Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски беше в отлично настроение след нулевото равенство срещу Септември (София) и класирането на тима за финала за Купата на България. Той обаче разкритикува футболистите за представянето им в днешния двубой, в който, според него, са “измъчили терена”.

“Човек няма смисъл да живее без надежда. Винаги съм бил оптимист. Класирането за финала е награда за труда ми. Аз съм стигал много финали. Толкова, колкото вие не сте сънували. Да, сега има радост и удовлетворение. От две години сме готови за участие в Европа, но го изпускаме с една точка. Нова селекция, ако спечелим купата? Не. Тези момчета са взели една камара пари, нека си ги заслужат”, заяви Крушарски пред репортерите.

“Ако не съм убеден, че ще спечелим финала, щях ли сега да съм тук пред вас? Някога да съм казал някоя глупост? Каквото съм казал, винаги се е сбъдвало”, продължи в шеговит тон Крушарски.

“Какви положения? Днес футболистите си танцуваха… Това ако беше игра… Само мъчиха терена. Казах на шофьора да им каже да си платят нафтата. Ботев или ЦСКА? По-добре пловдивско дерби, но и ЦСКА не е лош вариант. Ще им покажем как се играе футбол”, категоричен беше босът на “смърфовете”.

18 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    Финала е тая вечер,който победи той ще вземе купата.

  2. 4
    9

    Не вземем ли купата, мамицата ти селска….

  3. 9
    4

    Много им е гадно на жълтите. Заслужиха си го… хаха

  4. 10
    3

    ВЗИМАЙТЕ ПРИСПИВАТЕЛНИ ЖЛЪТИ ПАЧАВРИ!
    ЛОКОМОТИВ Е НА ФИНАЛ:))

  5. 9
    9

    След спечелването на третия пореден комплект бронзови медали в първенството на “А” група под ръководството на Димитър Димитров-Херо и достигането до финала за Купата на България (0:1 от Литекс) Велбъжд е… закрит.

    През лятото на 2001-а президентът на клуба – покойният Георги Илиев, решава да премести тима в Пловдив. С лиценза на Велбъжд в “А” група по административен път се връща тамошният Локомотив. Отборът от “Лаута” така и не е успял да си извоюва на терена правото да бъде отново част от елита. Повечето футболисти, водени от Херо, обличат черно-белия екип на пловдивското Локо.

    Три години по-късно на “Лаута” ще бъде спечелена историческата титла на страната. Тогава част от щаба е кюстендилецът, за когото стана въпрос в предните два броя – Иван Маринов-Масларя. Той заформя шампионски тандем с любимеца на агитката на Локо – Едуард Ераносян. Но да видим какво става в Кюстендил.

    Велбъжд се разпуска и на практика преустановява съществуването си. Основан е нов клуб – Велбъжд 1919 (Кюстендил). Той започва участие в Югозападната “В” група след обединение със Стефанел (Дупница). Името е Велбъдж 1919. Така се стига до 2006-а, когато Кюстендил отново има отбор в професионалния футбол на България. Това е Велбъжд (Слокощица) завършва на първото място в Югозападната “Б” група.

    Как се ражда вторият Велбъжд?
    През 2004 г. е учреден нов футболен клуб под същото име със седалище в село Слокощица, община Кюстендил. Той е наследник на Спортист (Слокощица), който през 1994 г. влиза в Югозападната “В” група, преименуван е на Велбъжд-Спортист и се премества в Кюстендил.

    През 1996 г. отпада от “В” група. От 2004 до лятото на 2005 играе в Слокощица и се класира на първо място в “А” Областната футболна група Кюстендил. През август 2005 година се премества в областния град (където е и Велбъжд 1919, който също играе в Югозападната “В” група).

    Промяната става непосредствено преди началото на сезон 2005/06 и официалната регистрация се забавя. Затова отборът продължава да се води от Слокощица, въпреки че играе в Кюстендил. Когато отборът става първи в Югозападна „В” група през лятото на 2006-а, е регистриран официално под името ПФК Велбъжд-Кюстендил.

    Тимът от Слокощица става шампион на Югозападното подразделение на третата ни дивизия с един единствен гол повече голова разлика от втория Вихър (Горубляне). Двата отбора имат актив от по 93 точки, като головата разлика на Велбъжд е 107:28 – тоест плюс 79 попадения. Разликата във вкараните и получените голове на Вихър е 112:34, тоест 78.

    Велбъжд 1919, който е наследник на закрития след преливането в Локо (Пд) клуб, също участва в Югозападната “В” група и завършва на 14-о място. Куриозното е, че двата тима се срещат помежду си в последния 38-и кръг на 4 юни 2006-а. На трибуните на “Осогово”
    има 6 000 зрители. Толкова не са се събирали от времената на Велбъжд в “А” група, за които стана въпрос в предния брой.

    Тимът с тогавашното седалище Слокощица е символичен гост и бие 2:0. В същото врем Еледжик (Ихтиман) приема Вихър и губи “само” с 1:4. Отборът от Слокощица може спокойно да се чувства заслужил член на “Б” групата, защото в преките двубои има по-добри показатели от конкурента си – 1:1 в домакинския двубой и 2:1 като гост.
    През юни 2006-а започва война между Велбъжд Слокощица и Велбъжд 1919.

    Идеята за обединение пропада след среща в барчето на общината между президентите на двата клуба Емил Велинов (1919) и Валери Ненов (Слокощица). Вторият, известен като Шамшала, е култова фигура в Кюстендил. Именно с него започва възходът на Велбъжд в средата на 90-те години. На срещата тогава присъстват и кметът Людмил Стоянов и 5-ма общински съветници.

    Босът на слокощенския Велбъжд Валери Ненов иска за издръжката на клуба в “Б” група кооперативния пазар, 2 платени паркинга; 20 щатни бройки към общинско предприятие “Спортни имоти и прояви” за футболисти, треньори и администрация, 5 апартамента от общинския жилищен фонд, градския стадион “Осогово” и терените в селата Коняво и Соволяно, както и базата Ючбунар за подготовка.

    Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) завършва на девето място в Западната “В” група през сезон 2006/2007. Активът е 32 точки, колкото имат и седмият Чавдар (Бяла Слатина), 8-ият Миньор (Перник) и 10-ият Монтана. Но зад това 9-о място е стаен вулкан от събития.

    Съставът е запазил ядрото си в лицето на братята Адалберт и Мартин Зафирови, Мартин Топузов, Ивелин Пенев, Ивайло Киров, Пламен Петров-Бързака, а впоследствие към тях се присъединяват Иво Михайлов, Методи Стойнев и Велбъжд 1919. Куриозното е, че капитанската лента носи Ади Зафиров, който като футболист на родния ЦСКА през 1999 г. е бит на “Осогово”…

    Начело на тима в началото на лятото застава Борис Николов – бивш национален селекционер, извел също така младежкия тим до четвъртфинал на световното в СССР през 1985 г. Той така и не успява да установи контрол върху отбора. Главата му пада след домакинското равенство 1:1 с Миньор (Пк).

    В следващите двубои тимът е поет от играещия тандем Адалберт Зафиров-Ивелин Пенев. Вторият прави кариера в Дунав (Русе) и Славия. Двамата обаче напускат след скандал с Ненов. Босът почва търси варианти и почти уговаря Велислав Вуцов. Сделката обаче пропада.

    Така за пореден път Хисарлъка акостира първо като консултант, а след това и като наставник, легендата на ЦСКА Георги Димитров-Джеки. Именно той е човекът, който като треньор през 1995-а е вкарал Левски (Кюстендил) в “А” група. От “Осогово” си тръгват освен братята Зафирови и Ивелин Пенев още Мартин Топузов, Костадин Герганчев и Методи Стойнев.

    Пролетният полусезон тръгва с три поредни загуби, които окончателно зачеркват мечтата “А” група – 1:2 от Хебър (Пазарджик), 1:4 от Етър (Велико Търново) и 0:1 от Видима-Раковски (Севлиево). В 17-ия кръг на 24 март идва събуждането – 2:0 над Белите орли в Плевен, но то е твърде закъсняло.

    Стига се и до напускането на още трима играчи – вратаря Красимир Петков, Пламен Петров-Бързака и Иво Михайлов. Шефовете обясняват, че те развалят климата в клуба и
    тормозят младите. Като треньор се заема да спасява положението четирикратният шампион с ЦСКА Ивайло Киров, но и той е безсилен. В последните мачове Велбъжд е воден от пети треньор за сезона – защитника Георги Петров.

    След края на първенството Ненов прави банкет, на който обявява на футболистите: “Търсете си отбори. Ако не си намерите, сте добре дошли на първата тренировка. Велбъжд не е пансион”. И се случва неизбежното.

    На следващата 2008 година Велбъжд изпада като последен – 14-и, в Западната “Б” група. Активът на тима е 18 точки от пет победи, три ремита и 18 загуби. Така двата тима с името Велбъжд отново се събират в една дивизия. Велбъжд Кюстендил обаче се обединява с Бенковски (Костинброд) преди началото на сезона. Тимът остава под същото име.

    Мачовете се играят в Костинброд, чийто тим Бенковски е дотогава в софийските зони. Двата тима завършват “ръка за ръка” в класирането. Автентичният Велбъжд (Кюстендил) е 12-и с 46 т., а Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил) – 13-и с две по-малко.

    За настоящия сезон в Югозападната “В” група остава само единият тим от Кюстендил, защото другият – Велбъжд-Кюстендил (Кюстендил), официално се преименува на Бенковски и премества седалището си в Костинброд. Така в българския футбол отново остава един Велбъжд.

    В неделя той загуби гостуването си на Малеш (Микрево) с 0:1 и в момента вегетира на 14-ото място в таблицата на 19-те отбора. А за хората в Кюстендил остава топлината на блясъка на трите поредни комплекта бронзови медали…

    ОЧАКВАЙТЕ ТОЗИ УИКЕНД: Каква бе съдбата на палача на ЦСКА Чирпан, кой е “златният” миг на тима и кои футболисти тръгнаха от него

    • 6
      7

      ХАХА ИНТЕРЕСНО ТИЯ СА ГИ ЗАКРИВАЛИ ДОСТА ПЪТИ БАСИ ЛОКОТО.

    • 12
      5

      този индианец явно се побърка. съболезнование на близките му, ако има такива…

    • 5
      1

      Ти кажи за Цветан Василев нЯщУ? За крануичи? А? Що подви опашка и препика ?
      Селска мастия…

    • След фалита на

      К урвенска
      Т ърговска
      Б анка

      явно си в сериазна депресия и имаш належаща нужда от добър психоаналитик и трябва да бъдеш диспансеризиран в някой от най-добрите психодиспансери от световна величина.

  6. 9
    4

    На жълтите бичкий от сега им са се свили сърчицата от утрешното онождане…..и после ще кажат съдията виновен или нямахме ден.

  7. 5
    9

    знаем си колко ни е играта, знаем си че половината ни са баберици, и с тоя слаб треньор, с тоя клоун за президент – в ЛЕ щели сме да играем. Ний сега сме дънни риби, та чакай ЛЕ, тоя е жалък смешник.

  8. 12
    3

    Жълтурята гас пикаят…..утре ще ядат червения боздуган..

  9. 4
    6

    Ще им извадим гръбнаците. Ще видят как се играе мач, пип кункфу. Нашия стил е най добрия.

  10. 12
    11

    Крушарски: На финала ще им покажем, как се играе футбол! И какъв футбол толкова ще покажете бре г-н президент??? Това което ще покажете го знаем,и то не се коментира.

  11. 21
    4

    “Някога да съм казал някоя глупост? “.. Неее, никога 😂 Уникален!

Коментарите са затворени