Най-популярният нигерийски футболист, играл някога у нас, е арестуван заради измами с банкови карти, съобщава “Витоша нюз”. Екундайо Джайеоба се намира в следствения арест в София.

Той е заподозрян, че е част от банда, занимаваща се именно с този вид престъпна дейност. По първоначална информация, през неговата банкова сметка преминавали транзакциите на измамниците. Предстои да се изяснява неговата вина в случая.

Информацията е потвърдена и от футболния клуб, където играеше доскоро Дайо.

“Да, Джайеоба беше задържан. Казват, че е за измами с карти. Много неприятен случай. Жалко, че така се случи. Дайо е много свестно момче и добър футболист. Беше основна част от нашия отбор”, коментираха хора от ръководството на “Гранит” Владая. Четвъртодивизионният тим участва в столичната АОГ – Юг и е сред претендентите за влизане в Югозападната Трета лига.

Нигериецът вече 19 години живее и играе в България и се чувства наполовина българин.

Екундайо Джайеоба е роден на 4 април 1980 г. в Лагос (Нигерия). В кариерата си е играл за НЕПА (Лагос), “Нютел Юнайтед” (Лагос), “Велбъжд” Кюстендил, “Локомотив” Пловдив, “Левски”, “Макаби” (Херцелия, Израел), “Черноморец” Бургас, “Вихрен” Сандански, “Етър” Велико Търново, “Доростол” Силистра, “Витоша” Бистрица, “Марек” Дупница и “Струмска слава” Радомир.

Той е трикратен шампион на България с Локо Пд и Левски (2004, 2006, 2007). Носител на Купата на България (2005, 2007). Дайо е един от най-резултатните чуждестранни футболисти, играли у нас. В “А” група има 154 мача и 39 гола.

21 КОМЕНТАРИ

  1. 13
    8

    В Локуту ше е научил тия санжета , няма каде другади !

  2. 13
    7

    тоя не е от нащи -ний сми Велбъдж Кюстиндил! саде Велбъдж , саде Емил Наков с купата!

  3. 13
    17

    Не може да стигне наркотрафиканта Васко Нинов, крадеца -беглец Караибрахим и
    джебчиите брокери ….и още куп знайни и незнайни жълти сърца

  4. 14
    3

    Точно 30 санта е малкия Дайо, лично го мерих преди да го налапам!

  5. 14
    4

    Тоз гейбандит не е наш-ногу е църен -нии буфирити сми просту лилави .

  6. 15
    4

    Абе, където е текло……..той черния на Лаута е имал силни учители, кой от кой по баш, то в сектата какво друго да научиш освен зулуми и тото

  7. 15
    7

    Секи койту е заштитавъл Велбъжд и Парния Валяк или е бил свързън с тия подобия на утбори е забъркън въф фекалните маси!:))))))))

    • 4
      4

      Всеки, който веднъж е беркал в артелното, пак ще пипне.То саламче, то кашкавалец, то конфитюр. Пълни крачолите на униформата, а бедният редник да лупа на коча дядо му. Хубаво беше така, нали колонел? Да, обаче свърши и на шапкарят му е криво да дава пари в магазина. Разрешете да напусна, другарю полковник! Ех Румене, Румене!

      • 5
        2

        Виш как ги ръзбиръш тия рабти аби!:))) Сигур си бил сержомон и си завиждъл на фелтфебела?!:)))))) Поне от футбол да разбираше та да си избереш Ботев, а ти…….избра Парната машина…жалко:))))))))))…..смешно, пошло, непоправимо!:))))))))) ха хааааа

        • 1
          4

          Чист пагон, колонел. Румене, Румене що не поучи още малко, що не изкара една генералщабна в Москва? Сега нямаше да бичиш нощни смени и да спиш на бюрото. Разрешете да напусна, другарю полковник!

          • 4
            1

            Свободно на занятие, води!!!!…..и тренирайте усърдно!!!! Повече пот на тренировките, повече победи на баражите!!!:))))))

      • Крадяха фатмацити и пак имаши, а сига и зимътъ ходим в Столюпинуу по идни тънки лайлонуви църну бели потници и по джапънки с имблемъ Редосеялка! Нямъми манги за ляб, каму ли за билет за мача на Клоакомотиффффф. Кофти, пуф паф:))))

  8. 7
    17

    Горко на Кривоглавите пандизчии в Пловдив, Дайо знае как се насилват жълти дупари, а слухът от жълтите е, че малък Дайо е 30 см… Честито!

    • 16
      3

      От Кюстендилците какво да научи друго – да крадне. Ясно, че ще да е поритвал и в Локото, прилича на наркозависим с лилави венци, дори от монитора се долавя воня на потник. Само висналото малко пишле на Стикс мирише повече.

    • 5
      2

      А ти от къде си толкова сигурен отворко?Сигурно е наливал здраво твоята дупара?!

    • 8
      3

      Така ли му викаш на галено-малък Дайо, бре анално податлив лигльо:))))))
      Уникално прост мангал си, признавам ти го!

    • 6
      2

      Стикчо, ах ти анален глезльо…колко пъти те е порил негрото?

Коментарите са затворени