Добра новина за Ботев и Локомотив и за всички клубове от Първа лига, които утре ще си разделят над 2,4 милиона лева, пише Sportal.bg. Днес бяха преведени последните 40% от телевизионните права за клубовете в елита на България. Това е третият транш за сезон 2018/2019 година, като към него ще бъдат включени и парите за ТВ права от турнира за Купата на България, които са около 500 000 лева.

За изминалия шампионат елитните тимове си разделиха общо шест милиона лева – 10% от тях отидоха в касата на БФС. През следващия сезон – 2019/20 година, парите за 14-те клуба ще бъдат 6,5 милиона лева, което ще бъде рекорд за България.

Най-много пари от тези 40% ще получи Лудогорец – малко под 300 000 лева, а след него следват ЦСКА-София, Левски, Берое, Черно море и Ботев (Пловдив). “Червените” и “сините” ще вземат малко по-малко от шампионите, а Берое е четвъртият клуб, който има над 200 000 лева приход от тези 40%. Най-малко пък ще получи Верея, който беше изхвърлен от Първа лига преди края на сезона.

8 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    4

    УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ НА ФУТБОЛА В ПЛОВДИВ, ВРЕМЕ Е ДА ВИ БЪДАТ ПОВТОРЕНИ НЯКОИ ИСТОРИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ ФАКТИ, ЗА ДА СПРЕ ПРИПОЗНАВАЧЕСКАТА ШИЗОФРЕНИЯ НА ФЕНОВЕ-НАРКОМАНИ С ХАЛЮЦИНАЦИИ ЗА ПЛОВДИВ:
    1. Годината е 2003 – ФК ‘Локомотив’ Пловдив е унищожен и закрит от собствените си фенове, без дори да е във фалит, световен прецедент!!! Всички фенове-наркомани на унищожения отбор се ПРИПОЗНАВАТ във ФК ‘ВЕЛБЪЖД-ЛЕВСКИ’ КЮСТЕНДИЛ. ИСТОРИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ, ВОВЕКИ ВЕКОВ, НОВИЯТ ФК НАРКОБОС КЮСТЕНДИЛ НЯМА КАК ДА Е ПЛОВДИВСКИ, ТЪЙ КАТО ПЪРВАТА МУ РЕГИСТРАЦИЯ Е В КЮСТЕНДИЛ!!! ПРОСТО Е ПРЕИМЕНУВАН, БЕЗ ДОРИ ДА МУ Е СМЕНЕН БУЛСТАТА!!!
    2. Годината е 1998 – ФК ‘БОТЕВ’ ПЛОВДИВ е преобразуван в АД. Истинският наследник продължава да съществува без да се състезава, с финансови дългове, а новото дружество се състезава до 2011 година, когато фалира под властта на Митьо Селския. Годината е 2011 – дълговете на оригиналното дружество са отпаднали по давност. ИСТИНСКОТО ДРУЖЕСТВО ФК ‘БОТЕВ’ ПЛОВДИВ Е ВЪЗСТАНОВЕНО!!! В НЕГО СЕ ВЛИВА МЕТАЛИК СОПОТ, НО НИКАКВА РЕГИСТРАЦИЯ НЕ Е СМЕНЯНА ИЛИ ПРЕОБРАЗУВАНА. ИСТОРИЧЕСКИ И ЮРИДИЧЕСКИ, ВСИЧКИ ДРУЖЕСТВА, КОИТО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ФК ‘БОТЕВ’ ПЛОВДИВ, СА САМО И ЕДИНСТВЕНО РЕГИСТРИРАНИ В ПЛОВДИВ, И СЕ ЯВЯВАТ ПРЕКИ НАСЛЕДНИЦИ НА ФК ‘БОТЕВ’ ПЛОВДИВ!!!
    О КЮСТЕНДИЛСКИ ПРИПОЗНАВАЧИ ПРОСТИ,
    В ПЛОВДИВ ВИЙ ВОВЕКИ ВЕКОВ ОБРЕЧЕНИ СТЕ ДА СТЕ ГОСТИ!!!
    ЗАТОВА И ВСИЧКИ РОМИ СА ЗА ВАШИЯ ОТБОР, ЗАЩОТО И ТЕ СА КАТО ОТБОРА ВИ – НАРОД БЕЗ ЯСНА РОДИНА!!!

  2. 7
    7

    Жълтите шафрантии получават най-накрая и финансова инжекция след кожената на 15.05 …

  3. 17
    8

    НА ВСИКЧИ В БЪЛГАРИЯ Е ЯСНО, ЧЕ СЛЕД ЕРАТА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ БОТЕВ СЕ ИЗДЪРЖА ОТ ЧЕРНО ТОТО.

  4. 11
    5

    Жълтите инжекциите ги вземат от големия брат лудогорец и като се разлабят от Ожболт с пета директно!

  5. 6
    12

    Те Локо си ги взимат ижекциите от черното тото

  6. 6
    6

    Таман за започване на стадионите от утте. Ама те пък собствениците не искат да ги строят… За кви се лекции и глупости говорят, като двата стадиона са съборетини. Единия го няма, другия в кома.. И накрая трети лъжат, че и големия стадион щял да стане ако ни приемат за световното 2958а година…

    • 2
      3

      Тъкмо сгодна ситуация ти да ги построиш и да блеснеш. Можеш ли?

      • Ми те си имат собственици, които щом са се хванали с отборите се подразбира че приоритет номер едно са им стадионите, защото нямат такива. Ако не е така са си най обикновени лъжци.

Коментарите са затворени