нали помниш онзи прословут мач преди много години който беше нареден за равен и Чикото бог да го прости какво направи.Що не бъдеш мъж и да си признаеш да кажеш Да Локото на победи и ни еба мамата за 50г. напред в най-важния мач във финала на финалите селяк скапан.

      • 13
        12

        Ботев във всичко,винаги е бил пред Локо. Медали,купи,публика, всичко е в пъти повече

      • 4
        1

        Малките коматевци не помнят мача в ,който ни излъгаха

    • 7
      3

      Ако Крушарски е палячо, то Самуилов е Пинокио преоблечен като палячо.

      Абе папагал, ти не си ли чувал – Преди да видиш треската в окото на ближния си, виж ГРЕДАТА в своето. То не бяха фекали, барековци, тодор тхе лозаровци и какви ли още не…, а той видите ли тръгнал локомотивските подобни да обвинява

    • 2
      1

      А мъстията Фекал и Тодор миячката са като Ангел Каралийчев ли ?

    • Аз не мога да разбера защо му обръщате внимание…та чак се дразните. За мен такива хора будят съжаление,тъй като в 90% от случаите се дължи на комплекс за малоценност и липса на внимание в реалния живот. Та кой нормален човек би си губил времето да коментира всяка статия за футболните отбори в Пловдив…и то безброй пъти, като винаги се чете неистова омраза в думите му.
      Ако беше някой тинейджър… Можеше да го разбера… Ама това е човек на възраст, които в реалния живот не е постигнал нищо и винаги е живял в сянката на другите. Сега също живее в сянката на псевдонима си!

  9. 3
    2

    Гулид!!! Феноменално познаване на футбола! 🙂

  10. 9
    14

    Ей папагали, какво стане, бе?! Нали уж не искахте “ИЧове”??!! Я да ви видим как ще обърнете палачинката сега?
    Двулични селяндури!!

    • to i vii ne iskate mangali i negra,no kato sa v cigynskiq otbor vse sa s golemi palamrki i brzilci.

  11. 14
    14

    Със свещ ме търсите, мокрият ви сън съм, бленувате ме, мечтаете за мен, но няма да се върна!!! Оставих ви с 30000 стадион, играехте пред 20000 човека, но и преди ви казах“ нали ги знаете ГЛУПАЦИТЕ“… Сега останахте по 20 човека агитка и играете на село, е, ще ми се молите да ви върна славата, но ще ви оставя в тинята!!! Хахахаха… пълен цирк сте

  12. 25
    13

    Циганските веселия ще са точно до края на първия мач от ЛЕ. После всички дружно ще се скрият по колибите.

    • 11
      15

      Представи си сега, щом споменаваш Бошко Балабан от преди 15 години, колко века ще слушате за АЛЕН ОЖБОЛТ ПЕТАТА, ЗА КУПАТА, КОЯТО ВИ ОТНЕХМЕ И ЗАГУБИХТЕ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО???

      Веселията въобще не ще свършат с Европа, десетилетия ще ви танцуваме по празните тикви, ще ви гаврим и унизяваме, защото вие загубихте най-важния мач в историята си п о недостоен начин- без сърце и душа!…

      САМО ЛОКО!!!

      • 10
        4

        Знаеш ли кога ще ни стигнете по купи? А по публика? Никога! Единствената празна тиква тук е твоята. Абсолютен комплексар! Дори локомотивците те отблъснаха. Нормално, не искат да се излагат с такива като теб.

      • 7
        4

        Бедна душичка си ти. Ние сме играли като равен с равен с Байерн, Барселона, Севиля, това са големи мачове и те се помнят. С вас играем всяка година по 2 пъти, нищо особено. Ако това е МАЧЪТ за вашата историята, то тази история не си струва помненето.

        Иначе си прав. Подвизите ви в Европа са от преди много години. Защо ли?

      • Абе пичага… Ако за теб това е най-важното събитие и радост в живота…. Си за съжаление. Това е просто един футболен мач.
        Друг е въпросът, ако в живота ти няма други неща, които да те радват така! Тогава вече искрено ти съчувствам и ти желая от все сърце, да търсиш сцена за изява, както го правиш тук. Да не стоиш в сянка, а футболът да бъде просто развлечение, което по никакъв начин да не променя душевното ти състояние. И ако си истински мъж и седиш зад всяка дума, която казваш…го прави публично. И ако случайно си намериш жена и истински приятели, които да те търпят… постарай се да не им показваш колко злоба таиш в себе си.

    • 10
      14

      Какъв първи мач за ЛЕ, ние ви закрихме за 20 години напред. ЛЕ е само бонус и допълнитени тържества за Пловдив. Финалът ще се помни вечно. Дори и като си затваряш очите за сън, тоя кошмар ще те преследва до края на живота ти

      • 8
        3

        Тържества като след мача с Оксер ли? Евробойци!

  13. 14
    18

    Ей на това се вика цигански цирк. После да не се чудите, защо цяла България ви вика ЦИГАНИ.

    • 2
      2

      Моля? Едни са циганите и цяла България ги посреща така и това ств вие и дано умрете в страшни мъки !

  14. 21
    17

    Успех на новия треньор и да ги стяга тия нашите балерини.Белия изтърва съблекалнята и беше време за промяна.

  15. 13
    22

    “Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала крак”. /Самуилов за мерака му треньор на племето отвъд комаНЧевските прерии да бъде сърбин/. Щото Киров се осра тотално. Оная купа от по-миналата година не му я броят, тя беше ХАРИЗАНА както знаем. Един мач трябваше САМ да си спечели, Финала- без помощ от Домуса или Сълзата и видяхме колко му е треньорството. Отделно такъв велик трньор, дето не излиза от тройката на последните три първенства би трябвало досега да избира измежду поне 5-6 предложения от ППЛ или от Домуса- ако не за нещо друго, поне за школата му. Ама… кат си знаем лайната…

  16. 30
    12

    Добра визитка на новия треньор на Ботев Пловдив.
    Сега е ред на лилавите да накензат темата …как това бил края ,закриват ни,това е последния сезон….и на майка им п*тката

    • 10
      18

      Яж мш хуя, курво на Локо!

  17. 13
    28

    Вкара ли го от страничния вход… че това е ПЕТА към журналистите!Ожболтката от 73 минута е доста модерна на Коматево!

    Купата обаче е черно-бяла и пловдив е черно-бял1 Ние не се крием по странични входове, а от центъра, от Общината вдигнахме Купата!Въпрос на чест и достойнство!…

    • 28
      11

      Пловдив винаги е бил жълто-черен. И ще си остане такъв. При вас положението е: -Пази боже сляпо да прогледа. Спечелихте първата си и единствена купа на България и се взехте на сериозно. Купите са 3-1, също като публиката.

    • 13
      4

      Като казваш “от центъра”, не се ли сещаш и други събития от златния фонд на Лаута?

  18. 22
    8

    Абе ти другаде няма ли къде да се ровиш? Марш в боклукчийските казани мангал !!!!

  19. 25
    10

    Еи,ебан буфер, гледай си отбора нещастен и ни остави.

  20. 18
    30

    Този навсякъде и изкарал по един сезон. Да им е чеситит на жълтурите и отсега да си търсят негов заместник!

Коментарите са затворени