Днес Общинския съвет на Пловдив гласува отдаването на концесии на стадион Локомотив и терена в Тракия предвиден за футболна тренировъчна база. И двете концесии се подготвят по искане на Локомотив Пловдив и за тях се очаква, че няма да има други кандидати.

PlovdivDerby.com направи проверка, какво предстои да се случи. След днешното гласуване администрацията на Община Пловдив трябва да подготви документите за отдаването на двата терена на концесиите. След като документите са готови, Локомотив Пловдив трябва да внесе документи, придружени с проект, с които да кандидатства за концесионер на двата имота.

На ново заседание на Общинския съвет трябва да се разгледат кандидатите за концесионери и техните проекти, както и да бъдат избрани такива, както и срокове за реализиране на инвестиционните планове.

След като това се случи община Пловдив ще трябва да подготви договорите за двете концесии и да покани избрания концесионер да ги подпише.

Веднага щом това се случи в PlovdivDerby.com ще подготвим отделни секции за двата обекта (каквато има в момента за Колежа), в които секции ще публикуваме всичко свързано с реализирането на двата проекта, които са от огромно значение за развитието и бъдещото на настоящия носител на Купата на България – Локомотив Пловдив!


Припомняме ви, че засега единственият кандидат е ПФК ”Локомотив Пловдив 1926” АД, който е входирал в община Пловдив необходимата проектна документация. Срокът и на двете концесии е 35 години. Офертите трябва да се входират до средата на август.

Концесионната площ за комплекс – стадион „Локомотив“ е 96 852 кв. м. Задължителната инвестиционна програма до 9-тата година на концесията е на обща стойност не по-малка от 17 905 000 лв. Тя включва привеждане на футболното съоръжение в съответствие с изискванията за 4-та категория на UEFA, с капацитет 10 300 седящи места, припомнят от gradat.bg.

Предвижда се изграждането на две нови трибуни за зрители – северна и южна, и реконструирането на източната и западната (централна) трибуна, както и необходимата пътна инфраструктура. Необходимо е и завършване на общежитието, което е на груб строеж. Ще бъдат изградени и паркинги за 770 автомобила.

Концесионната площ на терена в жр “Тракия” е 48 807 кв. м. Минималната задължителна инвестиция за изграждане на тренировъчна база за детско-юношеската школа на футбония клуб е 6 350 000 лв. Проектът включва четири игрища с тревна настилка, покрита трибуна за 400 зрители, спортна зала с игрища с изкуствена настилка, лекоатлетическа писта, както и модерно общежитие и открити паркинги.

17 КОМЕНТАРИ

  1. 6
    2

    Крайно време е да дадем ПОЧИТТА СИ КЪМ Крушарски ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ .Без него нямаше да вземем купата .ЗАВИНАГИ В СЪРЦАТА НА ВСИЧКИ ЛОКОМОТИВЦИ .

  2. 7
    11

    Господин Крушарски моля ви постройте ни един стадион за 500 многобройни черно бели столюпиновци , ние ще направим всичко възможно да напълним стадиона, локу . локу

    • 9
      4

      500,600-н,но се започва, жълтур недоклатен! Нищо чудно локо по-напред от ботевЪ да приключи строителството! Като гледам колко кранове са дошли на Ст. Хр. Ботев… От три години!

  3. 12
    6

    Близнаците и Косьо се изпокриха като мишки. Искам сега да не ви виждам никога повече. Браво господин Крушарски.
    Сега искам близнаците и Косьо с една от свойте декларациики да се извинят на всички и да си бият шута от Лаута.

  4. 10
    9

    КРУШО ВЛЕЗНА ВЬВ ФИЛМА ,ЩЕ ПЬЛНИ СТАДИОНА КАТО НЕГОВИЯ ПРИЯТЕЛ СЛАВИСТА ВЕНЦИ ,КОЙТО БЕЗ ПУБЛИКА ИЗДЬРЖА ОТБОР ОТКАКТО СЕ ПОМНИ,ЗАБРАВИ КРУШО ИЗЖИВЕЙ СЕГА МИГА ,ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ

    • 8
      7

      много ли ти е гадно.
      Не се притеснявай, така ще е с години

      • 7
        9

        НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ ОТ ЦИФРОВОТО ИЗРАЖЕНИЕ 15000 НА 5500 В ПОЛЗА НА БОТЕВ,ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА С ГОДИНИ НАПРЕД ,НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ И НИЕ СМЕ ПЕЧЕЛИЛИ ТАЗИ КУПА И УСЕТИХМЕ ПРЕДИ ВАС ТОВА ЧУВСТВО,НАСЛАДИ СЕ НА МИГА ДА НЕ ГО ИЗПУСНЕШ ОТ ПРИТЕСНЕНИЕ

        • 14
          3

          Да .. уникално беше да гледаш как 15к се изпариха за 15 секунди.. поставихте рекорд честито !

          • 4
            2

            АМИ НОРМАЛНО ДА НЕ СТОИМ ДА ВИ ПРАВИМ ПУБЛИКА,НИЕ СМЕ БОТЕВИСТИ,ЩЕ СТОИМ КОЛКОТО СИ ИСКАМЕ ПЛАТИЛИ СМЕ СИ

        • 8
          4

          Това успокоява ли те, А проскубан, жълт, коматевски мисир? Какво общо има с това кой кого победи, и къде е купата? Като ударите по една линия, започвате да се вписвате в невероятни филми! Създателят на между звездни войни не може да измисли такъв сценарий! Та за купата, ЛОКО ви надигра и накрая с абсолютно майсторско-гавраджийски гол, доказа класното си превъзходство! Тактика, физика, психика! Треньорът прави тактиката, а между другото на жълтия треньор, забравих му името, Локо са му вкарали 9-т гола! Това е господа селяни, лапайте големия биберон и не повръщайте! Поздрави от носителя на купата, отборът на ПЛОВДИВ ЛОКОМОТИВ!

        • 8
          3

          И ние доста преди вас сме ходили по 15 000 на мач, само че като гости, вие се водихте домакин в мача за Купата (на който грозно ви е.ахме). И за сведение, бяхме в Б група.

        • 3
          2

          И 100 000 жълтури да бяхте намяше да ни надвикате семкаджии прости.А колкото до чувството да вдигнете купата , никога няма да изпитате това да победиш градския съперник на финал и да гледаш как 15 000 се изнизват за 10 мин без дори да поздравят отбора си.

          • 3
            1

            ТО СЕГА НЕ МОЖЕТЕ ДА ПРЕГЛЬТНЕТЕ ЧЕ БЯХМЕ 15000 А ВИЕ 5500 НЕЗНАМ АКО СМЕ 100 000,А МОЖЕ И ДА СМЕ ,И НИКОГА НЯМА ДА ИЗПИТАТЕ ЧУВСТВОТО ДА ВКАРАШ НА ГРАДСКИЯ СЬПЕРНИК ГОЛ ОТ 50 МЕТРА ЧУСТВОТО Е УНИКАЛНО ,БРАВО НЕДЕЛЕВ НЯМА ТАКЬВ ГОЛ!

  5. 20
    10

    Интересно не си спомням подобни процедури и най-вече СРОКОВЕ когато Караибрахим бутна ракиджийницата на хората в Коматево. Значи закона е бил нарушен.
    Ама така ще е докато в България няма прокуратура и съдебна система, а народа е робски и обича да го крадат – виновниците никога няма да бъдат наказани

Коментарите са затворени