Малко очаквана домакинска издънка направи днес футболният тим на Хебър.

В мач от 23-тия кръг на шампионата в Трета ЮФЛ „зелените” стигнаха само до 0:0 на своя стадион с 13-тия в подреждането Надежда (Доброславци) и след победата на Оборище в Сливница със същия резултат разликата между пазарджиклии и панагюрци в челото на класирането, кръг преди мача по между им е вече само 4 пункта.

През първата част въпреки, че не впечатлиха с играта си хебърци имаха своите възможности да се отпушат, но отново платиха скъп данък на пропуските си.

Тон за тях още във 2-та минута даде бразилецът Родриго Барони, който от добра позиция стреля право във вратаря на Надежда.

Две минути по-късно стражът на гостите улови и нелош шут на Даниел Пехливанов.

В 19-та минута опасен удар на Якуб Идризов излезе в корнер.

Последва затишие, което можеше да бъде последвано от буря.

В 27-та минута при една учебникарска контра доброславчани стигнаха до най-чистата ситуация за гол до момента. Калоян Бонев направи 40 метров рейд в полето на Хебър, влезе в пеналтерията, но ударът му мина на сантиметри от левия дирек на Петър Дебърлиев и излезе в аут.

При следващата атака пък можеше да ликува Хебър, но удар на Атанас Велев от удобна позиция не срещна целта.

Най-добрата възможност за пазарджиклии се случи в 39-та минута. При една контраатака Родриго Барони пробяга близо 50 метра и пред пеналта на Надежда подаде към Руслан Иванов, който обаче стреля слабо и вратарят Димитър Симеонов улови.

Втората част започна по начинът, с който завърши първото полувреме – Хебър уж доминираше в играта, но страдаше от към идеи при последния пас и завършека на атаките си.

В 50-та минута Георги Недялков стреля отблизо триково с пета, но уцели баш вратаря на Надежда.

7 минути след това опасен удар на Даниел Пехливанов излезе в аут.

В 65-та минута и Слави Косов се размина с гола, след като негов удар с глава при центриране от корнер излезе в страни от вратата.

3 минути по-късно и напречната греда помогна на гостите при силен шут на Дани Пехливанов.

Пропуските още повече изнервяха домакините и ги правеха все по-припрени.

В рамките на 3 минути – между 73-та и 76-та много близо до попадение беше Анди Краев, но в първия случай стражът на Надежда бе пласиран добре и улови, а във втория ударът на халфът с глава излезе в аут.

Последните две реални възможности за домакините за гол бяха далеч преди края.

В 77-та минута Георги Недялков пропусна с глава, а 81-та Анди Краев шутира в страни от вратата.

В заключителните акорди домакините така и не успяха да намерят верния брод към мрежата на противника, който се беше окопал стабилно в защита и не позволи статуковото да бъде нарушено.

Хебър: Петър Дебърлиев, Кристиян Михайлов, Симеон Иванов, Слави Косов, Цветан Павлов, Якуб Идризов, Атанас Велев (79-Даниел Кадьов), Руслан Иванов (64-Андриан Краев), Родриго Барони (46-Цветелин Тонев), Даниел Пехливанов, Георги Недялков.

3 КОМЕНТАРИ

  1. Само прочетох първия абзац и останах в ступор:Трета ЮФЛ,ах маа му това Ю за югозападна или югоизточна ли е и Хебър-Доброславци 0:0 а пък със същия резулат Оборище бие и взима 3т.в Сливница!!!!!!

  2. Тия завършили 0:0 ,а пък Панагюрище победили със същия резулт в Сливница ,а стига бе не думайте……

Коментарите са затворени