На стадион „Христо Гюлеметов-Бонбона” в Брацигово ще изиграе последния си мач за първенство на Трета Югозападна футболна лига отборът на Хебър.

Пазарджиклии завършват успешната си кампания в Трета лига в събота от 18 часа с домакинска среща с Германея (Сапарева баня).

Обективната причина Хебър да играе на 20 километра от Пазарджик обаче не е наказание, а стартиращият ремонт на стадион „Георги Бенковски” в Пазарджик, който започва с рехабилитация на терена.

Тревното покритие на стадион „Георги Бенковски” е вече на практика неизползваемо за провеждане на мачове, тъй като беше „изгорено” по изкуствен начин и в момента има вид на ожъната нива.

Срещата за Германея е от жизнена важност и победата е задължителна, ако искат да не изпаднат в „селските групи”. Преди последния 34-ти кръг под чертата е тимът на Ботев (Ихтиман), който изостава на 1 точка от Германея (Сапарева баня). Ихтиманци обаче имат по-лесната задача – те приемат в събота у дома неиграещият за нищо Спортист (Своге).

При „зелените”, които вече си осигуриха първото място пък има друга интрига, кой ще е голмайстор на Хебър? Двама футболисти спорят за този приз – халфът Руслан Иванов и таранът Георги Недялков, които имат по 16 вкарани попадения. През настоящия сезон Руслан се превърна в щатен изпълнител на дузпите за хебърци и няма пропуск от 11-тия метър. Сред 16-те му гола има и такива от фаул и игрови ситуации. Недялков пък няма гол от стандартно положение – фаул или дузпа, като всичките отбелязани от него попадения са функция от игрови ситуации.

Руслан Иванов има вероятност да пропусне мача с „баняджиите”, след като цяла седмица се оплакваше от стомашни проблеми. Халфът Андриан Краев приключи предсрочно ангажиментите си с Хебър за този сезон. Той бе наказан за 1 среща за натрупани 5 официални предупреждения и ще пропусне принудително последната официална изява на хебърци. По идентична причина няма да вземе участие и Милен Иванов от състава на Германея (Сапарева баня).