Отборът на Хебър спечели голямата битка в Югозападната Трета лига. В мач от 26-ия кръг на надпреварата играчите на Николай Митов победиха с 2:1 Оборище и така направиха голяма крачка към Втора лига.

Първата опасна ситуация пред една от двете врати дойде в 15-ата минута. Тогава Кирил Акалски на два пъти трябваше да се намесва след меле в наказателното си поле, а един път и Стенислав Георгиев спаси от голлинията с глава.

Резултатът бе открит от домакините в 25-ата минута. Даниел Пехливанов пое топката и напредна към наказателното поле на гостите и с прецизен далечен удар не остави шансове на вратаря.

В началото на втората част Хебър стигна до второ попадение. При едно центриране Родриго Барони бе оставен непокрит на задната греда и бразилецът с глава удвои.

Последваха няколко пропуска на домкаините, с които те можеха да си подпечата успеха, но пропуснаха и постепенно темпото спадна. От това се възползваха гостите. Играчите на Войн Войнов постепенно погледнаха по-смело към вратата на съперника и в 75-ата минута получиха право да изпълнят дузпя. Николай Колев беше спънат в наказателното поле и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Георги Нетов и намали.

До края на мача Оборище опита да наложи натиск, с който да стигне до равенство, но защитата на Хебър действаше стабилно и запази преднината на тима си, с което и скъпоценните три точки.

По този начин в класирането Хебър дръпна със седем точки на днешния си съперник. Пазарджилии са с 66 точки на върха, докато Оборище е с 59 на втора позиция.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени