Желко Петрович се оказа много сериозна фигура е европейския футбол. Както вече ви съобщихме черногорецът стартира треньорската си кариера като асистент на Гулид във Фейенорд, а като главен треньор на Боависта през 2006 година. През следващата година той води втородивизионния холандски тим Валвийк. По-късно става помощник на Мартин Йол в Хамбургер. А през 2010 е помощник на друг известен треньор – Авраам Грант, който тогава води Уест Хям. Впоследствие Петрович ръководи японския Урава през сезон 2010-2011, преди да стане помощник на Гуус Хидинк в Анжи следващия сезон. Желко Петрович е бил помощник треньор още на Дик Авокаат начело на националния отбор на Сърбия, както и в Съндърланд. През 2016-2017 е бил наставник на Адо Ден Хааг.

Като футболист Петрович се е подвизавал в тимовете Будучност, Динамо Загреб, Севиля, Валвийк, ПСВ Айндховен, Ден Бош и Урава. Има и 18 срещи за националния отбор на Югославия.

Освен всичко това се оказа, че кум на Петрович е не кой да е, а бившия спортен директор на Реал Мадрид Предраг Миятович.  Със сигурност финансовите претенции на Желко ще са огромни, но щом Ботев Пд са го поканили да дойде до България, то явно са готови да ги задоволят.

След около едночасови разговори на базата в Коматево Адалберт Зафиров качи наставника и придружаващите го двама мъже в един от служебните автомобили, и тръгна към центъра на Пловдив. Някъде около Сточна гара, след като забеляза, че е преследван от журналисти, спортният директор на канарчетата натисна газта и с няколко дребни нарушения, като превишена скорост, престрояване от лента в лента на светофар и минаване на жълто, успя да “спаси” черногорския специалист от камерата ни.

PlovdivDerby.com обаче не се отказва лесно и открихме компанията в пловдивски ресторант. На снимката, която направихме, се виждат Желко Петрович, двамата придружаващи го мъже, както и изпълнителният директор на канарчетата Иван Йотков. На масата в заведението, в което разговорите явно продължават, е и мениджърът Кузакевич, който днес също бе цял следобед на базата в Коматево! Там разбира се е и Адалберт Зафиров.

70 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    2

    Ей толкова се чyдех къде ле ще се продължи кариерата си Гарет Бейл пък то …..!!!.Ей, жълти шматки не забравяйте да вземете и Марсело на местото на асистентаджията от снощния мач с Чехия.

    И не , Тошко не беше никак незабележим снощи, не е възможно да не забележиш 100 килограмово НИЩО с огромни веещи се yши.

    • 3
      1

      А вашите национали някой вида ли ги? Когаааааа? 🙂

  2. 13
    8

    Със Зафирович, Йоткович и Палийскич нищо добро не ни чака. Белия ще го търсим, както сега Левски търси Мъри Стоилов.

  3. 12
    10

    Мангалите. са комплексари.Комплекса Ботев е вечен

  4. 17
    8

    Ко стаа ба? Фанафти ли го тоа? Жа бяга да го ева в Черногореца! Ний сми Ботяф ва, де бягаш!

  5. 1
    6

    Негъф сиганин на 16г от столипиново искал атентат да прави в пловдив,били го фанали,но аз държа га наеба,въпреки че досега 16годишно циганско дупе не съм ебал.

    • 8
      1

      Този е с члеска карта номер 41000 в Изгрев бойс Столипиново!

  6. 20
    14

    Каква гонка по улиците на Коматево и Пловдив, какъв екшън?! Липсват само стрелбите от откачените американски филми! Чобарът в жълто бяга с 200км/ч, шефът на дербито го гони, за да направи една безсмислена снимка как пируват Зафиров и,, най-големия треньор”, който ще оглави селяните от квартала! Боже е е колко простотия има по нашите ширини!

  7. 17
    17

    Към всичкото мангал, циганин от краините квартали на Пловдив искам да кажа само едно когато надминете успехите на Ботев тогава се превъзбуждаите,сега пак тихо защото една подарена купа ви направи посметище,не че не сте де ,но вече сте и курвите на Ботев нали се сещтате а момичета глупави.
    Този сезон май ще си отивате там от където сте де Говедарци.
    Една пета 100 години роби и вечно ебани за следващите 100 г.
    Сега кротката е караите,че Мамин Тотьо ще ви резни обещаните 50 000 и клоуна ще хълца докато ви заебе.

    • 13
      10

      Идиотино, ходил ли си на училище? Да не би да е онова до джамията ви Изгрев бойс в Столипиново? Личи си, че българския език и граматика не ти се отдават! Жълт мангал, скрий се че си пълен олигофрен!

    • 10
      6

      Не само на училище не е ходил, но и от футбол не разбира. Тъпако, ако можеш да броиш, сметки само мачовете на Зума и Аян в националния! Срещу кого и с какъв успех.
      Умрели кучета не се гонят. Символ на набедената ви “класа” е параолимпиецът със Свещения номер 8! През цялото време си мислех, че по време на мача има проблем със сигнала и чичката-клепар е от реклама на Селеногин.
      Как смееш въобще да се обаждаш след чудовищния резил,бе,помак?!?

      • 7
        3

        От 39години нямат купа! Без гащи срещу РЕЗАЦИТЕ, и им подариха! Това им е за 43години!За15години Локо и а три купи! Кой е по-успешният отбор?

  8. 22
    12

    Прекрасно представяне на афедето в националния отбор тази вечер!
    Димитров с асистенция за гола на чехите!
    Дебелев – незабележим! Последното спаси репутацията ни пред чехкините на хубави мъже!
    Браво!!!!!

    • 12
      13

      ….без да те обиждам,ти просто си толкова прост ,че няма на къде повече…..само един въпрос….вашите “НАЦИОНАЛИ” какво направиха?!?!
      Риторичен въпрос ,Ремзи.. забравих ,че вашите половината са шиптъри ,а другата част избягаха бате….

      • 10
        3

        Не мога да се обидя на теб:) Ти видя ли как се оценяват журналистическите 🎈?
        Прааас!!!!!

      • 10
        8

        Още един жълт-илитерат (неграмотен) олигофрен! Защо не сте ходили на училище?!

  9. 14
    6

    Гонихте го, гонихте го, хванахте ли го най накрая? Или и този избяга с 200км/ч.?

  10. 17
    17

    Аве, тая вечер, кой от носителя на купата играе в националния?

    • 20
      15

      ТВА ЛИ ТИ УСПОКОЕНИЕТО ЗА ТОТАЛНАТА ГАВРА И СРАМ ОТ ФИНАЛА БЕ ЛЕПИЛАР? ДРЕМЕ НИ НА КУРА ДАЛИ ЩЕ ВИКНАТ НЯКОЙ ОТ НАЩЕ ДА ИГРАЕ В НАЙ-СМЕШНИЯ НАЦ.ОТБОР ДЕТО СМЕ ИМАЛИ, ДРЕМЕ НИ И НА КУРА КАКВО ЩЕ НАПРАВИМ В ЛЕ.
      ВАЖНОТО Е ЧЕ ВИ ШИБАХМЕ РИТУАЛНО В НАЙ-ВАЖНИЯ ВИ МАЧ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ И ТОВА ЩЕ СЕ ПОМНИ И НАПОМНЯ В СЛЕДВАЩИТЕ 100 ГОДИНИ!

    • 18
      10

      Играе едно посредствено момче от Белозем и още един статист който знае как се вкарва с петичка.

    • 1
      1

      Отдавна , това дали играеш в нац. отбор на България или не нищо не означава, поне за разбиращите от фyтбол мениджъри.От носителя на кyпата на България не викнал Балъчето никой ,но от Етър и Ботевъ по двама и резyлтата го видяхме разбихме чехите……от смях!!!!!

    • 9
      7

      Още много години ще боли! След 15.05.2019г.изключително е пораснала бройката на приетите за трайно лечение в психиатричната болница! Прави впечатление, че болшинството са от селата около ЧЕРНО-БЕЛИЯ град и представители на фен-клуб Изгрев бойс Столипиново!

      • 1
        3

        Хахаха, минало – бешело, хич не ни дреме, забравихме ееее, хахаха

  11. 21
    5

    Желко подписа ли или не? Че ми свършиха пуканките, да отивам за още.

    • 1
      3

      Сега изхвърлих в коша един пакет с пуканки , които можеш да вземеш. Все пак си свикнал с това ежедневие.

  12. 9
    17

    КОЙ ПРАТИ ЗАФИРОВ-ТРОЯНСКИЯ КОН В БОТЕВ? ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. КАКВА Я СВЪРШИ? ПОДАРИ КУПАТА НА МАНГАЛИТЕ ПО ЗАРЪКА ОТ КОЙ? ПОЗНАЙТЕ ОТ ПЪРВИЯ ПЪТ. РАЗБИ ОТБОРА, ЗАЩО? ДА СКАРА КИРОВ И ТОШКО, ДА РАЗБИЕ ОТБОРА НА ГРУПИЧКИ. ЗАЩО? ДА МОЖЕ ГАНЧЕВ ДА ВЗЕМЕ ТОШКО, КИКО И КИРОВ. ЗА СЕГА НЕ СЕ ПОЛУЧАВА, ЗАЩОТО ЩЕ БЪДЕ МНОГО ЯВНО! СЛЕД НЯКОЛКО МЕСЕЦА, ОБАЧЕ, СЛЕД КАТО БОТЕВ БЪДЕ ПРЕВЪРНАТ В КЛОАКА, ЗАФИРОВ ЩЕ Е НАЙ- ГОЛЯМ ПРИЯТЕЛ С ТОШКО, КИКО И БЕЛИЯ И ЩЕ ГИ СПАСИ. КЪДЕ? В ЦСКА. ПРОСТО УОТСЪН!

    • 19
      4

      Пич ти превъртя ве майна….не вярвах че една пета прави такива чудеса.

    • Анонимно психо, още ли не са те прибрали в психиатрията?! Как може упълномощените органи да не изпълняват изричната заповед на кмета! Какво впечатление правим пред Европа като град на културата, при условие че се моткат толкова много идиоти?!

  13. 22
    15

    ”Малката булка” ряпа да яде ,
    няма такива селяни като
    коматевските индианци.

  14. 17
    15

    Турския сериал продължава с пълна сила. И както си му е реда в Шарманта на по цигански гозби. Закривай. Тая пасмина няма да липства на никой.

    • 19
      10

      Който копае гроб другиму, сам попада в него. Много сте злобни и завистливи буферите. Но всичко ще ви се върне хилядократно един ден.

      • 8
        3

        Напротив, досега това беше вашата действителност! 95% жълтите изроди сте изтъкани от злоба, завист, интриги, комплексарщина! Да не говорим и за долните курвински номера! Та в тази неуспорима връзка от 15.05.2019г.започна вашият неизбежен разпад, долни курви на Локо!

      • 6
        3

        Кълнеш, циганко?
        Спи, спи…че идва Ожболт!
        Или Ох Боли..:))

  15. 28
    24

    Жалко , Желко , Жалко , от сега те гонят по улиците , индианци обезумели

  16. 37
    20

    Да пожелаем успех на новия треньор.

    • 18
      15

      Зелко евала брато идваш на точното място на къро

    • 4
      2

      Психо, за какъв грозде цвят си писал, бе?! Олигофренията те е накарала явно да се обърка! Пловдив е озаконен цветово като Черно-бял!

  17. 18
    21

    Бай Жельо е световна величина ве еййй.Очакваме поне двама играчи от Реал Мадрид,нали кум му е Миятович

  18. 30
    14

    Айде мишки,започвайте сравнение с вашият физкултурник…колко бил по-добър и как този треньор за нищо не става 😂😂😂

    • 17
      17

      Физкултурника ни изчука здраво на преден и заден

      • 2
        2

        тоя е еба по рождение как да чука бе абориген.

    • 4
      2

      Тоо в устлво ли е учил да трети клас? Питам за един приятел.

        • 1
          1

          Само ти си разбираш какво си написал Вълчо.

  19. 21
    31

    Надувай, надувай балона, Андрей, ти поне 17 пъти построи стадион на жълтите, а накрая НИЩО… БАЛОНИ!!!

    Ето, нещо реално се случва на Лаута, без гръмки изказвания-ясно и точно, но ти вместо да отразиш стадиона на ,който ще се играят Евромачове( ЛОКОМОТИВ) си губиш времето с поредния БАЛОН! Гониш вятъра и преследваш михаля…

    Ето я истинската новина на месец юни, за май е 15.05…

    • 20
      14

      Ето го и първия…..на кой му пука ,че ви слагат седалки на скелето ?

    • 19
      17

      На никого не му пука за сганта от задния двор на аграрния, плешивецо…

    • 13
      13

      Стикс, само да вметна, че PlovdivDerby.com бе първата и единствена медия, която разкри, че на Лаута ще има ремонт и ще идва комисията, за да оглежда за Лига Европа. След това и първи написахме, че Локо Пд има “Да” от човекът от УЕФА, както и първи го публикувахме, как оглежда стадиона!

      • 10
        12

        Андрей,няма смисъл да му обясняваш на това деградирало същество…

      • 7
        11

        Аз приемам, че сте най-успешната футболна медия за Пловдив. То си личи, спорът е излишен, пристрасни ли сте или не, това е положението. Затова и коментирам тук. Но това не означава, че не съм прав с критиката…

      • 2
        3

        Меридиан мач бяха първи! Не си приписвайте незслужени заслуги!

      • Я си карайте с 200 км.та дано да хванете и Миятович…🤣🤣🤣

    • 7
      2

      СТАНЧО ТИ СИ НАЙ ГОЛЕМИЯТ СМЕШКО И ТО НАСРАНННННННННННННН ЩЕ ТИ ЕБА ПУТКАТА МАЙНА

      • 3
        1

        Споко, ве келеш..
        Вътре ли ти е?
        Питам за един, приятел.

  20. 21
    19

    Щом Йотков и Зафиров са там нищо добро не ни очаква!

Коментарите са затворени