Отборите на Локомотив (Пловдив) и Славия завършиха при резултат 1:1 в ключов сблъсък в Група “Б” на втората осмица в Първа професионална лига. В тима на Акрапович личаха имената на доста играчи, които по-рядко започват като титуляри.

Само две точки разделят двата тима в класирането, като предимството е на страната на “Смърфовете”. Именно тези отбори ще определят победителя в групата и затова днешната среща бе от толкова голямо значение.

Двубоят започна ударно за домакините, които още в 20-ата секунда успяха да поведат в резултата. След многоходова комбинация топката достигна до Ожболт, който, макар и притеснен от защитник в черно, успя да се пребори да излезе на стрелкова позиция и от близко разстояние пусна топката между краката на Георги Георгиев. Десетина минути по-късно вратарят на “белите” предотврати второ попадение в мрежата си, след като се намеси добре след изпълнение на Елитон от пряк-свободен удар.

След изминаването на първия четвърт час гостите от София създадоха няколко добри възможности пред вратата на Илко Пиргов, като в 29-ата минута съвсем малко не достигна на Стефан Ашковски да изравни. И при трите си опита да обстрелват вратата на шампиона на България за 2004 година футболистите на Златимир Загорчич не успяха да намерят целта.

В 37-ата минута Локомотив организира много хубава контраатака, която завърши с далечен удар на Парвизджон Умарбаев. Таджикът можеше да потърси и комбинация със свой съотборник вляво или вдясно, но предпочете да завърши нападението с изстрел извън пределите на наказателното поле, който обаче не бе достатъчно силен и не затрудни стража на “белите”.

Секунди по-късно дойде най-чистата ситуация за гол пред носителя на Купата на България. След центриране отляво капитанът на Локомотив Илко Пиргов се размина с топката и не успя да играе с нея, тя продължи по посоката вратата му, като на метър пред голлинията Никола Марич изпревари в сетния миг Янис Карабельов и успя да изчисти в ъглов удар.

След като на три пъти през първото полувреме не успя да намери рамките на вратата, най-старият столичен клуб изравни резултата още с първия си точен изстрел. В 65-ата минута Димитър Велковски възстанови равенството, след като се разписа директно от пряк свободен удар. Попадението бе първо за доскорошния играч на “смърфовете” с фланелката на “белите”. Велковски показа уважение към публиката, която до скоро го аплодираше и не изрази бурно радостта си след попадение, като дори вдигна ръка, за да покаже респекта си към феновете на Лаута.

Локомотив (Пловдив) – Славия 1:1
1:0
Ожболт 1′
1:1 Велковски 65′

Локомотив: 1. Пиргов (к), 5. Георгиев, 25. Масоеро, 50. Томашевич, 9. Карагерен, 44. Посинкович, 29. Ангелов, 10. Умарбаев (91. Буна 78′), 61. Елитон (7. Цветанов 67′), 12. Ожболт, 88. Марич (20. Петрович 62′)
Старши треньор: Бруно Акрапович

Славия: 13. Георгиев, 15. Станисавлевич, 6. Хуманес, 3. Марем, 19. Велковски, 11. Кирилов, 23. Узунов, 10. Карабельов (к), 37. Ашковски (14. Тасевски 53′), 35. Йомов, 9. Чунчуков
Старши треньор: Златомир Загорчич

32 КОМЕНТАРИ

  1. Момчетата играха много добре. Личи си, че не са играли заедно. Но се представиха отлично! Браво!!

  2. 6
    4

    Братя буферляци, бургуджии, кошничари,турлукчии, демирджии, вретенари, гребенари, калайджии, калдараши, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! ИНТРИГАНТИ! ГЕЙОВЕ!!АБИТА! КЛОАКОМОТИФЦИ!!!!! НЕ ДОПУСКАЙТЕ ПРОФАНИ И ПОТОМЦИ НА ГАГАУЗКИ КОМБАЙНЕРИ ДА ВИ ВКАРВАТ В ЗАБЛУЖДЕНИЕ!!! НИЕ ИНДИАНЦИТЕ СМЕ ВЕЛИКО ПЛЕМЕ КОЕТО Е ИМАЛО И ДЪРЖАВИ И ИМПЕРИИ! ДОСТАТЪЧНО Е САМО ДА ВИ КАЖА ТОВА: „Понтиак – вожд на индианското племе Отава от племенната група на алгонкините.“ МОЖЕ ЛИ ВИЕ КОИТО НИКОГА НЕ СТЕ ИМАЛИ ДЪРЖАВА И СЛУЖИТЕ ЗА ПРИСМЕХ НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ, НО И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ, ВИЕ КОИТО ЕДВА СТЕ СЪЗДАЛИ ЕДНО ОТБОРЧЕ КЛОАКОМОТИФФФ И СТЕ СЕ ВЛЯЛИ В ДРУГО ВЕЛБЪЖД, ДА ПРАВИТЕ ОПИТИ ЗА НЯКАКВИ ШЕГИЧКИ С НАС??? ДА НИЕ ПРЕДИ ОКОЛО 200 ГОДИНИ СЪЩО КАТО ВАС СЕ КЛАНЯХМЕ НА ТОЗИ ЖЕЛЕЗЕН КОН: https://im0-tub-ru.yandex.net/i?id=9d778a2e8df661b304b086b05da48b9f-l&n=13 , И ЗА НАС ТОЙ БЕШЕ ИДОЛ, НО ВРЕМЕТО ВЪРВИ НАПРЕД!!! ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ГО БОГОТВОРИТЕ И НОСИТЕ В СЪРЦАТА СИ, НО НЯМА ДА ВИ СЕ ПОДИГРАВАМЕ ЗАЩОТО СМЕ БЛАГОРОДНИ!!!! ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ БРАТЯ КЛОАКОМОТИФФФЦИ!! ПОЗДРАВЯВАМ ВИ С ВАШЕТО СИМВОЛ ВЕРУЮ: СЪДЕ КЛОАКОМОТИФФФФ! ПУФ ПАФ Казах ХАУ!!!:))))))

    • Що за “човек” би загубил толкова време да пише постоянно такива безсмислици?!

  3. 6
    4

    Истината е, че резервите на Локомотив превъзхождаха титулярите на Славия…

    Този ЛОКОМОТИВ ще прегази всичко по пътя си!Купата е черно-бяла…

  4. 12
    10

    Браво на момчетата. След тежкия мач във вторник нямаше как да се очаква друго. Бруно даде заслужена почивка на титулярите.
    Личеше си колебливоста в защита, но това беше една добра тренировка за тези момчета.

  5. 10
    9

    АЛО ИНДИАНЦИТЕ СТОЙТЕ СИ ВЪВ ИНДИАНДКИЯ РЕЗЕРВАТ ДОМАТЕВУ..ИЛИАН ВИ СИПА С ЧЕРПАКА!
    КОЙ ДАВА ЛИЦЕНЗ ЗА А ГРУПА ВА ТРЕНИРОВЪЧНО ИГРИЩЕ И ПОСЛЕ ИНДИАНЦИ КРЕЩЯТ НА ФУТБОЛИСТИТЕ ОТ 1 МЕТЪР!!!

    • 6
      5

      Той Андриан какво им е сипал незнам,ама нашия гравде президенте като ни разкри че сме гейбанда,такъв черпак едва ли имаа някъде.Че какъв толкоз е Андриан, бивш член на бандата!

  6. 13
    7

    Абе индианците защо носят панталони без дъно?

    • 9
      9

      За да могат по-бързо да си подадат гъза на Дормуш ага в случай на нужда.
      Пък и помага като срещнат баба Меца в гората…

  7. 11
    6

    Деградирали Индианци лацат празни приказки!

  8. 7
    10

    Поклон за фенската маса със знамената на Фен клуба Славия Коматево и Фен клуба Славия Пловдив!!!! С Фен клуба Майка- фен клуб Славия-Стряма! Няма такива идиоти! Фенотипни селски идиоти за стъкления в Британския музей!!!! Браво!!!!

  9. 7
    21

    на всички ви да ви еба курвиска , сте ли сте да правите жамия на копнежа и сте ли сте да се дупите да ебем лаина

  10. 34
    16

    Локо Пловдив – селски отбор със селска Публика!

  11. 31
    14

    Дойдоха времена в които агитката на Славия надвика домакинската.Иначе отново феновете на локо показаха отношението си към отбора завършващ на Ич.

    • 6
      9

      Вие си гледайте индианеца от негърски произход Доре.
      Играчите на Локомотив са със седем класи над индианците от резервата в Коматево

  12. 29
    10

    Абе феновете да не бойкотираха класирането на полуфинал?

  13. 16
    17

    С тая игра няма как купата да не е чернобяла!

  14. 27
    8

    Пу, да не можем да бием пред пълен стадион с пловдивчани! Толкова публика имаме, че който не е на мач работи на смени по форумите, само и само да плюем “жалтите”!
    Велики сме!

    • 17
      7

      АВА БЪЛЧО ОТ СА ПРАИШ ВА ВИДЕШ ЛИ КОЛКУ МНОГУ ЧАВЕТА СМЕ ВА 20 000 КАЛПАКА СМЕ ВА ЕИИИИИИИ АХМАК.ТО НА ТОЯ МАЧ КОЛКУ ДА СМЕ ВА САМУ ,ЧЕ НЕ ПЛОВДИВЧАНИ А СЕЛСКИ ПРАНГИ ВА ЕЙЙЙЙЙЙ ПО ДВОЙКИ А НА ДЖЕСИКА БЯАМЕ САМУ ВЕРНИТЕ ГЕЙ БАНДИТИ И АЗИ БАТ КОЙЧО БОЗДУГАНА ОТ СТРЯМА ВА.
      НАЛИ СЪМ СПОНСУР ТА КО ГИ ПРАЯ ПОМАГЪМ С КОТ МАГЪ ДА ЗАКРИПИМ ПОЛУЖЕНИЕТО ОТ КРУШАТА ИСКА СИ ОДИ АМА АЗ КАТ ИСТИНСКИ ОНОЖДАЧ НА ЧЕРНО БЕЛИ ТРЪДКИ ПАЛА СКАРАТА И КАТ НЕГУ ПРАЯ ПРИМОЦИЯ НА КИФТЕТАТА И КИПАПИТЕ.
      ОТ КАК ГИ РАЗКРИ ДОН КРУШОН И КРЕМА ВЪРВИ КАТ ТОПЪЛ ЛЯБ ЯКО СА КУПУВА КУРМОРЕЛАТА ВА ЕИИИИИИИИ.
      А И ВЕЧЕ Е ВРМЕМИ ДА ПО ЦЪКАМЕ ТОТУ ОТ ТРЯБВА СА ИЗБИВАТ ЗАПЛАТИ ,СА ПЛАЩТА НА НАП ВА НА КРУШАТА 2 ГОДИНИ НЕ Я ПЛАЩАЛ И ША НА ЛИНЧУВАТ АЛУУУУУУУ.
      АЙ СЯ Я ИМ ЕБИ ПУТКАТА МАЙЧЕНА СЕЛСКО ЦИГАНСКА.

  15. 23
    12

    Петък вечер. Полуфиналист играе. Всичкото мангал по махали и села. Само двайсетина глупака на Джамията. Срам.

  16. 14
    13

    Тото курвите на Пеевски! Гол 0-10м. коеф 34 и 1/х 15

    • 11
      18

      Шшшът! Индианците по това време да са в резервата!!!

      • 23
        7

        А циганите си седите в Столипиново пред компа! И семейни билети ви пуснах и пак не идвате, билети за гей двойки пуснах пак ви няма! Сега пускам билети пезевенк и работничка та барем се съберете! Разберете го, вече без пари не става!

      • 18
        8

        По-добре индианци, отколкото цигани. Само малоумник минал през Лаута Джамия би определил такава велика раса като индианците като нещо обидно. Нормално. Цигански манталитет. Заразно е.

        • 6
          11

          Точно в този смисъл,индианец означава абсолютен пропадняк,каквито са всички криви кърски зурли от селата и Родопската яка!
          По-точно казано,всичко сравнено с изпадналата ви и деградирала раса,е на много по-висшо ниво!!!
          Сега НАП като ви закрие,кой клуб ще затриете за да живуркате порочно и да паразитирате???

          • 6
            3

            А смисъла на гейбандата какъв е отворко?

          • Смисълът е че цяла България ви пикае на зурлите!!!

Коментарите са затворени