Даниел Кайзер се съгласи да даде последно интервю за Sportal.bg, след като преди дни обяви, че напуска Ботев (Пловдив). Стражът прекара две години в пловдивския клуб, в които спечели сърцата на феновете. Кайзер призна, че е имал желанието да остане в Ботев, но неразбирателство с клубното ръководство е довело до решението да прекрати престоя си при “канарчетата”. В последните месеци се твърди упорито, че полякът е желан от Левски, но информацията бе опровергана от Кайзер.

– Дани, преди всичко искам да те поздравя за силния сезон, който направи с Ботев (Пловдив). Какво мислиш за представянето на отбора?

Благодаря ти. Сезонът за мен беше добър. Тренирах усилено, за да стигна до това ниво. Един мач на финала за Купата развали целия сезон за нас. Въпреки това изиграхме много добри мачове.

-Напускаш отбора след две години, в които спечели сърцата на феновете, които много те обичат. Съжаляваш ли за нещо?
За феновете на Ботев (Пловдив) мога да кажа само добри неща. Чувствам се много добре тук. Феновете ме обичат и аз тях също.

– Как видя през твоите очи финала за Купата на България с Локомотив (Пловдив)? Отборът ти беше сочен за фаворит, но нещо се обърка…

Понякога във футбола отборите имат много лош ден. Такъв беше нашият случай на финала. Не мога да спра да мисля за този мач.

– Как пристигна в България? Преди беше вратар в полската Втора лига.
Адам Стаховяк ми се обади и ми каза за Ботев (Пловдив). Дойдох на проби и треньорът ме хареса.

– Откриваш ли разлика между българския и полския футбол и каква е тя?

Организацията в Полша е на много високо ниво. Екстракласата разполага с по-добри стадиони и повече пари. Въпреки това българското и полското първенство са на едно ниво.

– Какво се случи в преговорите между теб и Ботев за нов договор? Имаше ли как да останеш в клуба?
Когато започнахме преговори за нов договор, нямах съмнение, че искам да остана. Имаше прекалено много лъжи от страна на директорите за отправеното към мен предложение. Преговорите не бяха професионални. Бях атакуван, както и моите агенти. Искам да работя професионално.

– През последните няколко месеца името ти е спрягано с Левски. Какво мислиш за тези слухове и имаше ли наистина контакти между теб и “сините”?

Не, не съм имал оферти от страна на Левски.

– Искаш ли да кажеш още нещо на феновете на Ботев?
Благодаря им за всичко! Никога няма да забравя този клуб.

24 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    Когато имаш рекорд 15/1 е малко странно да обявиш сезона за добър…
    Явно селянията го е поразила вече…

    Иначе този пич спаси папагалите от в една дузина мачове…

  2. 9
    11

    Кайзер за мен е честен и почтен човек.Каза Ви го: Индианците от резерват Куматево непрестанно живеят в лъжи.Лъжат всички- и ръководство и футболисти и публика.Всички те се лъжат взаимно.И какъв е резултатът? “Индиана”-Куматево живее в един измислен и нереален свят.Ръководството мами футболистите , те пък саботират Белия вожд.А Публиката винаги ругае и псува гостуващи отбори и и не иска да приеме загубите.Индианците никога не са уважавали противника.Винаги искат само да печелят.Това е невъзможно.Причина е ниската култура и възпитание на жълтите индианци;
    Все пак футболът е само един спорт.

    • 8
      7

      Ами не може всички да живеят в реалния свят,както гейбандата например!

      • 2
        2

        Имаш в пред вид Жоро педераста, фекала и водача на групата но хомовците в жълтата сбирщина Тодор пакистанската курва!

  3. 8
    8

    Дани,ако си искал да останеш,щеше да останеш!!Жив и здрав да си и успех!!

    • 8
      5

      Това да не си ти , да оставаш при жена ти , която постоянно те лъже и дарява с рога.

  4. 8
    13

    Първо – когато имаш да казваш нещо за клуба, където си ял хляб не ходиш по медиите да разправяш как са те лъгали и че професионализма не бил на ниво. Благодариш, не се разбрахме и чао.
    Второ – колко стадиона по света носят ивето на спонсора? Алианц, Етихад, Емиратс, Мерцедес Бенц Арина, Тюрк Телеком, Фелтинс, Сигнал Идуна Парк ….? Това са нормални неща.

    • 10
      4

      Ми излъгаха ма ва от да не си споделя……признат грях я половин грях ва да тейба.

    • За името на всеки стадион се плаща и то големи суми годишно по договор за реклама. Концесията на стадиона е дадена на ПФК Ботев и целта е клубът да се издържа от него. Строежът е с европари и кредитът ще се връща с приходите от стадиона. ИНСА и Самуилов нито плащат за строежа, нито са солидарни длъжници по връщане на кредита. Самуилов само ще управлява средствата за строежа. Така че, отново с чужда пита помен правим.

    • Поредния тъпак на ,който трябва да се обясни ,че въпросните стадиони никога не са носили имена на национални или фyтболни герои.Какво ще кажеш за “Сантиаго Бернабеy” или “Джyзеепе Меаца” кога ще ги преименyват или пък “Крал Бодyен(Балдyин).А паметника на Ботев къде….на някоя бензиностанция на Инса ли?????

  5. 9
    4

    Sportal пък са “най-истинската” медия??? От кога “новините” на спуткал са най-достоерните? Колко пъти тази “медия” пращаше Неделев и Димитров в литекс-софия, леФски и …

    • 2
      2

      Точно така и това 15 на 5 от там дойде мръсни дъжци оказа се ,че от Евентим дали 10 800 на 8500.Спиртал създават само митове и легенди..!!!

  6. 14
    15

    Още малко свирка му направете на Самуилов !!! Лъже ви супер много и името на стадиона ще смени, но вие пак го защитавате хахаха ебах ви в отрепките !!!

  7. 14
    6

    Самуилов лично да говори с Кайзер,може-би има още възюожност да го убеди

    • 13
      6

      А защо мислиш, че всичко не тръгва от Самуилов?

  8. 22
    21

    Не обичам да пиша постове и да коментирам , но от вчера мира не ми дава решението на Самуилов за стадиона. Много ми падна в очите този долен селяндур. Сега след това интервю на Дани само се потвърждава и увеличава омразата ми към този кърлеж Самуилов

    • 24
      7

      Не Самуилов, а директорите са водели преговорите

    • 22
      5

      Правете разлика.Дани ясно го казва.Директорите са го лъгали, а не Самуилов.

      • 18
        2

        Но самуилов остави директорите и освободи професионалистите

Коментарите са затворени