Сашо Станков и Акрапович имали разногласия за Златински

27
1584

Александър Станков изкара няколко месеца в Локомотив (Пловдив) и си тръгна от „Лаута“ след спечелената Купа на България. Известният треньор, водил младежкия национален отбор, ЦСКА, Черно море, а и „смърфовете“, беше в ролята на консултант на собственика на клуба Христо Крушарски.

Станков даде обширно интервю за БЛИЦ СПОРТ, в което разкри, че не се е разбирал с Бруно Акрапович. А още с пристигането си в Локомотив категорично обявил пред босненеца, че няма желание да го наследява на треньорския пост.

– Защо се раздели с Локомотив (Пловдив) и с какви чувства си тръгна от „Лаута“?
– Не съм крил никога, че Локомотив е един отборите в България, който ми е на сърце. Изкарал съм на „Лаута“, както много хубави, така и много тежки моменти. Когато Крушарски ме покани да помагам, не се замислих изобщо, бях свободен в този период. На Локомотив бих помогнал по всяко време, стига да не съм ангажиран с друг клуб. Уговорката беше да съм до края на шампионата и след това тръгвам по своя път – да си търся отново работя в чужбина.

– Каква точно беше позицията ти в Локомотив?
– Нещо като спортно-технически директор. В този кратък период опитах да помогна с каквото мога, да се направят промени в работата на школата, да се подобри комуникацията в клуба, да се промени атмосферата в Локомотив.

– Предлагаше ли футболисти на треньора Бруно Акрапович? 
– Да. Преди два месеца му предложих Христо Златински да тренира с отбора. Мислех, че специално той може да помогне на Локомотив. Златински тренира месец с отбора, но не срещнах разбиране от страна на Акрапович.

Winbet – победата е на върха на пръстите! (18+)

– Не зачиташе мнението ти ли?
– Акрапович си има свои виждания и идеи за футболистите, които иска в Локомотив. Това беше първото ни неразбирателство. Продължавам да бъда убеден, че Златински може да свърши работа на Локомотив. Той е легенда на Локомотив, феновете много го обичат. Беше готов да остане за постоянно, но Акрапович реши, че не му е нужен.

– Когато започна в Локомотив, логично се заговори, че може да замениш Бруно Акрапович.
– Никога не е имало такъв момент. И на Акрапович му казах още в началото, че няма как да го заменя. Бях категоричен, въпреки това той не ми повярва. Казах и на Крушарски, че това е условието ми – нямам желание да ставам отново треньор на Локомотив.

– Защо не бяха предложение нови договори на малкото българи в клуба? Димитър Везалов, Янко Ангелов и Асен Георгиев вече преминаха в Хебър.
– Уж идеята беше да се привличат българи, но засега това не се случва. Изискванията на Крушарски бяха селекцията да бъде изцяло акцентирана върху наши футболисти. Не виждам обаче да се акцентира към българското.

Бях подготвил списък с 12 имена, които са млади български футболисти с потенциал. Създадох едно звено, с което обикаляхме и гледахме мачове дори и от Трета лига. Много трудно се намират качествени български футболисти, но въпреки това мисля, че открих няколко добри момчета, които с малко повече търпение и работа биха помогнали на Локомотив (Пловдив).

– С Акрапович дискутирахте ли играчите, които си харесал за Локомотив? 
– Изобщо не се стигна до този момент. Като си тръгвах, оставих списъка – целия труд, който съм свършил. Но не знам дали ще прибегнат до привличането на някои от тях. Забелязваме как на „Лаута“ се залага предимно на чужденци. Винаги съм бил против тази стратегия. По-добре да се дава шанс на млади български футболисти, отколкото да се привличат недоказани чужденци, някои от втора-трета дивизия дори, които изяждат хляба на нашите момчета. Да, в Локомотив се постигна отличен резултат с този отбор и с политиката да се налагат футболисти от Балканите – предимно сърби и хървати, но ако говорим за поставяне на основа за бъдещето, това не е правилна политика. Същото нещо се наблюдава и в другите ни отбори.

27 КОМЕНТАРА

 1. 5
  1

  Такива са те българските треньори – робуват на имена, а после реват като ги сготвят…

 2. Къв е тоя Златински ве , да ходи да играе шах в клуб Пенсия

 3. 7
  6

  Всеки бяга от кучката на мафията

  • Докарахте ли цироза и делириум тременс на Желко, белким го качите на пробития кораб? Хайде, че подготовка трябва, уважаеми селски стопани!

 4. 13
  2

  Who the fuck is Zlatinski?
  Аз съм 3 поколение фен на Локомотив!
  Пиша, казвам и повтарям…Who the fuck is Златински?
  Феновете го искали…!?!?!
  Да не е припарил тоя…

 5. 9
  4

  Alice?!? Who the fuck is Alice???
  Толкова за Сашо Станков.

 6. 21
  5

  Вместо да се учи от Акрапа, той „имал разногласия“… келеш

 7. 21
  6

  Омръзна ми от това „млади български момчета“…. това да не е гей порно филм??!!
  Прилича и на „чистата арийска раса“ на Хитлер…

  • 20
   9

   Е,как,Станков носи очила, а Акрапович за него явно е сляп!Но единият е с Купа, а другият уволнен, заради Купата!

   Бруно , с Теб сме, обичаме Те, ЗАВИНАГИ ЕДИН ОТ НАС!!!НЕ МИтко Илиев донесе купата, а Ти ,Бруно, с прекрасните си умения на треньор!

   • 16
    15

    Станиславе , ти с Акрапович, сериозна ли е работата, или просто сексче , щом се обичате…..

 8. 32
  1

  Станков моите уважения към теб и труда ти, но е смешно да твърдиш, че Златински е легенда. Много легенди станаха в Локомотив, хайде по-сериозно с окачването на тази титла.

  • 9
   2

   Жълта мастийо, ти жива ли си? Още ли те боли дирника от смачкването на финала? Много години ще те боли теб и олигофрениите от скелето в Коматево! Биберона, Рачо-простачо, биберона! Смучете жълти нещастници!

   • 2
    6

    Боли ме кура,да тъй и олигофрена мангало-гейбандитски!

   • Черно бяла ли?То ще е некой зелев супник от Балканто тогава.

 9. 21
  3

  Нормално е българските треньорчета да мразят и злословят чуждестранните си колеги. Нарича се комплексарщина и е силно развита в българите. Особено сред тези, които са некадърници, но си мислят, че чужденците им взимат работа по „незнайни“ причини…

  То се вижда и по национала ни.

  А този човечец сам си казва, че на предложените от него „млади български момчета“ им трябва много време. Локомотив е професионален отбор, а не сиропиталище, г-н Станков. Пожелавам ви в „чужбината към която се стремите“ да не се отнасят с чужденците(вас), както вие се отнасяте към тях в БГ…

 10. 9
  15

  Кой го вълнуват новините за клкомотифа, виж се стикс, сам си!

 11. 23
  5

  Андрио боли на патката за разногласията…. Ти по-добре кажи къде е купата?

   • 9
    2

    Оли, нали не е в Коматево! Болките са страшни и неуправляеми! Вие действително сте жълти анонимници, забравих курви на Локо!

Comments are closed.