Ботев Пд доказа над 107-годишната си история днес! Канарчетата показаха както учредителния си протокол от 11.03.1912 г. така и куп други документи. Те доказват, че:

-Футболен клуб „Ботев” Пловдив е основан на 11 март 1912 година с името „Христо Ботьов – футболно дружество”.
-На 5 март 1907 година ботевистите се опитват за първи път да регистрират Ученически футболен клуб „Христо Ботев”.
-На 7 април 1907 година Съдът отказва регистрацията с обосновката, че въпросният футболен клуб не може да съществува като отделна юридическо лице и за да развива дейност е необходимо да бъде част от съществуваща спортна организация.
– На 25 юли 1942 година Пловдивският окръжен съд взима решение, в което приема, че основаният през 1912 година клуб е правоприемник на Ученическия футболен клуб „Христо Ботев” от 1909 година, част от дружеството „Тракийски юнак”.
– През 1925 година „Ботев” се сдобива със свой официален химн/марш. Негов композитор е Любомир Пипков, а текстописец Симеон Тодоров.
– Първата емблема на клуба е била кръг, в средата на който е стояла буквата „Б”.
– Автор на настоящата емблема на клуба е художникът Мирослав Дечев. Същата е
утвърдена с протокол през 1917 година.
– Символика на емблемата: Червено, бяло и зелено са цветовете на трибагреника на Царство България, като в същото време означават и кръвта на героите, чистотата на душите и плодородието на България. Щитът с клубните цветове е символ на храбрите.
Нескончаемият кръг – на вечността.

Символика на клубните цветове: Жълто – цвета на нашите лървооснователи от Католическия колеж „Свети Августин”, както и златните жита на Тракия. Черно- чернозема на плодородната ни почва и цвета на православието от учредителите ни от
„1-ва мъжка гимназия”.

44 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    1

    САМУ АПАПИТИ УТ ФРАКЦИЙЪТЪ ТРОТОИНЕТКА 49,12- АДЖАСАНЪ, ДРЕЗИНА 49,12- ПИЧМААЛА -ПАЗЪРДЖИК И САМОСВАЛ49,12- ПОРДИМ, НИ СЪ СЪГЛАСНИ С БОТЯФ, ДУРУГУТУ АПАП УТ УБИДИНЕН КЛОАКОМОТИФ ПРИЗНАВЪМИ ДУКУМЕНТИТИ И РИШЕНИИТУ НА ПЛОВДИВСКИЯ СЪД!!!! ПУФ ПАФ:)))))))))))))))))))))))))

  2. 8
    1

    Опорните точки на ислямистите от Лайнутсараачоглу отпадат една след друга, Ботев щял да бъде закрит, е на, доста сме пред тях в класирането, Ботев нямал документ доказващ създаването си, е на документ, автентичен, заверен в съда! Остана само стадиона и Столипиново ще се изнесе цялото на някъде! Колко циганска мъка има по този свят Господи!

  3. 10
    2

    В същото време, от архивите на БДЖ е изровен учредителния протокол на Ювентина от 1826та година, заедно с официалния химн на клуба:

    Доко доко, кайба шеску калумач.(x4)
    Мой джабале, Лулас, мале джиджигаз.
    Лулас, мале сомангерас.(x2)

    Лимонада-нада! Оранджада, аха!(x4)

  4. 16
    5

    Излишен спор! Клоакомотив го има от преди новата ера, смешници! Роден в далечна Индия, преминал през любовта на Сюлейман Велоколепни, установен по- късно в Кюстендил и накрая натрапен в хилядолетния Пловдив. Автентичните му привърженици и до днес се разпознават по специфичната миризма и мургав цвят на кожата. Голяма част от фенската маса на клуба понастоящем живее в Дуисбург, Бохум и околностите.

  5. 5
    19

    Домакина и съосновател бил на 11 г. и 4 месеца. И кой съд в севта ще признае един документ подписан от пичлигар? И с какъв документ ще иде в съда? С ученически бележник? Поне мислете малко, кривоглави, мислете! ама то тая дейност е трудна за вас!

  6. 8
    22

    От самолет си личи, че всичко това са фалшификати и то направени много зле

  7. 10
    5

    Вай братйь мангалйее ни са притисняйти въ ей ний сми 1906. нъли ази каръх с тъкситу братята турци и мангалйе дъ подъдът ДОКОменти въ ейй. Йь подайти сигнал за бомба срещу стадионь на ЖАЛТИТИ въа чи ши го напраът и триаа са самуубийми ва йей

  8. 32
    4

    Пфахахахха, циганите майна изпаднаха в масови гърчове, апоплектични пристъпи с пяна на уста и прочее гнусотии.

    Днеска за втори път в последните месеци ви го набиха ОТ ЦЕНТЪРА в аналните колайдери, лилави амеби!

  9. 29
    5

    Как се гърчат черно-белите кюмюри. Кеф. Пред фактите и Боговете мълчат. Не и циганските лайняни усти. Освен че сме първият футболен клуб в България, още един факт не им дава мира: още от създаването си сме с жълти цветове и с името Ботев. До ден днешен. Малко, доста малко отбори могат да се похвалят с това. Мангалите са създадени под името Славия Пловдив, след това Левски, Торпедо и чак тогава ЖСК Локомотив. Смениха си историята, намериха отбор 10 години по-млад от техния и му откраднаха историята. А има официално игран мач между ЖСК-то и Спортклуб. Чудо! Ето това е най-голямата лъжа в БГ футбола.

  10. 22
    6

    По-коментарите ще познаете колко са разтревожени от тази новина Кюстендилските Цигани повечето коментари са от лилави венци ах дребни душици!!!Ай да ви еба майките курвенски!!!107 години “Красота,Вяра и Борба”107 години емблемата на хилядолетният Пловдив!!!Честито на цялото жълто-черно семейство!!!Ботев доказа недвусмислено кога е основан,Мангали а вие кога!!!???

  11. 23
    6

    Айде циганьори,чакам сега да напишете пак някаква простотия ,сезирайте прокуратурата,европейския съюз,междугалактическия съд,че жълтите са фалшифицирали документите.
    Пу да ви е*я пусна*ката майчина Локомотиво-цигаска!!!

  12. 17
    6

    Колко много болка и завист струи от коментарите на мургавите жепейци… Боли ли, боли ли??? Нека боли, мамицата ви мръсна…

  13. 7
    14

    Ний сми по стари от най старйъ клуб в светъ ба!
    Ъййй кьнарйеееееееееее×е

  14. 37
    9

    Пукате ли от яд, гадове? Документите са напълно автентични и показват колко голямо съзнание и увереност за мисия са имали тези деца. Тогавашните 10-13 годишни не са били лигльовци като повечето от днешните келеши, които пушат наргилета и си пилеят времето в социалните мрежи, а много по-зрели и разумни. Това е елита на нацията, ученици от Френския мъжки колеж и Гимнназията. С възпитание и морал. В документите всичко си пише и няма какво да ви се обяснява, но като сте прости, освен злобни…

    • 16
      5

      Значи това е била новината за която тръбеше тези дни.
      Прав си,че това е от голямо значение за нас.
      Честит Рожден Ден на моя БОТЕВ!

    • 9
      13

      10-13? Пич ти четеш ли изобщо? Били са на 7 през 1907 година. И след 5 години през 1912 вече са на 10-12 годишни. Първото им ходене е било на 7 години за основаването.
      Човече, това трябва да са били вундеркинди

      • 14
        4

        Друго си е марсоливи и с торбички лепило, нали?

      • 13
        3

        Документът от 1907 не адресиран до родения през 1900 или 1899 Стоян Стоянов Пухтев, а до Иван Пухтев, негов баща или друг по-възрастен роднина.

      • 11
        5

        Много ясно, че са били вундеркинди. Мургавите им набори чак на 36 са се сетили да си направят ФК, сещаш ли се кой ФК? За един приятел питам…

      • 8
        5

        Искали са да го направят и са го направили, ако ще и на пет години да са били. Има ли документи – има, пише ли дата и година – пише!

  15. 25
    9

    Седнали едни изнасилвани ЖП труженици от Айтос да ми обясняват каква е историята на ВЕЛИКИЯ БОТЕВ?!
    Марш в гнусните ви дупки, гнусни отрепки!

  16. 13
    29

    Пълни, ама пълни глупости! ….поредните!🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

  17. 14
    29

    Деца на 13 години създават отбор. хахахахахахахахахахахах. Клуба ви е на 9, честито! Няма да изкара до 10, честито!

  18. 11
    27

    С едно трябва да се примирят Кривоглав ите… Селския си произход- жълти като житото,черни като чернозема. Селяния до шия…ФАКТИ!!!

    • 19
      4

      Черни като мангалите, бели като потниците! Цигания до шия! ФАКТИ!

    • 13
      1

      Стикс,педал гнусен,защо не си на околовръстното? Веднага се изнасяй,турските тираджии те чакат.

  19. 10
    22

    “Над 107 годишната история”😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂Андро престани, ще ни побъркаш от смях

  20. 32
    8

    То е ясно,че така ще се изкажете,НЕГРАДСКИ завистливи идиоти.Нехайте,глупаци!Щом постоянно Ботев ви е в минетаджийските усти,това говори,че ви е яд и завиждате,защото жалкия ви насран отбор за нищо не става!Даже и незнаете коя година сте основани!Тъпи черно-бели идиоти!!!

  21. 31
    13

    Много мъка в Столипиново. Миналата седмица почнаха Колежа, а сега и това. Линейките не достигат, Гражданска защита едва смогва, хеликоптерите кръжат денонощно над най-големия цигански квартал в България. Феновете на третия отбор на Пловдив след Ботев и Спартак са в масов потрес и заплашват с масово самоубийство, дори и техният вожд Крушарски е посетил махалата за да успокои феновете на отбора си, че скоро ще вземе концесията на Лаута и ще нареди още 2-3 мача поне да не изпаднат тоя сезон. Много мъка, даже от Европейския парламент са изпратили писмо до премиера Борисов, в което изразяват безспокойство със случващото се в ромската махала.

    • 12
      27

      Нито стадион се строи, нито сме създадени 1912

      • 8
        1

        иди на източен и виж дали не се строи :):):)

  22. 14
    28

    Най-голямата лъжа в българският футбол е, че Ботев е основан през 1912

      • 9
        3

        само усещаш ли разликата като ги пускаш тия години ? че ние не искаме да си променяме годината а вие през година две се чудите как да я смените … срам ви е от историята това значи ако не знаеш …

Коментарите са затворени