През годините се изписа много за стадион „Пловдив“ и бъдещето му. За съжаление, до сега всички управници си останаха само с предизборните обещания и без реални действия в тази посока, а бъдещето година след година се превръщаше в минало, докато бижуто на спорта в България тънеше в разруха. Същевременно през последните години се построиха много зали и игрища в по-малки градове от нашия. Крайно време е най-популярният спорт в Пловдив и България изобщо да получи своя дом.

Нека да спрем да говорим и да започнем да действаме реално за това Пловдив да има своя градски стадион и спортен център – необходимата инфраструктура е налице. От това зависи здравето на нашите деца, от това зависи дали бъдещите поколения ще станат свидетели на паметни футболни двубои като тези на Локомотив с Ювентус или ще продължим да пътуваме стотици километри до Бургас и София, за да бъдем вечно домакини, но в кавички!

Пловдив може само да спечели от изграждането на модерен футболен стадион! Проста справка показва, че на стадион „Васил Левски“ се помещават клубове за най-различни спортове, сред които и бойни изкуства, студия по танци, два фитнеса, музей на спорта, боксов клуб и още много други, свързани със спорта и здравето организации и услуги. Освен това, при едно участие на пловдивски отбор в евротурнирите приходите, ползите и добавената стойност за града ни биха били неимоверни. Бизнесът в Бургас и София сигурно е спечелил повече пари от евроучастията на пловдивските отбори, отколкото би струвала реконструкцията на стадиона. Още повече, че в Пловдив подобни спортни мероприятия няма да причиняват безумни задръствания, както това се случи в София.

Ние, феновете на Локомотив Пловдив, апелираме да се направи всичко възможно голямата тръпка и същевременно голямата болка на поколения пловдивчани – стадион „Пловдив“ – да се превърне в едно модерно съоръжение, с което градът ни да се гордее!

Уважаеми държавници, покажете, че се грижите за благоденствието на града и поколенията ни!

Призоваваме всеки един пловдивчанин да застане зад идеята стадион „Пловдив“ да бъде върнат към живот! Независимо от клубни пристрастия, независимо от това дали е фен на футбола или не се интересува изобщо от този спорт. Здравето на нашите деца и любовта към града ни го изискват!

66 КОМЕНТАРИ

  1. и теб в лудница забиха!

  2. 2
    1

    Мачове с Ювентус не могат да се споменават – сегашните владетели на ултра-мега-фен трибуната признават само Наполи.

    Къде си, Юве?

  3. Строителството на съоръжението започва през 1952 година, официално е открито на 9 септември 1954 г. Тогава капацитетът му е 33 000 седящи места. През 1968 година е завършен първият етап от реконструкцията (вторият етаж на западните трибуни), монтирано е и осветление. Така капацитетът се повишава до около 34 700 места. Френската фирма „Сетарс” полага изкуствена настилка (общо 6596 кв. м) тип „Резиспорт” на пистата и секторите през 1981 г. В края на 80-те години започва вторият етап от обновяването и през 1988 г. чашата на стадиона е затворена изцяло. В завършен вид капацитетът на стадиона трябваше да нарасне до 65 000 места. На втория етаж на западната трибуна са поставени и навеси, изградени са и коментаторски кабини. Информационното табло, поставено на втория етаж на южната трибуна, бе монтирано през 1988 г. Издигнати са и четири железнорешетъчни пилона за осветление, високи 70 метра. Предвидено бе там да се монтират и рефлекторите, внос от Унгария, които трябваше да осигурят осветеност от 2400 лукса/кв.м. За жалост, промените в политическата система у нас попречиха да се продължи инвестицията, доизграждането бе спряно

    кой си мисли че софия ще позволи да имаме по хубав стадион от тях

  4. 5
    8

    на буферите купата дариха
    и за изборите спазариха

    • 2
      1

      и теб в лудница забиха!

  5. 6
    2

    Абе хора , нека се направи Голямата къща , защото накрая като не се изпълнят концесиите на клубните по “обясними” причини , тогава щото сме много отворени ,ще разберем откъде пърди рака!Стига клубни идиотии , да видим каква ще я свърши държавата , щото частните концесионери ги виждаме каква я “вършат”…

  6. 11
    5

    Пловдивчани искаме да се построи, стадион Пловдив!

    Тука само жълтите цигани не искат да се построи. Като не иска да си ебЪт майката.

    Пловдив иска стадион Пловдив!

    • 4
      4

      Жълтурите какво ни интересуват?! Те не са от Пловдив!

  7. 5
    4

    В последния кръг ние си скачаме здраво, а другото зависи от Черно море. Дано да скочат на Лудогорец. Ние пък имаме много да си връщаме на Ботев. Тя само публиката ще ги подбере от първата минута и са дотам.

    • 8
      8

      Пловдив пее само Ботев , мангали една купичка ли имате само хахаха

    • 2
      3

      Домус Ага ни обеща по 10 К на калпак! Ще ви скъсаме оранжевите задници! Аз за по-малко тичках на финала пред толкова много тъпаци, дошли от Пловдив чак,та сега ли! Само Левски!

    • 5
      1

      Звездата на ЦСКА-София Рубен Пинто направи доста странно изказване след победата на неговия отбор с 2:0 над Левски. Португалецът се усъмни в коректността на мача Ботев (Пд) – Лудогорец (0:2)

  8. 4
    4

    Колко глупости изчетох, не само тук по темата. Туквун казал това, казал онова!? Та същия тоя каза, че първо ще се прави околовръстното и след това стадиона! А знаете ли кога ще направи околовръстното? А знаете ли, че идват избори? От коментарите ми става ясно на каква възраст сте повечето и затова няма лошо, че политиката ви е тъмна Индия! Нали като се приберете, мама и тати са сложили кльопачка на масата. Имайте “късмета” да довършим Колежа, тогава всички ще подкрепим декларацийката ви, за да ви видим каква песен ще запеете?

    Лека вечер!

    • 10
      3

      Копнежа е при купата,само го миришете.
      Кой е тоя хахо,който ще изкара 20 милиона ?
      От фонда на фондовете ще получите кура на куровете.
      На говедата бившия стигна до половин трибуна ,
      а вие гладниците с 50 милиона дългове чакате стадион,хахаха.

  9. 9
    10

    А двата пъти 5:0 за първенството и 5:2 за купата с четири гола на Атанас Пашев забравихте ли мангали… Хахаха

    • А 10 пъти по 4-0 и тем подобни забрави ли ве жълтур смотан.

  10. 15
    17

    Пак започнахте с циганските номера, буфери. Затова цяла България ви нарича „мангали“. Но помнете: който гроб копае другиму, сам в него пада.
    Освен това не сте особено умни като търсите конфронтация. Точно Борисов ви обясни, че не иска противопоставяне и конфронтация между феновете. Затова ще ядете големия шпек. Тепърва интересното предстои.
    Догодина в Б група. Помнете ми думата – там ви е мястото.

    • 14
      6

      Каква конфронтация те гони бе селскимайна? Бойко оня ден идва и ти казва: вземете се разберете клубовете в Пловдив ИСКАТЕ ЛИ ДА ВИ ПОСТРОЯ СТАДИОН. И ние излизаме с призив да се подпишем и да го почват. Мен кво ме вълнува Кънчова поляна и какво обшо има тя с ГРАДСКИЯ СТАДИОН НА ПЛОВДИВ! Е, тва открай врене сте си боклуци ама той и Илиян правилно ви каза, че сте индианци. Команчи кухи с криви глави!

      • 7
        2

        С това отношение – ще получите реципрочното, тоест среден пръст. Няма да има градски стадион, щом залогът е дали да има Колежа или ст. Пловдив. Двете съоръжения нямат връзка, но вашият господар сам се издаде, че въпросът е “или”. На него му трябват гласоподаватели, а видяхме ви вас колко сте – един катун хора. Тъй че най-много да го ядосате с тъпите ви декларации и преставраване в ибрика. Всъщност Зума и Плексигласовия само изложиха Б.Б. с неадекватните си реакции и поведение.

        • 6
          6

          Стойте си на село , през кура ми е за кочината дали ще е МОЛ или стадион.

        • 5
          2

          ОК, малоумник! В такъв случай ние ще си ритаме на нашия стадион, а вие- на команчевите ливади, ама то и там е до време. Утре-вдруги ден още някой от БФС ще подкрепи и чичо Венци и тогава вече и Домус ага няма да ви спаси. И аре пак в Брестник. Ама там може до Б група, за А група не става! Дейба и кухите команчи!!!

          • Духай супата, черно-бял гном с ник на тестиси.

  11. 10
    5

    Га жа дувадът кранувити , лятото шъ мини !
    Бай Смаил , май и той лъжи кът другити сайбии

  12. 15
    9

    За съжаление се вижда, че освен хора, които обичат града ни има и комплексари, които мислят само за собствените си низки страсти. Стадион Пловдив трябва да се направи и то от държавата. А Ботев да си намерят собственици с пари, които да им направят стадион и да ги вкарат в ШЛ като толкова плачат. Защото техния стадион е даден на концесия – частен. Никой не е виновен, че собственикът им се оказа най-големия крадец в България.

    Забравете си малко собствената злоба и тесногръдие в името на Пловдив! Ако изобщо сте от Пловдив, а не някое село, докарани зорлен в големия град.

    • 1
      3

      НиСък е думата, чикиджия неграмотен. Даже поста ти не прочетох, не заслужаваш!

      • 3
        2

        Изкарай си болта от гайката , коматевска миризливке

      • Моите почитания, госпожице, но в конкретния случай, употребата на думата “ниЗки” е съвършено правилна.
        Идва от низък, не от нисък, има разлика,

  13. 12
    14

    Мъжките курви на Бойко си мислят, че с дупене и наколенки някой ще ги брои за фактор. Сега така ще направите, че хем жълтите да имат стадион, хем вие да останете без вашия ,черно-бели повлекани. Б група ви зове догодина.

  14. 21
    3

    Хора стига сте мрънкали. Заяждате се защо искаме или не искаме нормален стадион в града. Трябва да има градски стадион бижу а базите да си останат за тренировки и контролни срещи. Ами помислете че има и Марица и Спартак. Те не заслужават ли да играят на нормален стадион? Защото ако за финала имахме ст.В.Левски в Пловдив щеше да е пълен и отвън да чакат поне още 6-7000хил . Ако продължаваме и тук да не сме обединени ще ходим още 30-40г до София и Бургас като бездомници.

    • 16

      Тук съм напълно съгласен- никой пловдивчанин няма полза от сегашното състояние на стадион Пловдив. Ако финалът се беше играл на него, щеше да има 45000+ души. Ако бяхме нормална държава, стадион Пловдив щеше да е довършен и да е почти копие на полския стадион в Силезия ( https://en.wikipedia.org/wiki/Silesian_Stadium ), Колежа да е завършен за 18500, Лаута за 10300 и Спартак и Марица с 4-5 хилядни стадиони. Но тъй като живеем в абсурдистан, няма един стадион в целия град, който да става за чеп за зеле…

      • 2
        3

        Лаута за 10000 никога няма да се напълни. Имаше 5000 на финал за купата…

  15. 8
    10

    А вие знаете ли кой е стадиона на Жск.Няма да повярвате. Игрището е заведението Хистерия.Иска им се да е по на изток където е бил между линиите стадиона на Спортклуб,клуб закрит от БКП.Цървулули създадени юрез 1951г.,няма да спрем да изнасяме истини за ващи дребни душички

  16. 13
    18

    Тия 2000 фенчета за какъв стадион говорят. Сега, ако 15-20 хиляди ботевисти поискат, повече мога да го разбера.

    • 10
      7

      Ма те умрели , ма , в плитък трап са легнали жълтите, не им е до футбол , само питат кой взе парата, хи-хи-хи

  17. 13
    4

    Ава пичаги а за нази стрямалий няма ли да напрайти някое стадионче ва…….да има къде да си пасем козичките и пуйките ва…..и ако някой знае къде изчезна бат Стоян канара нека се обади на крю12 щот сме са притеснили ва да гоейба.

  18. 9
    16

    Ипълнителките от лайнут слушкат боко, зулума и узуна!Нали бяхте против,Крюшо?Къде отиде опозицията?цял сезон с 200 човека на стадиона!За какво ви е ст.Пловдив,то наема не може да си платите!О,извинете,тъй като сте мангали вие разходи не плащате!

  19. 17
    1

    За стадион Пловдив политиците се сещат само покрай избори 🙂 До тук в 21 век няма нито един стадион в България с над 15 хиляди места построен от държавата… Строят разни малки игрища по села и паланки с европари. Големите стадиони от едно време даже не могат да ги измажат. 25-30 години стадион Пловдив само се руши. Без акт 16, с морално остарял проект и в това окаяно състояние вероятно ще е по-евтино да се бутне и да се строи на ново.
    Наляха се милиони и години се строеше колодрумът, за да се получи тази много НЕфункционална зала. На Пловдив му трябва модерен стадион спешно час по-скоро. Стадионът не е само футбол, той е и за култура. Сега един нормален рок концерт няма къде да се направи – на поляната отстрани на гребната не става. С тези темпове общината, ако се хване със стадион Пловдив отидоха още 10-15 години докато стане.

  20. 1
    1

    Може ли някой да обясни, защо на снимката резултатът е 0:1, все едно Ювентус е домакин. Не се заяждам, стана ми странно. Очевидно снимката е от България, тъй като всичко е на кирилица.

      • Като не знаеш, защо се обаждаш? Казах, че не се заяждам. Погледнете снимката. Отляво пише Ювентус, където би трябвало да е домакинът, а отдясно пише Лок ПД. Резултатът е 0:1 за Локото.

        • Най-напред се изписваше името на госта на таблото. Това показваше уважение към съперника. Ако и двата отбора се окажеха с еднакви екипи, домакинът бе този, който трябваше да смени униформата си, което пак бе по същите съображения. Изобщо, на времето в спорта се е ценяло преди всичко приятелското отношение към съперниците, а сега е обратно- първо се гледа матедриалната изгода, а ако тя е голяма, можеш даже да правиш цяла нощ серенада пред хотела на гостите /има такива случаи за съжаление/ и на другия ден да ги биеш, защото не са отпочинали. Романтични времена е имало далеч назад в историята!

  21. 8
    2

    Пичове, мислите ли, че наистина ще се хванат да строят стадион “Пловдив”? Според мен са предизборни димки. Погледнете назад във времето, как този проект се появява в медиите в един удобен момент и после следва мълчание. Ако държавата имаше намерение наистина да строи, то в София щеше да има вече построен стадион или такъв в строеж. Жалко е, че дори македонците имат супер стадион, а ние им се присмиваме. За турци, гърци, румънци какво да кажем…

    Иначе след като Колодрума го построиха за 50 милиона при проект 12, стадиона сигурно ще излезе поне 500-600 милиона накрая. 🙂

  22. 12
    10

    Специализираната прокуратура нанесе тежък удар по организираната престъпна група, за която е обвинен банкера беглец Цветан Василев,пише блиц. Преди часове полицията е арестувала 70-годишна жена с прозвището Баба Люса, за която има данни, че е въртяла схемите на голяма част от свързаните фирми на мустакатия бос.

    Същата отлежала дама, е съдействала за множество финансови злоупотреби и паралелно с това се е опитвала да издейства чадър за благодетеля си пред данъчните власти.

    Баба Люса е била част от ръководството на ТЦ ИМЕ – една от свързаните с Цветан Василев фирми, която е обект на разследване.

    Е заради това май Самуилов се дръпна от Кауза Кънчова поляна.

    • 8
      7

      Що не се гръмнеш ве папук?Гейска работа!

    • 5
      2

      Баба Люса – завинаги от нас , ние много обичаме схемите с кражби.

    • Точно това е причината, ТЕЦ име държи 49% от акциите и се водят 3 дела в момента по запознатите могат да кажат .
      Колежа няма да се построи скоро само ви мотаят нито държавата нито самуилов ще го построи!! Някой хора ще видят заяждане но това е истината тези който не вярват да си направят труда да проверят…

      • Ахахаха абе какъв ТЕЦ те гони бе тъпунгер?
        Пише се ТЦ ИМЕ и не държи 49 процента, около 30 и нещо там са…

  23. 9
    9

    Малииии, тази снимка показва много. Хахаха. Сива каскетна маса от оръфани от живота хорица.

    • 22
      1

      E те тогава масово хората са изглеждали така бе, нашите фенове ако си мислиш че са изглеждали като Принцеса Сиси и Граф Болконски, много се лъжеш :):):)

      Романтичните времена на футбола.

      • Тук те подкрепям напълно , значи можеш да пишеш, не само да сереш.

    • 5
      4

      Този мач в края на първата световна война ли се е играл? То бива бива, ама така ли нямаше една по съвременна снимка?

  24. 14
    5

    Хубава декларация.

    Най-ми хареса частта: “дали бъдещите поколения ще станат свидетели на паметни футболни двубои като тези на Локомотив с Ювентус или ще продължим да пътуваме стотици километри до Бургас и София, за да бъдем вечно домакини”

    :):):) Човек ше рече че всяка година играят по 10 европейски мача на Лазур и вече не се трае това.

    Но, да не се заяждаме на дребно, въпроса е някой ще обърне ли внимание, и още по-големия въпрос е дали може да се крадат европари по тоя проект.
    Ако може, значи стадион ше има.

    • 11
      2

      Приеми, че е написано Локомотив с Ювентус и Ботев с Барселона. Айде да си извадим главите от задниците малко, щото от тва топене един друг стадион Пловдив се превърна в поредната Дражева дупка на града ни…

      • Аз мисля че поясних какво имам предвид…

    • 12

      Нали сме пичове, оставили сме ви възможност и вие да напишете подобна декларация и там да пишете за вашите успехи с Байерн, Барселона и т.н. Аз не виждам нищо лошо в това. Колкото повече се реве по въпроса от различни страни, толкова по-голям ще е шанса стадион Пловдив да се направи.

  25. 17
    12

    Браво на пловдивските фенове за тази декларация! Това показва, кой е пловдивчанин и кой не!
    Няма по-важен стадион от градския!

  26. 15
    8

    С тази декларация се прави двоен удар.Строи се стадион Пловдив,и Ботев остава без стадиона си.

    • 17
      16

      Не, с тази декларация си личи, кой е пловдивчанин и кой не! Кво общо има стадиона на селските в слупая, когато с нов градски всички клубове ще имат уникален стадион, а мачове като отминалия финал, концерти и десетки други събития ще се състоят в Пловдив!!! Този стадион ще е от уникално значение за древния ни град!

  27. 12
    2

    6 милиона и половина са си надписали партиите и вместо 32 милиона субсидии са взели 38.5 млн за 2018 година, а това го разбрахме от обикновени сценаристи на шоуто на Слави.. представете си сега предишните години колко са откраднали. С тези пари ще се построят стадиони във всеки град, не само в Пловдив

  28. 6
    6

    Добре бе, стига мрънкахте, ше ви се направи стадион, решено е вече, бахти хората.

Коментарите са затворени