Стана ясна точната бройка продадени билети за вчерашния финал в турнира за Купата на България. От Професионалната футболна лига, която администрира състезанието, заявиха, че продадените пропуски за сблъсъка между Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) на Националния стадион “Васил Левски” са точно 20 500, пише Sportal.bg

Разбивката на числото показва, че 15 000 от зрителите са били фенове на “канарчетата”, а останалите 5 500 – симпатизанти на “смърфовете”.

Най-посетеният финал за Купата на България през XXI век остана ЦСКА – Монтана от 2016 година, гледан на живо от 35 000 зрители. Антирекордът държи двубоят Черно море – Литекс от 2008 година, игран пред не повече от 2000 зрители.

53 КОМЕНТАРИ

  1. Промиха ви мозъците просто. Решихте, че ви е сигурна купата и затова се накачулихте по автобусите, че много от вас са приживяли истински тежко едни 9 години : Само че момчетата решиха да ви припомнят ранните ’00 : И преди да започнете да се пените отдолу разгледайте снимки от финала 2017 КОГАТО НЕ БЯХТЕ ФАВОРИТ как едва сте събрали хора в сектора да вдигната хореото, че и пак е накриво

  2. 2
    6

    Напълно нормално на всички прави впечитление че Пловдив се напълни с диви селяни в последните години.

  3. 1
    4

    Според Меридиан мач е имало 24хил! Смятам че са много по-близо до истината! 16 500 от Ботев и 7 500 от Локомотив!

    • Стига глупости – секторите на Васил Левски са по 2500 човека. Локо преди да се пръснат не можеха да напълнят 2, с тези в съседните сектори са си баш 5500. Ботев бяха заели седем сектора и една половина, но не бяхме плътно и имаше много свободни места т.е. сме били точно 15000

  4. 15
    1

    Крушарски сам се издаде, че е платил 27 автобуса. Даже и с 27 автобуса гратисчии пак едвам 5000 човека от които 500 левскари, 500 майки с деца, 100 от наполи, 20 от Враца, няколко от Спартак Москва и от къде ли не…
    Иначе честито за купата, надиграхте нашите футболисти, които се помислиха за звезди и въпреки камерната бройка викахте добре.
    Не се сравнявайте с нас, защото за отбор бе стадион над 15000 са си …

  5. 2
    7

    Някой вярва ли на тези кръгли числа?! Аз Не! Със сигурност имаше повече хора и това дори в sportal го пишат софиянци, които са били на мача и не само те!
    П.С. Най-добрия довод беше, когато кажат че на софийското дерби е ималко 20хил. и всеки може да види, че сега имаше много повече.

  6. 5
    21

    Ботев бяха повече, но не пееха. Аз бях в сектор А който беше смесен и изобщо не е редно да се брои само за Ботев и мога да ви кажа, че Локо-то пееха много повече и се чуваха много по-силно. Голяма част от Б мълчеше, с изключене на 2-3 избухвания. След гола тотално спряха и се чуваше само Г.

    • 14
      1

      “Обективен”това мнение може ли да го напишеш и в “Пловдив24”,аз там ще ти отговоря.Благодаря ти предварително.

  7. 1
    21

    Жълти мисирки,
    Говорете си колкото искате!
    Повтаряйте си, че сте повече от нас, пускайте си на Тошко гола от центъра и бършете сополите!
    Днес на шествието имаше 10 пъти повече хора от вашия цирк преди две години!Точно в такива моменти се вижда Пловдив кой обича!
    Пак повтарям:Дядо Мюмюн от горни воден не можеш да го закараш да върви по улиците на Пловдив!
    Благодарим за спомените!
    Време е да си кажем сбогом!
    Нали така?
    КУРВИ СТРАХЛИВИ!

    • 20

      Ето доказателството- Не може да се израдва искрено на любимия си отбор,без да си спомни за хегемона на Пловдив. Вечно в сянка!

    • 21
      1

      Курвенски сине,15000 ботевисти срещу 5500 локомотивци…Това беше публеката на стадиона.Курвенският син може да бъде само БОКЛУК!Честита купа на нормалните фенове-локомотивци!

      • 17

        15000 размазани от викане от 5000!
        Още по-голям срам!

    • Добре де, на шествието – 10000, а ние в София на мача 15000, къде се мерите пак с големите?!

  8. 30
    2

    Дори и с купа, буферите пак злобеят и завиждат за Господаря на Пловдив. Катуни – вие мразите повече, отколкото обичате. Е бати псевдо-феновете

    • Това е разликата между тях и нас – преди две години ние се радвахме на купата, сега те се радват, че са ни победили на финала!

  9. 23
    4

    Яд ме е че сега получовеците ще имат смелост да ходят из Пловдив и ще смесват черно-белите си кирливи потници с гражданите.

  10. 32
    7

    Ботев показа, че е отбора на Пловдие. Локо квартално отборче от Столипиново

    • 2
      12

      “Пловдие” някое ново село из родопската яка ли е?Аз съм от Видин и не знам много Пловдивските села,това в посока Смолян ли е?

  11. 10
    26

    Тотев-Маминия жълтур си закара под строй цялата държавна администрация, както и Комунала на Пловдив и Асеновград с безлатни билети на стадиона за да си видят резила…. И к’во….? Публика платена, а на терена “Лебедово езеро” в жълто….Голям смях сте жълтури!

  12. 17
    5

    На мен ми се видяха около 30 000. 2-та сектора на Ботев бяха почти пълни, особено Г претъпкан. Това е половината стадион или 18-19 000 от 21-22. На буферите зад вратата сектора е около 10 000, малко разреден ми се видя, да са били около 8 000 и в сектор В 2-3000(скъпички ви се видяха от 30 леа билетите :)) 20 500 са продадените билети по официални данни, ама колко са били гратисчиите? Всеки който е ходил на мач знае, че може да се влиза гратис. Сега, и двата отбора не заслужават феновете които имат. Нашите фенове поутихнаха към 30-та минута след като видяха, че нивото и мотивацията на футболистите е в пъти под подкрепата която получават от трибуните. Локото са безумно слаб отбор и неслучайно са във втората осмица, но тоя мач го изиграха на предела и много умно. Нашите бяха неузнавеми, или прегоряха или и аз незнам. В работен ден 30 000 пловдивчани пътуваха до София. Ако беше в Пловдив и имахме стадион като за света колко? Сигурно 50 000. Тея футболисти не заслужават да ги гледат и 5 000.
    П.С. С глупаци не ми се спори, радвайте се там, спечелихте си купата, в Европа първия неизвестен отбор ще ви клеца. Слаби са ни отборите много и футбола като цяло, само в някой такива мачове трибуните са на Европейско ниво.

    • 19
      1

      Точно казано. Буферляците изиграха тоя мач на предела си ама не биха имали никакъв шанс ако нашите бяха играли поне на 50-60% от потенциала си, но необяснимо е и за мен какво се получи. Иначе си прав, тия са безумно слаба сбирщина от никакавци и първия отбор кой ги хване в ЛЕше ги приземи бързо-бързо. Иначе много си повярваха.

      • 4
        6

        Кое не разбирате (или се правите)?Конкретно фактите са следните:Ботев играе много добре на контраатака и когато отборът им е атакyван по масирано се отварят пространства за Тошко ,който има много точен пас и съответно и много точен yдар и понеже съм играл тази игра знам че за да се използват тези предимства ти трябва пространство за да вдигнеш поглед и да хвърлиш пас или да стреляш-вчера тикива за Тошко защитата и халфовете на Локо не мy дадоха.А и за слепците е ясно ,че Ботев без пасовете и yдарите на Белоземския е едно голямо НИЩО.Просто Брyно ви беше разкрил и не тръгна да прави грешката на ЦСКА.Няма световна конспирация,не е намесено БФС,ЦРY,ФБР,МОСАД та дори и МИ-6 , Белия, Самyилов никой нищо не е продавал ,толкова си можете и сега като бихте път напразно и мъкнахте старци и жени от селата до София по-леко ли ви става като обявихте собсвенния си отбор за продажен-глyпав да ,слаб да ,но не и продажен!!!

  13. 7
    25

    От футболната лига обявиха, че в сектора с лъвчето са открити след мача над 300 празни буркани от лютеница, около 200 килограма обелки от кренвирши и половин тон шлюпки от слънчоглед. Да им бяхте раздали текстовете на песните. 15000 сте само във вашите фантазии.

    • Я се пребирай в Столипиново бе мангал ебан педераст

  14. 6
    17

    Според вас дори да сме били 6000 дали е защото няма хора или защото хората се отказаха да идват заради обстоятелствата. Според вас щом 10000 ходят на финал на лазур на 300 км дали нямаше да са и над 15 хиляди на 100 км?

  15. 38
    4

    Гърци, руснаци, наполита, говеда… и пак три пъти по-малко. Жалко за публиката на Ботев. Ако бяхме паднали с игра добре, но те играха ганкиното.

  16. 12
    25

    Лепкава, слузеста и мазна е жълтата тишина този ден. Бях на мача с надеждата да не се изпълнят някакви конспирации за даване на купата на циганите.Вярвах, че ако сме много и подкрепата е силна, мачът няма да бъде предаден. УВИ! Никой не игра! Нямаше една смислена атака. Това заболя! Не загубата, а това, че не играха! Толкова фенове няма да има в близките години. И базата ни е много! За какво ни е стадион??? БОЛИ, цвъкайте си минуси, но това е истината!

  17. 11
    37

    След цялата тази жълта пропаганда преди мача, след всичките тези РАЗДАДЕНИ безплатни билети по заводите Локомотивската публика НАДВИКА сериозно статистите на БотевЪ.

    • 23
      3

      Пропаганда водеха лъжливете цигани, както винаги вкарали се в някакви филми- съдията бил пратен от Домуса, купата обещена на Ботев, купища лъжи и демагогии, като годината им на основаване! Това не омаловажава труда на техните футболисти и треньори,у които тотално ни надхитриха!

  18. 59
    7

    Пловдив обича Ботев! И без купата, хората по трибуните показаха нагледно кой е отборът на Пловдив. В България има само 3 големи публики. А един отбор е велик заради своите фенове!

    • 5
      34

      показаха единствено, че са едни манипулатори – сега раздадоха хиляди безплатни билети за да затвърдят тезата си. Явно добре са се учили в агитационните центрове на БКП.

      • 30
        4

        Спечелихте купата – радвай се, но като публика сме 3 към 1 в полза на Ботев. Факт! И в Бургас се видя.

  19. 39
    1

    Това,че феновете на “канарчетата”бяха близо три пъти повече го видяха всички на стадиона.Спортно-технически няма спор ,че “Локомотив”заслужено спечели.

    • 5
      2

      Объркал си кавичките, трябваше да ги преместиш на следващата дума в дясно.

  20. 45
    3

    Какво ще правим сега с клишето че половин Пловдив е черно бял ?

    • 4
      32

      Еми нищо то пак си е така като премахнеш Рогош Маноле Стряма Дълго поле и си е факт

    • 12
      1

      Как половин бе братчед, бъркаш. Според буферските им мангалски бълнувания са цял Пловдив и областта.

  21. 5
    42

    Браво 5500 Пяха повече от 15000 с подарени билети..СТАТИСТИ МЪЛЧАЛИВИ!ПОБЕДЕНИ В ИГРА И НА ТРИБУНИТЕ МНОГОМИЛИООНИ ПЛАТЕНИ ФЕНОВЕ
    АКО МАЧА СЕ ИГРАЕШЕ НА ПЛОВДИВСКИ СТАДИОН 50000 ЩЕШЕ ДА ИМА

      • 30
        1

        Крушарски направи безплатна екскурзия и пак сте три пъти по-малко.

  22. 31
    4

    Трябва да са благодарни на Ботев че ги реанимира иначе щяха да изчезнат от футболната карта

  23. 11
    33

    От тия 15.000 имаше цели сектори с деца от най различни школи.Лично аз имах познати от Чавдар къде са били там с безплатни билети.То се видя и чу 10.000 от тях нито пеят нито нищо.Чисти туристи

    • 36
      7

      Ами вие колко говеда имахте в сектора? Колко безплатни рейса? Хайде стига. Не се излагай. Радвай се на честно спечелената купа и проумей, че винаги сме били много повече от вас. Защо търсиш под вола теле?

      • 4
        18

        много лъжеш, селски.

    • 31
      4

      Анонимен,стига си лъгал така безочливо!Видя се от всички ,че публиката на “Ботев”беше много повече и всички подържаха прекрасно своя тим!Празнувайте ,заслужихте го,но престанете с лъжите кой отбор колко публика има!Видя се ясно ,че ботевистите са много повече от вас!

      • 3
        22

        човека каза, че е имало много туристи с безплатни билети. кое не е истина??

        • 20
          1

          Истината е, че и при вас имаше половин сектор със школи и другата половина чак синееше!

          • Ами защо не си докарахте и вашата школа, явно не заслужават, всички си купихме билети,а имаше фенове които дойдоха от чужбина само за мача и след него си заминаха защото на следващия ден са на работа!!! Честита ви купа,но не говорете колко сте повече от нас,то се видя!!! Отбора ви мирише от далече, смешници!!!

Коментарите са затворени