Отборът на Локомотив Пловдив разби Септември София само за 45 минути, побеждавайки с 4:0 в първи полуфинален сблъсък между двата тима за Купата на България.

Срещата започна ударно с по едно положение и пред двете врати. Първо Димитър Илиев се оказа на чиста позиция, но вместо да стреля реши да подава на Анте Аралица и сбърка. След това пък комбинация на гостите изведе Асен Чандъров сам срещу Мартин Луков, но вратарят блокира удара.

В 13-ата минута домакините получиха право да изпълнят дузпа. Капитанът Илиев бе спънат от Фабиано Алвеш и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана потърпевшият и хладнокръвно откри резултата за пловдивчани.

Пет минути по-късно резултатът вече беше 2:0 в полза на Локо. Един Бахтич центрира отлично към Стивън Езе и нигериецът вкара с глава за удвояване напреднината на тима си.

В 28-ата минута преднината на домакините вече бе 3:0. Многоходова комбинация между Илиев, Бахтич и Аралица изведе Момчил Цветанов на позиция, от която нямаше как да не простреля Янко Георгиев за трети път.

В 87-ата минута Игор Банович направи преднината на домакините още по-комфортна! Момчил Цветанов отне топката в центъра, докато Септември организираше атака. Той я предостави на Банович, който без никаква съпротива стигна отляво до границата на наказателното поле. Опорният халф стреля много силно по земята към долния близък ъгъл, а вратарят Галев можеше и да се намеси по-добре.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ): 71. Луков, 15. Везалов, 6. Езе, 20. Петрович, 91. Буна, 7. Цветанов, 29. Ангелов, 34. Банович, 13. Бахтич, 14. Илиев, 77. Аралица

СЕПТЕМВРИ: 1. Галев, 6. Бенга, 23. Дюлгеров, 10. Чандъров, 8. Галчев, 22. Стоичков, 19. Глишик, 13. З. Димитров, 9. И. Димитров, 24. Сахити, 26. Фабиано.

84 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    8

    Вие не разбрахте ли, че в крах на сметка Локомотив Пловдив (Велбъж Кюстендил) никога не е печелил купа на България,и никога няма да спечели!Това че са надвили легендарните Етър и Септември, не означава че ще спечелите купата!Ако отидете на финал срещу ЦСКА (3-0 за ЦСКА), ако отидете на финал срещу Ботев Пловдив(2-0 за Ботев Пловдив), така че се успокои те и започнете да мислите малко с вашите прости тикви!!!

  2. 6
    12

    Мангали, успокойте се малко. Слезте на земята. За съжаление Гришата вече си е осигурил купата. Нито ние ще ги отстраним на полуфинала, нито вие на финала…
    Ще разказвате на поколенията как “великия” Локомотив е отстранил колосите Етър и Сепрември за поредната черно0бяла калъфка…

    • 12
      3

      Споделена мъка е половин мъка……..дано ти е олекнало стрямски бек недоклатен.

  3. 14
    6

    Индианска сган, колко гуми има колата? И вас сме ви питали този въпрос, след като ви унижихме с 4-0

    • Друго си е да си унижен от един “дебеланко” както го наричате на вашия стадион от ЦЕНТЪРА !

  4. 9
    8

    Кал спахте селски жълтури? Треперят ли ви перата за днешния мач с големия ви индиански брат? Треперят. Треперят. Чак се наакавате от страх. Голяма жълта дупка наакана. Хахахахахахха

  5. 6
    11

    Жалка история е Локо 7 пъти на финал и 0 (НУЛА) купи

    • 11
      6

      Това е велико. Много големи отбори по света са като Локо. Един пример: Бенфика има седем(7) загубени финал в Лига Европа и това не му пречи да е най-големия отбор в Портегалия, нали индианецо 😂😂

      • 6
        6

        Ххахахахаха има лекинка разлика във величието на Бенфика и Локо, нали мангалче?

        • 6
          6

          Не виждам ралика в загубените финали. Дори за Бенфика е по фрапиращо 7 загубени за Лига Европа.

      • 2
        7

        Всъщност, има 7 загубени финала след 55-та година, а преди това 3 поредни купи…
        И определено Порто е по-великия португалски тим!

        • 5
          4

          Бая си се разровил сред архивите, няма да се притесняваш, важното е че Локомотив показва, че е велик отбор и да не спечели купата, това не е проблем, нека идем 10 000 пловдивчани в София и да покажем на цяла България и на нас си, какво е подкрепа и любов.

    • 8
      5

      Време е за пърата купа.

  6. 12
    7

    Локо си осигури финал, а Путяф си осигури вечен Копнеж

    • 5
      2

      Ми кой квото може,ба чоджум. Който фанем го прайм дармадан. Ся ко мойм а барнем и Барселона ял виж ко стаа. Жълтити зобщо ни мой да ни съ упрът. Шъ ги пригазим моштну.

  7. 14
    2

    Браво. Хубаво е, че отново пловдивски отбор е на финал. Още повече, когато се случва по време на криза. Такива мачове връщат надеждата във феновете за нещо по-добро от живуркане в българския елит. Не мога да си представя какъв мач и атмосфера ще се получи, ако някак си се класираме и ние… Макар че се съмнявам, някой да го допусне!Като цяло в момента ЦСКА е най-стойностният отбор с показаното през последните мачове, което прави класирането ни за финал изключително трудно имайки предвид 2-те срещи, които ни предстоят. Съвсем различно стоят нещата, когато нещата се решават в един мач. Така че смело може да мечтаете за трофей в този уж нулев сезон. Пък знае ли човек… Може да запишем историческо дерби насред София.

    • 12
      5

      Евала братле. Трябва да има уважение. Едва ли скоро ще имаме такъв шанс да ви нашляпаме пернатите гъзове на финал за купата;)

      • 5
        2

        “ASAB”,да ти еба майката просташка!То от прост циганин какво друго да очакваш?Ботевистът културно пожелава успех,прави интелигентен анализ…Мангалът-“евала братле,ша ви нашляпами гъзовети”.Абсолютен дебил.

  8. 21
    6

    Ще се беся, буферите ме пребиха пред Петербург и ревахъ като жена , а сега и купата взимат.

  9. 7
    18

    Radvaite se pedali…se go shibane na finala.plovdiv e jalto 4eren…. vinagi ste vtori vav plovdiv nerazbrahteli mangali…

    • 19
      3

      Не само си хулиган , но си и безкрайно глупав хулиган . А такива уроди никой не ги обича .

      • 11
        3

        Тези се мислят за хулигани! Защо ли? Защото няма поляна, нива, квартал, магистрала, улица, заведение и най-вече асфалта пред Санкт Петербург, да не са пребива и и пълзящи като плужеци, молещи за площада! Това са факти!

    • 17
      4

      Ето появи се едно малоумно квазимодо…..ей жълт спермояд разтвори бузки че тръбата ф-50 пристига.

    • 8
      2

      Индианец от турски произход,вземи се скрий в маалата,че се излагаш!!!
      Вас никой не ви бръсне в Пловдив!
      Малките деца въобще не ви знаят мършо!!!

  10. 21
    7

    Андрей, команчи, чакаме реалния часовник и реалната анкета…ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЛИ ЛОКОМОТИВ КУПАТА и дните, минутите и секундите до вдигането и от отбора на ВСИЧКИ ПЛОВДИВЧАНИ!!!

    Индианец, не се крий, а давай анкетата за любимецът на Пловдив за всички времена…

    САМО ЛОКО!!!

  11. 28
    10

    Честито, черно-бели братя, на ФИНАЛ сме!Но нека първо загреем с мощни песни на реванша срещу селяните от септември! А на финала чакаме един от туморите в българския футбол -селяните от софия!

    Купата е черно -бяла и ще я донесе най-добрия футболист в България Димитър Илиев!Поклон пред капитана и черно -белия отбор…

    • 5
      2

      Когато искаш как можеш да коментираш. Това е истинския фен , бъди такъв , не комплексар серящ в темите за жълтурите…Само Локо!

  12. 43
    2

    ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО НА ФУТБОЛИСТИТЕ,НА ФЕНОВЕТЕ И РАЗБИРА СЕ НА БЛАГОДЕТЕЛЯ НА ОТБОРА ХРИСТО КРУШАРСКИ.БЛАГОДАРИМ ВИ МОМЧЕТА,ОТНОВО СМЕ НА ФИНАЛ СЛЕД 7 ГОДИНИ.ОТНОВО НА ФИНАЛ И ТО ТОЧНО НА 15 МАЙ,КОГАТО ЧЕСТВАМЕ 15 ГОДИШНИНА ОТ ТИТЛАТА НА ЛОКОМОТИВ.И ТО ТОЧНО СРЕЩУ ЦСКА СРЕЩУ КОГОТО ТОЧНО НИ НАГРАДИХА ПРЕД 5000 ДУШИ НА СТАДИОН БЪЛГАРСКА АРМИЯ.СЕГА Е РЕД НЕЩАТА ДА СЕ ПОВТОРЯТ НА ИМА НЯМА 300 МЕТРА СЪСЕДНИЯ ВАСИЛ ЛЕВСКИ И ОТНОВО ДА ДИГНЕМ КУПАТА НАД ГЛАВИТЕ СИ.МАШИНИ НАДЪХВАЙТЕ СЕ ЗА ФИНАЛА ИМА ТОЧНО 1 МЕСЕЦ,ОЧАКВАМ 10 000 ЧЕРНО-БЕЛИ МАШИНИ ПО МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ ДА ВЕЕМ ЧЕРНО-БЕЛИ ЗНАМЕНА ДА ПЕЕМ ПЕСНИТЕ НА ОТБОРА И ДА НАПРАВИМ ЕДИН НЕЗАБРАВИМ ФИНАЛ,НАПУК НА ВСИЧКИ,НАПУК НА НЕКОЛЦИНА ,,НАШИ” ФЕНОВЕ КОИТО БЯХА ГОТОВИ С ЦЕНАТА НА ОБЛАГИ ДА ИЗГОНЯТ ПРЕЗИДЕНТА НА ОТБОРА.САМО ЛОКОООООООООООООООООО

    • 10
      18

      Нека не забравяме , че така наречените “наши” фенове против клоуна , са сърцето на агитката на Локомотив без която Локомотив би изглеждал точно като септември софия паляци!!! Нека не забравяме, че ако не бяха протестите клоуна от говедарци щеше да ръси тъпизмите си НЕПРЕКЪСНАТО,а това би било довело до унижение след унижение!

      В общи линии крушарски е гонен без да е гонен… ползи се виждат!Локомотив е на финал, защото селяка бе принуден да търси решения за глупостите си!!!

      Лично мнение…

      • 12
        5

        Човекът , ако е глупав , колкото и да се мъчи да прикрие глупостта му , все не му се отдава.

        • 11
          5

          Съгласен съм, погледни Източен 10 Строежа и ще разбереш какво е да си глупак, колкото и да се криете зад анонимни коментари, индианщината ви няма как да се прикрие…

      • 14
        5

        пълни глупости. В Локомотив се работи професионално откакто Бруно е тук и основна заслуга за това има точно Крушарски.
        Тези с чаршафите са кандидати за слава. Не им мина номера и сега се чудят как да си припишат заслуги. Тези “хора” са ВРЕДНИ. Агитка е имало и преди тях, ще има и след тях!

        • 6
          8

          Къса памет, клоуна от говедарци се беше заканил докато той е на Лаута треньор да ни е войн войнов, след протести дойде Акрапович на който аз симпатизирам от самото начало!

          Нека не изкривяваме истината…

          • 12
            3

            Войнов беше временен вариант. Акрапович беше препоръчан от Петев.
            Нямам против протести и мнения от всякакво естество, стига това да помага на Локомотив и да е без обиди.
            Истината е, че без финансова стабилност сме във окръжните групи. Крушарски се грижи точно за това и го прави добре. Затова съм благодарен и го уважавам! А какво бил казал си е чисто негова работа. Мен няма как да ме обиди каквото и да каже. А индианците винаги ще намерят повод да се подиграват, както и ние с тях. Дори и при Жоро си намираха с какво да се заядат. Ама какво от това??!!

          • 14
            4

            Ти ако даваш парите, ще говориш друго! Стига сте залитали, защото ще я докарате пак до кривата круша! Всичките тези, които плюете Крушарски, когато трябваше да се подпомага материално отбора, съм сигурен, че не сте дали и една стотинка! Не се правете на по-големи католици от папата!

      • 10
        1

        Евала за това мнение Станиславе , подкрепям , но най-важното е отбора да играе Играе ли ,хората се връщат на стадиона без значение кой е на резервната скамейка или на централната трибуна!

        • 13
          2

          Днес беше първата стъпка относно връщането на феновете! Има надежда!

  13. 27
    6

    Ало, коматевци, тук не е за дънни риби, изчезнете , нямате място при големите!Пловдивския любимец е на финал и чака своята жертва!Отбори абонати на Любо Пенев, да не коментират Пловдив и черно-бялата купа…

  14. 30
    1

    Пичаги Стоян канара е заклал най видния коч на тейко му бай Наско-дъртата пача и тази нощ на племенния огън ще направи заклинание за утрешната ебня……на всички юрдечки от Стряма е раздал специалния крем от куромела…..ей така за облекчение ва да гоейба.

  15. 23
    4

    Браво фантастика! Финал!
    Хубавото е че отранихме страхотно силни противници. ЕТЪР, Септември, това се казва класа

  16. 4
    30

    Е, стана ясна цената на загубата в петък. Двата мача си миришат като мангал на лаут джамия. Задължително трябва да се разследват.

    • 12
      3

      Елиминирате Черно море за купата, а ви бият пак тука 0:2…същото порно

    • 9
      2

      Мърльо, само в болните ви мозъци има лаут джамия, но истинска с оджа, минаре и задължителните ибрици(да си миете нас раните задници) е Изгрев бой джамия във вашият квартал СтолипиновоМърляв, жълт циганин!

  17. 34

    Браво! Поздравления за всички черно-бели фенове.

  18. 13
    23

    Доживотен договор за Акрапа!
    Паметник за Крушо в цял ръст, гол с надървен кур, като минавате да му целувате кура. Ще го гонете, а дейба и геймангалите дейба.

  19. 5
    28

    На финала Цецка ще ви отнесе като куцо пиле домат хахаха

    • 32
      2

      Индианските мърши са отписали полуфинала ?
      Що така бе женички ?

  20. 10
    27

    Само не разбрах, как при толкова ниски цени на билетите, имаше толкова малко хора. Жалко за българския футбол ?

      • 9
        17

        Ами малко са, претендираме че сме много големи, а накрая кво става ся независимо дали играем с оранжевите или пернатите на финал пак ще сме по-малко… Нека бъдем реалисти

        • 9
          2

          Сельо, качвай се на номер 20 и на село!

  21. 36
    7

    Чичо Ади пий си ракията спокойно Крюшо току що ни раздаде премиите и се радваме, че в момента не знаеш къде се намираш и какво и по кого да плюеш. Крайно време е ти и другите 12 човека които сте на всяка манджа мерудия да се скриете някъде. Днес се видя, че отборът може да играе и красив футбол и това, което ме радва допълнително е, че са страхотен колектив. Професор Митко Илиев е достоен за уважение и класа над егоиста Камбуров. Преди време казах, че на момчетата им трябват няколко месеца да се обиграят и ето, че това вече е факт. Успех момчета и ни донесете купата.

  22. 27
    7

    ЯЖТЕ ЧЕРНО БЕЛИ ЛАЙНА ЛАЙНА,КРАСТАВИ ЦИГАНИ ОТ МЕТАЛИК КОМАТЕВО 2011.

  23. 12
    22

    Колко катъра бяхте днеска на джамията? За един прЕятел питам.

    • 26
      7

      Ботев-Черно Море мач за класиране в четворката.Ст жълта джамия 105 зрители.

    • 7
      2

      До уточняване, става въпрос за изгрев бойс джамия, нали жълт манго?

  24. 32
    15

    Отборът на Пловдив е на Финал. Честито ПЛОВДИВ!!!

    Мачкаме тире, литекс, микре на финалааааааааааааа
    Купата е черно-бяла!!!!

  25. 30
    14

    Искам тиха помашката яка ,
    утре ще им гледаме сеира.

  26. 13
    27

    Лайнута отново се пука по шевовете ХАХАХАХАХАХАХАХА

    • 5
      3

      Лапай бе мижитурко селско-индианска-анадолска!

  27. 14
    24

    Ах, колко жалко е да си черно-бял Педал ! Закривай !

    • 6
      2

      Ти Жоро педераста ли си, или Тодор пакистанската мастия, А жълт олигофрен?

    • 5
      3

      Ах колко е жалко да си селянин,пък да се правиш на гражданин!

  28. 9
    21

    Пред пълни трибуни и билети от по 50 лева е нормално да биеш. Добре, че не ни дадоха дузпа, с която да поведем…

    • 28
      10

      Продължавай да си гризеш ноктите индианец

      • 5
        3

        Той като тяхната емблема Тодор мастия та върти свирки на Езе!

  29. 8
    9

    Трябва да вкараме поне 4 за да сме спокойни! 3-0 (засега) не е никак достатъчно. Ония вкарват един и ситуацията се заплита?

  30. 28
    10

    Дано жълтите мъстии също се класират ,
    значително по-слаб съперник са от Микре

  31. 30
    13

    Локомотив Пловдив с тази игра, взима купата без проблеми. Единствено Лудогорец можеше да е равностоен, но отпаднаха.

  32. 20
    22

    Оспорван мач. Крайн време беше Локомотив да победи Септември тази година.

Коментарите са затворени