Крушарски говори за купон, а Йотков за празник при областния управител! Зико раздаде вече шампанското!

9
1649
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител Здравко Димитров инициира среща, на която присъстваха ръководствата и ветерани на двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“, водачите на футболните агитки, кметът Иван Тотев и директорът на ОДМВР – Пловдив ст. комисар Илков. Повод за срещата беше предстоящия финален мач за Купата на България. Областният управител призова за спазване на правилата за движение и обществения ред, за да може срещата на двата пловдивски футболни клуба да премине в дух на толерантност и феърплей.

„За първи път двата пловдивски футболни клуба „Локомотив“ и „Ботев“ се срещат на финал. До момента това не се е случвало, макар че и единият и другият отбор са печелили Купата на България. Нека да победи по-добрия. Имам апел към агитките, направете празник в София. Нека да видят, че това наистина е най-стойностното, най-старото дерби и освен, че сме Европейска столица на културата, сме и спортна столица. Защото тук са се раждали такива спортни таланти, които са прославили не само Пловдив, но и България. Нека по-добрия победи“, каза областният управител.

Той подари на двата футболни клуба по две бутилки шампанско, с които да отпразнуват победата.

Старши комисар Илков увери, че ще бъдат взети всички мерки за безопасност на придвижване и недопускане на конфликтни точки преди, по време и след приключване. Той заяви, че пътуването и достъпът до стадиона ще бъдат максимално облекчени.

Кметът Иван Тотев представи фланелките, които са посветени на Европейска столица на културата и ще бъдат раздадени на феновете. Той също пожела успех и на двата отбора.

На 16 май, около 12.00 часа, ще бъде организирано празненство пред общината, с което ще се отбележи победата.

„Днес не е точно времето да коментираме тези преговори, но всичко върви по план. Колкото до финала за Купата – най-важното е да стане истински празник. Вярвам, че по-добрият отбор ще победи и се надявам това да бъде Ботев, заяви Иван Йотков.

„Дайте накрая да се съберем и да си направим купона. Пожелавам успех на Ботев, ама дано паднат! Дайте да вървим оттук нататък ръка за ръка и да правим спорта, а не интригата. Това е единственият мач в България между два конкурента. ЦСКА и Левски не са вече конкуренти, не са това, което беше. Ние останахме единствени. Дайте да направим така, че догодина ние да играем за първо и второ място, а те да ни гледат“, бе коментарът пък на Христо Крушарски!

 

9 КОМЕНТАРА

 1. 15
  1

  Не са се изкупили още нашите билети, но наистина търсенето е голямо и който все още няма билет трябва да побърза.

 2. 24
  6

  Честито на всички Ботевисти, вече нашите 2 сектора се изкупиха, това значи 17000 поне, да отварят и на циганите сектора защото има страшно търсене от наша страна.

 3. 11
  26

  УСПЕХ на двата отбора и Локомотив да вземе купата!Черно Бяло Шествие в Пловдив!!!

 4. 27
  1

  „Дайте накрая да се съберем и да си направим купона. Пожелавам успех на Ботев, ама дано паднат! “

  АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА, ВЕЛИКАН, ВЕЛИКАН!!!

 5. 24
  4

  Кога столипинци са печелили Купата на България?

 6. 11
  3

  що го няма и кметчето на северен… да го напляска публиката по бузките…

Comments are closed.